Šta je novo?

Koji pda?

tassotti

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2004
Poena
660
U firmi imamo pda Compaq Ipaq H3900 model koji je star, sigurno par godina. U njemu je aktivno u isto vreme 8 tabela u excelu u koje se s`vremena na vreme unose neki parametri. Nije to nista zahtevno ali problem je sto prilikom unosa broja u celiju treba cekati jedno sest, sedam sekundi sto ume poprilicno da smori posto ima dosta brojeva koji se unose. Posto je ovo ipak mator uredjaj star vise godina, doslo je vreme da se zanovi necim novijim. E sad pitanje, sta uzeti da to ide brze. Da li je tu presudna brzina procesora ili kolicina memorije? Ima li neka firma gde je moguce isprobati pda sa konkretnim fajlovima kako ide brzina upisa? Napominjem da mi nikakve dodatne funkcije, tipa telefoniranje, gps itd. nisu potrebne, znaci samo excel i samo sto brze?pozdrav

Od trenutne generacije, možda iPAQ 214 ili 114? Nisam ih koristio ali svi kažu da su brzi.

S druge strane, taj vaš H3900 već ima CPU na 400MHz što nije za bacanje. Svi aktuelni PDA-ovi imaju za operativni sistem WM 5 ili 6, koji su na istom clocku prilično kilaviji od starih WM 2002/2003. Sećam se svog "upgrade-a" sa Asus-a A620 (400MHz WM2003) na iPAQ rw6828 (416Mhz WM5) - umesto očekivanog marginalnog ubrzanja dočekalo me je primetno usporenje. 🙁

Fora je što ovi novi koriste flash memoriju za "disk" koja je prilično sporija od RAM-a. Možda to u vašem slučaju neće biti usporenje - ako fajlove držite na kartici umesto u glavnoj memoriji, onda su već u flashu...

Nešto ne verujem da ćete naći firmu koja će vam dati da probate. Pre će to biti kod nekog vlasnika. Evo, kod mene možete da probate rw6828.

Hvala Vaso, evo sad gledam ovaj hp 214, on ima dosta brzi procesor(624 mhz) i 128mb memorije, sto je ipak dosta bolje od h3900 e sad kako to izgleda u praksi, to trebam ipak videti pre kupovine

Nazad
Vrh Dno