Šta je novo?

Koji od ova dva 5.1 sistema da izaberem?

zeljkot

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2002
Poena
609
Odlucio sam se da kupim 5.1 zvucnike, prvenstveno radi gledanja filmova i slusanja muzike na DVD Player-u.
U nedoumici sam koji od ova 2 sistema da izaberem?:

Altec Lansing 5100

ili

Genius SW-5.1 Home Theater

Cijena im je ista. Ovi prvi su mi mnogo mocniji po izgledu, a ovi drugi su jaci i kvalitetniji cini mi se.

Da cujem vas...

Imao sam istu dilemu.

Genius jesu malo jaci ali su im neujednacene frekvenciske karakteristike... Tako da kvalitetniji nisu nikako...

Altec Lansing 5100 je mnogo bolja kupovina...

Slazem se sa Kremom - i ja bih pre uzeo Altec-a (ipak su Altec-ovi proizvodi za klasu iznad Genius-a)...

Jel primas sugestije za neku trecu varijantu ? :)

Moze i 3 varijanta. Slobodno ti reci, ja cu razmisliti onda.

Pozdra

evo treca varijanta s moje strane-Altec Lansing ATP5

128.80 euro su sad u PCCENTRU.

Hm, nisam pogrijesio. Cak sam slao im mail i pitao treba li porez, i rekli su na zvucnike se porez ne obracunava. Provjeri

www.pccentar.com

Kakvi su to smradovi, stvarno ne mogu da verujem. Stvarno bezobrazno je tako odjednom rezati cene.
To kazem iz razloga sto je cena do pre nedelju dana bila 10500, a sada hebenih 8500. *eb*m im m*t*r lopovsku!!
Kupio sam 2 primerka doticnih. Jedan kupljen pre 5 meseci, drugi kupljen bratu od tetke za rodjendan pre 2 nedelje po istoje ceni kao od pre 5 meseci!!
Ne mogu da vam opisem koliko me je ovo sada iznerviralo!
Kao neko ko ide u 3. razred srednje i jos ne zaradjuje svoj hleb, tih 2000 mi nije malo...
To je kao kada bi vi kupili kola za 20000e i u roka od 2 nedelje im cena padne na 18000e. Pitam se kako bi reagovali.

nIce Cream je napisao(la):
Ne mogu da vam opisem koliko me je ovo sada iznerviralo!

Svima se desava.... Eto ja kupim prije dva mjeseca 19", kad on poslije 5 dana jeftiniji 50-ak evra :cuss:

nIce Cream je napisao(la):
Ne mogu da verijem...
A ti bi vise voleo da cene ne padaju ?!
A fora platis novu masinu xxx€ pa joj se posle par meseci cena prepolovi...
Svima se desila barem jednom slicna baksuzna situacija, ali sta da se radi - ne vredi ti da se nerviras. Sta da ti kazem, moje saucesce...
(D) i uzivaj...

Eh, PC Centar...pazi negde u junu-julu su reklamirali izmedju ostalih modela ATP5 za nekih 92-94 evra ali ga ni oni, ni bilo ko u gradu nisu imali. Dodje tako avgust gde su na sva usta reklamirali snizenje cena. Okrenem ja kad mi lik kaze cenu od 107 evra! Sve kao uz snizenje :)...naravno svugde u gradu ta cena, ali nisam hteo da kupim od njih iz principa zato sto javno lazu...

Ma jeftini su. Za te pare vrijede sigurno.
Odlucio sam da uzmem te zvucnike.

Alteci 251 i Crative 5300 su i jeftiniji i kvalitetniji zvucnici.
AL 5100 jesu lepsi medjutim zvuce losije od ova dva.

Ukoliko zelis da potrosis vise para, Audigy + Creative 6700 je mnogo bolje resenje nego AL5100.
Ova kombinacija kosta par desetina eura vise, dobijas ekstra dobru zvucnu karticu i zvucnike, a sve radi u 6.1 modu!

Pozdrav!

Ti zvucnici su 130 eura, a zanima me koliko je ta zvucna ?
Uzgred te zvucnike mogu li na DVD Playeru XWave 7400 ?
Posto su 6.1

postoji poseban komplet, koji kosta znacajno manje nego kada se posebno sabiraju audigy i 6700[

A mozes li mi reci gdje taj komplet mogu da kupim i po kojoj cijeni ?

Kome nije mrsko odrijesiti kesu za 200€ moze da kupi Jazz 9940, bitno booolji od gore navedenih.

Ao, ti su bas dobri.
190 e su u NT.
Razmisljam jos :)

Computer Land je distributer Creative proizvodnog prorama za YU.
www.compland.co.yu

Sasa je napisao(la):
Alteci 251 i Crative 5300 su i jeftiniji i kvalitetniji zvucnici.
AL 5100 jesu lepsi medjutim zvuce losije od ova dva.

Ukoliko zelis da potrosis vise para, Audigy + Creative 6700 je mnogo bolje resenje nego AL5100.
Ova kombinacija kosta par desetina eura vise, dobijas ekstra dobru zvucnu karticu i zvucnike, a sve radi u 6.1 modu!

Pozdrav!
jesta,odlicna je kombinacija :)

zeljkot je napisao(la):
Ao, ti su bas dobri.
190 e su u NT.
Razmisljam jos :)

Malopre sam ih zvao ne nabavljaju ih vise imaju samo model 9940b sa dekoderom. Ako moze neko malo objasnjene koja je funkcija dekodera?

Si video negde 2-ku u mom postu ? :)

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno