Šta je novo?

Koji notebook

Borgof

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5700X3D
Matična ploča
TUF GAMING B550-PRO
RAM
32GB Crucial Balistix
GPU
RTX 3070 Gaming X Trio
Storage
1TB nvme + 2TB WD Black
PSU
SS650
Kućište
H510
Monitor
LG 32"
Miš & tastatura
G502 X & Nuphy Air 75
Laptop
HP Envy X360 13" Ryzen 4700U
Mobilni telefon
Note 20 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
E ovako, devojka hoce da kupi notebook do 500 evrica, koji bi po mogucnosti imao 17", mada moze i 15.6'', da nije intel gma (dakle mobility radeon ili nvidia) :p, da nije atom, celeron ili sempron proc. Moze i AMD i Intel, ne gadim se ni jednih. Kontam se u komponente, ali na sam kvalitet izrade od strane proizvodjaca laptopova i ne (osim sto znam da je hp xtra i apple precenjen), pa bi dobrodosao bio svaki savet koji imate. video sam ih dosta na it svetu, ali bez necije konkretne preporuke nista ne uzimam, a ne uzdam se u preporuke kojekakvih prodavaca :d
P.S. posto je za devojku, valjalo bi da je lep, jednostavan, s ukusom... znate na sta mislim :D

Od HP-a je to definitivno Pavilion serija, ali ima li ga za 500€????
Pokušaj da nađeš HP Pavilion dv6-3005ei XD253EA

Procesor: intel® Pentium® Processor P6000 (3M Cache, 1.86 GHz)
Memorija: 3 GB DDR3 (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB)
Ekran: 15.6" Diagonal High Definition HP Brightview Display (1366 x 768)
Grafika: ATI Mobility Radeon HD 5470 Graphics (switchable)
HDD: 320 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm
Optika: Lightscribe Super Multi DVD Writer
Komunikacija: Gigabit Ethernet LAN, 802.11b/g/n WLAN, BT
Portovi: 4 x USB 2.0 (4th shared with eSATA port), HDMI, eSata,IEEE1394
Kamera: HP Pavilion Webcam with Integrated Digital Microphone
Card Reader: 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards
Težina: 2.88 kg
Baterija: 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery

On je od jeftinijih Paviliona, trebalo bi da košta oko 600€ (malo manje). Ali ima sve što tražiš - izgled, kvalitet, konfiguracija.

Od HP-a je to definitivno Pavilion serija, ali ima li ga za 500€????
Pokušaj da nađeš HP Pavilion dv6-3005ei XD253EA

Procesor: intel® Pentium® Processor P6000 (3M Cache, 1.86 GHz)
Memorija: 3 GB DDR3 (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB)
Ekran: 15.6" Diagonal High Definition HP Brightview Display (1366 x 768)
Grafika: ATI Mobility Radeon HD 5470 Graphics (switchable)
HDD: 320 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm
Optika: Lightscribe Super Multi DVD Writer
Komunikacija: Gigabit Ethernet LAN, 802.11b/g/n WLAN, BT
Portovi: 4 x USB 2.0 (4th shared with eSATA port), HDMI, eSata,IEEE1394
Kamera: HP Pavilion Webcam with Integrated Digital Microphone
Card Reader: 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards
Težina: 2.88 kg
Baterija: 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery

On je od jeftinijih Paviliona, trebalo bi da košta oko 600€ (malo manje). Ali ima sve što tražiš - izgled, kvalitet, konfiguracija.

Cool, hvala puno, samo nisam pronasao taj ali ovaj jesam http://itsvet.com/proizvod/hewlett-...drw-15.6-wxga-win7hp/comp_comp_laptop/15/4708
Skoro da je isti, samo se razlikuje u procesoru, pride je i lep:D...

Iskreno, pogledaj laptopove koji ima vecu garanciju od godinu dana. Radim u servisu, u firmi koja se bavi prodajom racunara, uglavnom laptopova. Popravka laptopa je mnogo skup hobi. Bolje idi na malo losiju konfiguraciju zarad sigurnosti.

Pozdrav

Asus je odličan ali sa bar dve godine garancije. Uzeti laptop sa godinu dana garantnog roka je preveliki rizik (u odnosu na kvalitet i cene delova)

Asus je odličan ali sa bar dve godine garancije. Uzeti laptop sa godinu dana garantnog roka je preveliki rizik (u odnosu na kvalitet i cene delova)

Jasno mi je to, ali iz pouzdanog izvora znam da se dell koji daje 3 godine garancije najvise vraca na reklamaciju, a toshiba sa ovakvim hardverom kosta bar 10k vise. Izmedju ostalog moze da se dokupi garancija do 3 godine na ASUS, pricao sam za to sa likom iz ComTrade Shopa. Mislim godinu dana je na njega, i onda kad skupim kesa u toku prve godine kupim drugu itd.

Da, ali postoji odredjeni rok (mislim da je 3 meseca od kupovine kod Asus-a) u kome moras da dokupis garanciju. To za Dell je delimicno tacno ... ali ih je i puno prodato.

Da, ali postoji odredjeni rok (mislim da je 3 meseca od kupovine kod Asus-a) u kome moras da dokupis garanciju. To za Dell je delimicno tacno ... ali ih je i puno prodato.

Pa s obzirom da ce ga verovatno kupovati u ComTrade-u, pitacu njih za rok doplate za garanciju... ako bi se ispostavila tvoja tvrdnja tacnom, porazmislicemo opet... samo da dobije kes pa cemo ici u shoping :D

Nazad
Vrh Dno