Šta je novo?

Koji od ovih av risivera?

• Začetnik teme Začetnik teme matan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

matan

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
620
Izbor je pao na tri,slicnih cena:
Denon AVR-1705
yamaha rvx450
Harman-Kardon AVR 1550
Posto ne mogu da ih cujem na istom mestu,i na istim zvucnicima, da li neko moze da mi pomogne oko izbora.
P.S.Malo bitniji surround nego stereo

Nisam cuo ostale, ali cu glasam za Yamahu. Po principu "svaki ciga svoga konja.. " 😉

Salu na straku, gde iskopa ovaj 1705 ?
Video sam i cuo Denona 1604 ili 1605 bese, i 1804/5 i po meni, 160nesto = RX-V450.
Yamaha ima par fora vise, Denon ima mozda malo kvalitetniji zvuk.
1804/5 je vec bolje.
Gde iskopa 1705 ?

Pozdrav!

Denon.

HK ne volim (samo da me ne cuje DVV)
a Yamaha hm...

U svakom slucaju Yamaha ima features, a Denon zvuk

DENON 1705 JE NASLEDNIK (NAJEFTINIJE U TRZNOM CENTRU NA Trgu Nikole Pasica) MODELA 1604 I BAR STO SE TICE RECENZIJA NA RAZNIM SAJTOVIMA,USPESNIJI NASLEDNIK,TJ. MEDJU 5 BEST/BUY OD SVIH TRENUTNO POSTOJECIH RISIVERA,AL STO NEKO RECE OVDE NA FORUMU ONI TAMO VISE OCENJUJU BROJ PRIKLJUCAKA NEGO SUBJEKTIVNU KATEGORIJU-zvuk. Ne bih se ja razmisljo i uzeo bih njega da mi nije pouzdan covek rekao da Denon,bar raniji modeli koje je on cuo, zaostje u surroundu od Yamahe,a da je klasa iznad oba HK (ali ovo je ipak najslabiji model Harmana i po gore spomenutim testovima je iza oba). Sigurno da necu pogresiti ako uzmem bilo koji, ali sam ponekad bolesno perfekcionista da kupim najbolje u okviru svojih mogucnosti, pa ce svaka proverena informacija koristiti. :wave:

I stvar koja me zbunjuje:
HK 5x40 Watts, 20Hz-20kHz, @<0.07% THD, 8 Ohms
Denon 8 Ohm, 20Hz-20kHz, 0.05%: 6 x 75 Watt
Yamaha 8 Ohm, 20Hz-20kHz, 6 x 60 Watt otprilike
a ovamo HK ima Power Consumption 580 W max sto je valjda jedno 60% vece
od Yamahe i Denona.
Aj sad malo neko drugi
:whip:

Poslednja izmena:
......a ovamo HK ima Power Consumption 580 W max......

Samo ovaj podatak, koji neces naci kod drugih proizvodjaca, ti moze pomoci oko izbora, naime to je dobar putokaz za velicinu trafoa i napajanje tog risivera. Harman je uvek prikazivao manju izlaznu snagu pojacala, a sto se tice zvuka moj redosled bi bio
-Harman
-Denon
-Yamaha

Pozdrav :,,:

matan je napisao(la):
...
I stvar koja me zbunjuje:
HK 5x40 Watts, 20Hz-20kHz, @<0.07% THD, 8 Ohms
Denon 8 Ohm, 20Hz-20kHz, 0.05%: 6 x 75 Watt
Yamaha 8 Ohm, 20Hz-20kHz, 6 x 60 Watt otprilike
a ovamo HK ima Power Consumption 580 W max sto je valjda jedno 60% vece
od Yamahe i Denona.
Aj sad malo neko drugi
:whip:

Fora je u jačini struje. Harman sa tih svojih 5x40W je glasan sigurno koliko i
Denon i Yamaha, ako ne i glasniji.

Za poređenje, imao sam Harmana 5x55W koji je bio mnogo jači od Pioneera 5x100W koji trenutno imam. :wall:

Znam da će pola ljudi ovde da me ispljuje zbog sledeće izjave, ali moj lični utisak je da na zvučnicima srednje klase (imam B&W DM302 - 4 komada, woofer B&W ASW 300 što nisu High End, ali su sasvim sigurno pristojni zvučnici) svi ti konfekcijski risiveri zvuči manje više isto. Pošto vidim da tebe interesuju jeftiniji risiveri, siguran sam da nisi spreman da za komplet zvučnika izdvojiš >1000 EUR, pa slobodno pazari risiver koji ti se vizuelno najviše sviđa odnosno odgovara ti po broju i tipu A/V ulaza i izlaza. I ja sam pre par meseci bio u sličnoj dilemi baš oko tih modela koje ti gledaš, a na kraju sam uzeo Pioneer VSX-D 714, koji za ~300 EUR koliko košta, jedini ima S-VHS ulaze i izlaze i to u dovoljnom broju.

Koji je to HK, nema ga na site-u.

Ima 130 kojiima 10,8 i kao takav ne moze da ima pola kilovata snage pa da je duplo tezi.

Sumnjam da je drugacije sa AVR 1550, ako nema 20kg nema 560w max consumption sigurno.

Denon!

Harman 1550 je rekao bih slican HK130,ali izgleda je ovaj drugi malo noviji posto su mu karakteristike za nijansu jace,inace ima ga na HK sajtu madju starim modelima.Tezak 11 kg.
Inace sto se tice zvuka odlucio sam se za redosled (nijanse u pitanju):
1.HK
2.Denon
3.Yamaha

Sto se tice konektora isti su mi svi

E jedino mi nije jasno jos sto se tice videa jer pricamo AV risiverima,a uvek je prica o zvuku,doduse u skladu foruma.Posto nisam nasao nesto o tome na drugom mestu na forumu,pitacu ovde.Sta radi sa video signalom AVR.DA LI GA SAMO PROSLEDJUJE,POJACAVA? ILI JOS NESTO?.Po karakteristikama za video prenos redosled je(tumacenje je moje kao laika):
1.Yam -ima najveci protok podataka,podrsku za HDTV-buduci (na ovim prostorima) zapis veceg kvaliteta
2.Den
3.HK-najstariji pa mu je video protok najslabiji u ovoj konkurenciji

E SAD KOLKO JE BITNA PRICA U VEZI VIDEA(HDTV i sl.) SA AV RISIVERIMA.
INACE KOD MENE BI TAJ DEO BIO ISKORISCEN JEDINO DA NA AVR PRIKACIM KOMP I TV ANTENU PA DA BIRAM STA CE DA SE VIDI NA TV-u.

Poslednja izmena:
Na AVR nikako neces moci da nakacis TV Antenu.
A HK 1550 sa 11kg ne moze da ima 500+W nikako.
Ocigledno i HK tu nesto laze, jer to je par-sto-grama gore dole u odnosu na Denon i Yamahu.

Pozdrav!

Mozda da pogledas i Cambridge Audio. Znam da nije neka strasna cena. Imas u Radix-u.

Pozdrav

Smrc,kad sam kreno da kupim Harmana, rekose mi da je nesto i da vise nikad nece ni imati.

Ako imas para, protegni se do Yamaha-e RX-V650.

Bolje ti je da uzmes Cambridge Audio nego HK. Kvalitetniji su, a i ne smaraju sa izbacivanjem modela svake godine. HK, barem ono sto je ostalo na prodaju u Radix-u, deluje veoma "plasticno".

U Radixu vise nema Harman, a Cambrige je dosta skuplji (465eur).
U svakom slucaju resio sam da se protezem, recimo do Denona1905 ako mi uklopi neka povoljna kombinacija, ili Marantza 5200.
Da li je neko cuo kako radi Marantz u surround modu posto je to ipak malo stariji risiver, jer ako to radi dobro onda bih verovatno (bitni su mi osnovni DSP modovi za gledanje filmova) uzeo njega.
Za Yamahu650 trebao bih jos da se protezem, pa ako Marantz moze da joj pridje u surround-u, onda je za mene bolji od nje.
Inace kako sam krenuo ostace mi para za neke Genius zvucnike. :beat:

Poslednja izmena:
Evo ovako - svojevremeno sam imao prilike da slusam sva tri,neke slabije serije.Sve zavisi sta hoces,da li ti treba i stereo zvuk ili ne.Ako treba - ne ocekuj od njih nista,ama bash nista.Sto se tice surround moda,tu je situacija bolja.Ko prica to za trafoe kod HK? U pitanju je samo bolje hladnjenje ! 😉 KAd bi Yamaha imala zaista trafoe na svakom izlaznom stepenu (npr. 7x150wsin/8oma) tezina risivera bi trebala da bude od 20kg pa navishe,pa je smesno pricati o tome.HK jedini daje prikaz prave snage,mada i Denon nije losh.Ja sam imao ranije Denon AVR-1602 i bio je ocajan,na zadnjim kanalima snaga signala je padala cak na 25wsin,umesto deklarisanih 70wsin :wall: To je nesto NAJGORE sto sam cuo u zivotu.E,sad,kazu da su se ovi Denoni popravili.pa ih vredi slusati.Mislim da je najvaznije da ti procenish sta je bitnije i vaznije,a moj predlog za redosled slusanja je sledeci :
1. Denon
2. yamaha
3.HK - ti nasi modeli su ultra zastareli,ako ih uopste nadjes i zaista nista specijalno(sto se tice AVR)se kod nas ne moze naci

Ufff... sa tim zvucnicima tesko da moze da se oseti neka razlika...

koliko para, toliko muzike!
mada...
sa yamahinim risiverom sam prezadovoljan mod rxv 440, nisam ga probao sa nekim drugim zvucnicima da bih osetio razliku. ovi jamo serija E su ispunili sva ocekivanja; suraund funkcionise odlicno,a dva fronta koja koristim za slusanje muzike su izdrzala dve nove godine,rodjenja dva deteta i dve-tri zurke po celu noc. preporucio bih ih svakom za tu lovu(oko 200 eur)a mozda bih toliko
platio rucnu izradu frontova ali neznam da li bi bolje napravili. :,,:

Nesto na temu snage kod HK, copy/paste sa nekog sajta sa testovima opreme:
While it doesn’t seem that way at first glance, Harman/Kardon receivers deliver a great deal of power even though their output ratings are far lower than those of most of their competitors. How can this be you ask? I’ll tell you.

First, Harman/Kardon believes in conservative power ratings, so they measure an amplifier’s output at 1Hz, not 1kHz as so many brands do.
This is important because it gives the reader a much more accurate impression of how quiet the receiver’s amps will be. All receivers have a noise floor, but with Harman/Kardon’s amps you’d have to max the volume continuously or have your ear nearly on top of your speakers to notice anything other than the recorded sound.

In a receiver such as the AVR 135, rated at 40 watts per channel, the actual output (clean, uncluttered output) is equivalent of someone else’s 65 to 70 watt per channel rated output.

Lappy je napisao(la):
First, Harman/Kardon believes in conservative power ratings, so they measure an amplifier’s output at 1Hz.

Ovo mi nesto ne deluje uverljivo jer je teško poverovati da pojačalo ide do 1 Hz, pa makar to bio i Harman :zgran:

Hvala na savetima, al ja kupio nesto drugo:stereo pojascalo rotel931MkII+tuner Sansui neki stari digitalni+B&M AP17 a za filmove i zadnje kanale ce da posluzi stara philips linija.

Mislim da sva tri risivera nisu losa ali ce ti zvuk najvise zavisiti od zvuchnika. Recimo ja sam yamahu kombinovao sa mission-om m33, u sobi od 20mkvadrdatnih na malim obrtajima ;ita j decibelima imam utisak da mi ne daju bas pravi kavalitet za neko lagano slusanje, ali kad im das po gasu stvarno gruvaju, da komsiluk poludi, i onda im kvalitet dolazi do izrazaja. Zato gledaj da prvo zvuk prilagodis velicini prostorije u kojoj ces ih koristiti da ne upadnes u zamku kao ja da juris neku veliku snagu koju neces ni koristiti.

Nazad
Vrh Dno