Šta je novo?

Koji netbook?

LazaNS

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
420
Treba mi neki netbook 10" racunarcic. Posto nisam previse upucen (otprilike znam za Asus EEE i to je to :) ), dobro bi mi dosao neki savet.
Dakle koji konkretno bi mogao biti najbolji izbor, i najbolji odnos ulozeno dobijeneo.
Planirani izdatak okvirno 30 000din sa Windows 7 Starterom...

Lazo, rasiri malo budzet. 12" vs 10" je prosto nebo zemlja razlika :) A za nosenje i nije neka... nosao sam 13" godinama (i sad mi nedostaje).

Bez razmisljanja bih sebi uzeo ovo:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/netbook/7127-lenovo-ideapad-s205-59303986

Imas par tema :) Pogotovo ako ga ne budes uzimao ovde...

Kad to ti kazes, onda to ima neku tezinu :)
Cena je u redu, uzecemo ga u razmatranje. Zapravo taj netbook treba mom bratu a ne meni, tako da za njega uzimamo. Njemu se jako svideo onaj Asus EEE sto ima ekran osetljiv na dodir koji se okrece :)

Kad to ti kazes, onda to ima neku tezinu :)
Cena je u redu, uzecemo ga u razmatranje. Zapravo taj netbook treba mom bratu a ne meni, tako da za njega uzimamo. Njemu se jako svideo onaj Asus EEE sto ima ekran osetljiv na dodir koji se okrece :)
Taj netbook-tablet hibrid je ASUS T101MT, baterija traje dosta kraće nego na drugim modelima (tipa 3-4h) i performanse su nešto lošije zbog starije platforme (pogotovo što je u pitanju single core atom).
Od namene uređaja tj. softvera koji će biti korišćen zavisi da li je touchscreen prednost ili ne. Za dobru upotrebu TS potreban je i odgovarajući softver (što Windows za sada nije) tako da bi na njega bilo dobro instalirati dual boot Windows 7 + Android u x86 izvedbi.

S druge strane 1366x768 i 1024x600 su nebo i zemlja.

Poslednja izmena:
Lazo, rasiri malo budzet. 12" vs 10" je prosto nebo zemlja razlika :) A za nosenje i nije neka... nosao sam 13" godinama (i sad mi nedostaje).

Bez razmisljanja bih sebi uzeo ovo:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/netbook/7127-lenovo-ideapad-s205-59303986

Imas par tema :) Pogotovo ako ga ne budes uzimao ovde...

Meni se takođe sviđa S205, a kod nas mu je cena sasvim korektnih 335e, u šta ulazi i Windows 7.

Teoretski je sve to lepo, ali meni zanima da li je neko E-350 upregao za neki development, nije bitan jezik i IDE, samo da nije Notepad++, dakle kako gura bilo koji savremeni IDE, plus u pozadini naravno da rade neki serveri, plus da je otvoreno malo nekih drugaih aplikacija (skype, FF, Total Commander, etc.).

Ako poredimo E-350 sa C2D procesorima (pošto nema svrhe porediti ga sa novijim), sa kojim otprilike bi on mogao da se nosi u realnom radu?

Samo da pomenem da sam već pogledao neke teme, Gizmorovu pre svega, ali tu se mahom iznose iskustva za neku office upotrebu + light gaming, što meni lično nije od presudnog značaja...

Vrh Dno