Šta je novo?

Koji PDA za 200-250 evra....

• Začetnik teme Začetnik teme driverGT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

driverGT

Guest
KAo sto rekoh u naslovu teme koji PDA dupiti za nekih 200-250 evra.Moze da bude polovan to mi nije bitno.Bitno je da nije bas glomazan zato sto necu da nosim torbu kad idem negde😀 .Da ima windows os bar blutooth i neki procesor koji moze da pogura neki film da ne zaglavljuje.Zaista nemam nikakvog iskustva sa PDA uredjajima.Voleo bi da imam telefon i PDA u jednom ali je cena pravo izivljavanje tako da to otpada.A i glupo je nositi i telefon i pda po dzepovima.Ali sta da se radi.Znaci svaki savet je dobrodosao.Kamera mi je apsolutno nepotrebna.A za bezicno povezivanje nisam siguran.Koliko je to korisno,nemam pojma.
Hvala unapred...

Razmisli o Asusovom modelu MyPal A620BT. Isti koristim oko godinu dana i prezadovoljan sam. Ima BT, IrDA ali nema WiFi. Međutim, ako ti to bude potrebno, uvek možeš kupiti odgovarajuću CF karticu (ima ih i kod nas). Pošto je procesor na 400 MHz, nema bilo kakvih problema sa sporošću. Dolazi sa Win2003 SE. Što se cene tiče, ne znam cenu novog, ali sam polovne viđao na pcberzi za cca 180 EUR.
Pozdrav

ps. Postavi temu ubuduće u odgovarajući podforum.

Poslednja izmena:
obrad je napisao(la):
Razmisli o Asusovom modelu MyPal A620BT. Isti koristim oko godinu dana i prezadovoljan sam. Ima BT, IrDA ali nema WiFi. Međutim, ako ti to bude potrebno, uvek možeš kupiti odgovarajuću CF karticu (ima ih i kod nas). Pošto je procesor na 400 MHz, nema bilo kakvih problema sa sporošću. Dolazi sa Win2003 SE. Što se cene tiče, ne znam cenu novog, ali sam polovne viđao na pcberzi za cca 180 EUR.
Pozdrav

ps. Postavi temu ubuduće u odgovarajući podforum.

Jedino sta ima samo CF slot. Velika je prednost kada imas i SD/MMC slot. I da je uradjen od malo bolje plastike. Ali koliko para toliko muzike. Jedino WiFi kartice su jos uvek malo skupe kod nas. Iz licnog iskustva, bolje je imati WiFi nego BT. Ali generalno solidan uredjaj. Jedino nemoj kupovati nove, jer su novi uredjaji katastrofa skupi, nego uzmi neki polovnjak, ne mnogo star, i gledaj da je dobro ocuvan. I da ima punjac i cradle ili usb za povezivanje sa kompom, da se ne bi drndao da trazis.

h2210 je super (kao polovan za oko 200e) ali iako je 400MHz grafika mu nije najbolje odradjena pa tek sa Overclockom na 472MHz radi kao Asus na 400MHz za pusta
ima CF, SD, MMC BT i Win2003 (Nije SE ali to nije neki minus)

sve ostalo je super samo treba proveriti jel dzojstik lepo radi

Imas za 250E polovan - mega ocuvan - qutek s100 po oglasima - valja ih jedan Albanski biznismen - mega lik - seta qutek 9000 i mesa albanski i engleski ma looodilo.. On mi je nudio polovne s100 za 250 E ja ih isprobavao i potpuno su ispravni - preko njega sam hteo da pazarim 9000 ali kad sam ga isprobao - telefon je uzasno spor.. Mislim lik je posten i totalno ok a posto je sa kosova - cene su mu bas povoljne.. Imas ga u halo oglasima - fon mu pocinje sa 063 i stalno je na relaciji - Pec - Beograd - Austrija .. Za 250 imas sve sto si naveo + fon . Isprobah taj s100 bas na divx fimovima i leti . Telefon je bas savrsenih dimenzija - nije cigla a monitor mu nije preterano mali. Koristi Sd-MMc - milina. Jedino sto nema WIfi .. Ovog albanca ces odma da provalis po naglasku - inace nasi prevaranti mega izudarane - izgrebane - s100 prodaju kao s110 za 350E - 380E - Albanac je zakon!

http://www.gsmarena.com/qtek_s100-1172.php

9000 ili htc universal spor?
jesi siguran?

Ma zhasu - prosto sam se zblanuo koliko je spor. Pazi kad je s100 brzi.. Ja se bio mega nalozio na taj fon - 9000 i izcimam albanca da mi ga donese jer kao uzimam 100% fon samo ocu prvo da ga isprobam. Prvo mi se nije svidelo - cim sam ugledao fon i uzeo ga u ruku - sto je fon ali PRETEZAK + cigla nad ciglama - da ga nosis u dzepu ali nema shanse, ok ima 640x480 ali recimo u odnosu na hx4700 je cigla.. Onda - krenemo mi po divx-u, pocket quake-u, spb-u itd i ja vidim fon spor - ma zhasu.. Ja pitam coveka sto je ovako spor - da nije nesto ostecen itd - mislim 512MHZ trebalo bi da je brzi itd.. Kaze covek da je glavni sjeb na 9000-tci to sto ima taj rotirajuci ekran te da oni to nisu sve najbolje pospajali - optimizovali - te mu je taj spoj izmedju baze gde je procesor i ostalo i ekrana totalno usko grlo i zato je tako spor.. Taj fon je jedino dobar (albanac ga bas koristi za to) za surf - ako puno surfas i pises pa ti je neophodna velika tastatura i ekran. I pogledam ja po netu i svi ljudi koji imaju 9000 se zale bas na to da je iznenadjujuce spor telefon. Covek je bas u biznis fazonu i samo seta pocket PC telefone . On mi peporuci Eten M600 - posto sam ja trazio fon da bude optimizovan za quake 🙂 tj da bude sto brzi ali i da je kao fon odlican i za sada mogu reci - da me nije *****o 🙂. On mi rece to za samsungove procesore da su u praksi mnogo brzi od intelovih i da m600 sa samsungom na 400 jede qtek s110 sa intelom na 416 i jeste - probah i jedan i drugi i m600 je 3x brzi.. A ladno bi se *****ao i za iste pare uzeo qtek s110 da me ne uputi covek..A pazi ime firme ETEN 🙂 . Nikad cuo 🙂 . Ma albanac je zakon 🙂..

ko zna shta si ti gledao i isprobavao, qtek 9000 je daleko od sporog..ne bih da ulazim u dalju diskusiju..jer ne znash ni na koliko radi procesor kod tog uredjaja (512 MHz ?)

Moja greska - izmesalo mi se 1000 modela i specifikacija u glavi.. http://www.gsmarena.com/qtek_9000-1264.php procesor nije na 512 vec na 520MHZ 🙂 - *****ah se za 8 mhz tako da ko zna sta sam gledao 😉 . Ako mislis da je htc 9000 brz uredjaj a ti ga lepo isprobaj - pusti ti teoriju i 520 mhz na papiru - samo ga isprobaj - pa ako ti i posle toga bude brz ondak ok.. Samo pogledaj user opinions na tom sajtu - svi se uglavnom zale da je aparat spor..

Poslednja izmena:
imao sam qtek 9000 (htc 9000 ne postoji) 2 nedelje, i ja ne gledam dal je uredjaj brz ako tera kvejk, to je budalashtina. U realnom radu (chak i sa c/c++/java kompajlerima na njemu) je brzo radio i bez problema, i nisam primetio da je nishta sporiji od mog hx4700.

E pa to "ja nisam primetio" ili "meni sasvim lepo ide" su vec subjektivne stvari.. I da nebi neki neupucen covek poslusao lika kao ti koji gleda svoj uredjaj i onako od-oka tripuje da je brz ili nije - zato su izmisljeni quake 🙂 , spb, TCPMP i ostali sinteticki testovi.. Mislim ne lupetaj i ne pravi se pametan bez potrebe . Prvo quake nije budalastina - vec na gomili sajtova oficialni sinteticki test . Mnogo veca budalastina je na osnovu subjektivnog iskustva procenjivati brzinu dva aparata. Posto vidim da si NE-UPUCEN - evo ti link pa pogledaj skor http://www.mobilitysite.com/articles/link.php?id=313 - u nekim stvarima je 5x sporiji od eten m600 http://www.mobiletechreview.com/E-TEN_M600.htm pogledaj skor pri kraju stranice.. Inace spb ti je benchmark standard za pocket pc platformu kao 3dmark za PC..

Da li bi neko da ga covek stavi za 2 pc racunara (potpuno istih samo u jednom procesor na 2 a u drugom na 3 GHZ) bez 3dmarka i sintetckih testova mogao da provali da li je i koliko je brzi PC na 3 GHZ ? U vecini slucajeva bi tripovao da su isti - ili da je ovaj malko brzi..

Pa ljudi nemojte se svadjati.Pokrenuo sam ovu temu da bi mi neko pomogao da se odlucim oko nekog konkretnog modela posto nemam iskustva.Mislim nisam ja dundjer ali nisam nikad imao pda i ne znam sta znaci na njemu 500 mhz.Da me neko pita za desktop ja bi znao ali sa pda nemam iskustva.Znaci konkretno.Koliko je memorije potrebno i koji je procesor "dovoljan".Kad kazem dovoljan mislim na neko normalno koriscenje.Ne planiram da igram quake na njemu.Rekao sam sta mi je bitno,ali vi se udaljavate od teme.Svadjate se i prepirete.Ja sam hteo da mi kazete ja imam taj uredjaj i valja ili ne valja.Mane prednosti.Znaci ako imas taj i taj uredjaj i fali ti npr wifi onda bi voleo da mi kazes bilo bi dobro da ima i to.Dajem glupe primere ali to ce mi jedino pomoci pri odluci.

Ma niko se ne svadja 🙂 - opusteno bre 🙂.. Od onoga sto si naveo da tebi treba - meni pada qtek s100 na pamet prvo - a i moze da se nadje polovan za 250E . Samo kad kupujes aparat OBAVEZNO proveri da li je na 416mhz (posto nasi dileri valjaju i neke t-mobile verzije na 200 mhz a to je vec presporo - divx secka) - i teraj. Za te pare nemas nista pametnije..

nemam nameru da se svadjam sa tobom, probao sam sve pda uredjaje koje postoje, i mogu bez problema da kazem da qtek 9000 nije spor, i da je izvrstan uredjaj.

Haludza je napisao(la):
Da li bi neko da ga covek stavi za 2 pc racunara (potpuno istih samo u jednom procesor na 2 a u drugom na 3 GHZ) bez 3dmarka i sintetckih testova mogao da provali da li je i koliko je brzi PC na 3 GHZ ? U vecini slucajeva bi tripovao da su isti - ili da je ovaj malko brzi..

Upravo se o tome i radi. Bitno je da je ok u realnom radu. Sinteticke testove i 3dmark ne koristim u realnom radu. Probao sam Qtek 9000 i odlican je aparat

Poz

E pa upravo se o tome radi 🙂 - Ja probao i meni spor.. i sta cemo sada 🙂 . Sve zavisi za sta covek koristi svoj racunar - ako racunar koristis za surf - neces provaliti nikakvu razliku izmedju procesora na 2 ghz i procesora na 3 ghz. Ali ako radis u photoshopu ili video-montazu - osetices i te kako . I da se ljudi nebi raspravljali do prekosutra sta je brzo a sta ne - zato su izmisljeni sinteticki testovi - pa ko kupuje racunar moze da vidi kako ta masina reaguje na velike fajlove - rendanje grafike - kompresiju itd pa da se odluci sta njemu treba i da li taj rezultat njemu odgovara i da ga uporedi sa konkurentnim proizvodjacima da bi izabrao najbolje - cena performanse..

Ja moj m600 koristim dosta za citanje velikih pdf fajlova sa dosta slika (tutorijali uglavnom) i to mi je bitna funkcija.. Qtek 9000 sam probao za to i on je reskaliranje slika u okviru pdf-a sto je posao na relaciji izmedju procesora-grafike radio 3x sporije od m600 te mi je za tu za mene vaznu funkciju bio neupotrebljivo spor.. A kad se pogleda qtek-ov spb sinteticki skor i eten-ov po pitanju grafike - ovaj ima 5x manji skor.. Znaci prosto - sinteticki testovi nisu izmisljeni za dzabe..

Uostalom - zasto se svaki drugi korisnik qteka 9000 po forumima zali na to da je aparat spor? Zasto bi covek koji ga prodaje ispricao pricu da nesto nisu najbolje pospajali i da je aparat sobzirom na hardver - spor. Zasto na svim benchmark sajtovima qtek 9000 ima katastrofalno nizak rezultat sobzirom na procesor.. Zasto je na mom spb testu dao los rezultat.. Zasto je zesce smarao pri otvaranju i listanju-pomeranju pdf-a u okviru adobe-readera.. Zasto je meni quake seckao ko lud ako je aparat brz 🙂..

Poslednja izmena:
sta se kacite na sve testove?? prvo covek nek odredi za sta mu je najpotrebniji pda!?
dal oce vise funkcija ili oce manju tezinu i kompaktniji pda?
testovi su ok,ali zar nije bitniji subjektivniji utisak kako to tebi radi za tvoje potrebe?
od silnih funkcija i programa kokiko se sve REALNO koristi?
i svako nek prica tj pise za to sto je probao. razumem ja da svako preferira neku omiljenu marku ali ljudi pisite o tome sta ste probali...
meni je Qtek 9090 bolji i od Etena i od Qtek-a s100. za moje potrebe to mi je najzahvalniji aparat. 6515 mi je kompaktiniji i lepa j eta navigacija u njemu,ali posto ima samo beta mapa srbije nije bas najsrecnije resenje ta navigacija. jednino sto je ok kod hp-a je njegova kompaktnost i tastatura za brzo kucanje poruka i emaila,kao i "klapna" koja pokriva ekran. ne mora futrola dodatna. jer vremenom mi Qtek postao tezak ali morao se navici zbog funkcija. uvek neki kompromis mora biti-ne moze i veliki ekran i kompaktnost uredjaja

Nazad
Vrh Dno