Šta je novo?

Koji p2p program za NAT-ovce?

tarzan1321

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2004
Poena
619
Koristim wireless 256k i klasican download mi je super oko 25kb/s, ali p2p je katastrofa. Ponekad LimeWire ide do 17kb/s i BitComet do 10kb/s max ali najcesce je ispod 5kb/s. Jasno mi je da p2p los zato sto sam iza NAT-a, ali da li je moguce ovoliko lose. Citao sam na forumu da neki je sa 128k wireless uz BitComet skidao u proseku 13kb/s. Da li ima jos neki program koji zaobilazi NAT probleme? Ne koristim opremu za wireless, vec je kod mene u zgradi par ljudi uzelo zajedno pa sam se naknadno prikljucio.

tarzan1321 je napisao(la):
Koristim wireless 256k i klasican download mi je super oko 25kb/s, ali p2p je katastrofa. Ponekad LimeWire ide do 17kb/s i BitComet do 10kb/s max ali najcesce je ispod 5kb/s. Jasno mi je da p2p los zato sto sam iza NAT-a, ali da li je moguce ovoliko lose. Citao sam na forumu da neki je sa 128k wireless uz BitComet skidao u proseku 13kb/s. Da li ima jos neki program koji zaobilazi NAT probleme? Ne koristim opremu za wireless, vec je kod mene u zgradi par ljudi uzelo zajedno pa sam se naknadno prikljucio.

Ja sam tokodje iza NAT-a (SBB), ali bitcomet 0.59 vrlo cesto drzi 25-30KB/s, ako ono sto skidam ima dovoljno seedera i leechera. Dosta korisnih informacija o raznoraznim podesavanjima Bitcomet-a i ostalih P2P programa imas na P2P forumu, http://www.p2pforums.com/index.php

Meni na wirelessu najbolje radi Azureus,
ako koristis BItComet instaliraj obavezno "MrG BitActivator for BitComet" i sigurno ce da ide brze.

Mozda sam ja ****** za ovo, ali nista mi nije jasno. Probao sam neka podesavanja sa p2pforums, probao sam i da instaliram MRG BitActivator, probao sam i Azureus ali ne vredi. Da li je mozda problem u podesavanjima za konekciju, an sa programima. Da li sam dobro podesio BitComet. Please, HELP!!!

Mozda sam ja ****** za ovo, ali nista mi nije jasno. Probao sam neka podesavanja sa p2pforums, probao sam i da instaliram MRG BitActivator, probao sam i Azureus ali ne vredi. Da li je mozda problem u podesavanjima za konekciju, an sa programima. Da li sam dobro podesio BitComet. Please, HELP!!!

Mozda si samo naleteo na neke "lose" torrente, ili je bas u ovom trenutku internet kod tvog provajdera nesto "slab"? Kako ti ide obican http ili ftp DL sa dobrih sajtova, npr download.com itd?

Ja koristim Bitcomet sa default podesavanjima i na vecini "healthy" torrenta (sa recimo bar 2-3 seedera i barem 10-tak leechera) vucem izmedju 20 i 30KB/s na 256Kbit/s flat na SBB-u... Ponekad neki torrent, iako zadovoljava te uslove bude prilicno spor, 5-10KB/s, a zasto nemam pojma.

Ima li Beotel neki forum gde korisnici mogu da diskutuju pa da nekog pitas kako im ide, i ako ide dobro sta koriste i kako su podesili P2P?

Poslednja izmena:
Meni je dok sam bio na Wirelessu ubedljivo najbolje radio Azureus, nista nisam cackao po podesavanjima a uvek se vrteo tu negde oko 40-50k, u pitanju je FLAT 512 paket kod Verata

Poslednja izmena:
Ima torenta koji su iz nejasnih razloga spori... Meni se desi da vučem jedan torrent sa 26-27 kB/s, a drugi sa sličnim brojem seedera i leechera jedva ide 2-3 kB/s. Ne može biti do moje konfiguracije jer je konfiguracija ista.

Razlika je da li dvadeset seedera i leechera ima 20 kablova po megabit ili 20 256 kilobitnih adslova pa ko ja uploaduje 4 kilobajta.

U principu sve ce raditi manje vise dobro ako ima dosta izvora pod uslovom da neki port nije blokiran na glavnom ruteru.

Probaj da stavis kao TCP port da bude 80, mozda upali.

A šta je sa trackerima na tom torentu.

Skidam sa privatnog, an public servera tj. Torrentbytes pa znaci da su trackeri relativno ok

pazi ovo mozda ce zvucati glupo ali probao sam i na poslu, a i kuci da povecam upload tako da se i download povecao sam od sebe, eto probaj pa javi meni je upalilo u oba slucaja

Vrh Dno