Šta je novo?

Koji net uzeti u Šapcu?

sonus70

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 3 3200U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.60 GHz
RAM
8
GPU
integra
Storage
ssd
Laptop
HP 255 g7
Tablet
Samsung Active tab 7
Mobilni telefon
Realme
Pametni uređaji
Supruga
Pristup internetu
  1. Optički internet
Rođak koji veze nema sa kompovima živi u Šapcu kod Merkator Rode. Nema fiksnu telefonsku liniju, ima neku kablovsku al pojma nema koju. Šta da mu preporučim za net. Ja sam mu već rekao da prvo proveri da li kablovski provajder, koji god da je, ima u ponudi i net.
Šta ako nema?
Telenor 3g, wireless, dža-bu.
Ima li Šapčana?

Koliko se ja secam u Sapcu ima wireless provajder Grom net ili tako nesto, nek se raspita ali neka bude spreman na svasta jer wireless je nuzno zlo.

Solidan je Gromnet. I najjeftinije moze da prodje sa njima, ako ti je to bitno. 890 din mesecno je neki minimum. Posto zivi na trkalistu verovatno ima SBB sto je bolja i skuplja opcija. Pa ti sad biraj.

u sapcu verovatno ima jettv.rs ili sbb.rs kablovsku, oba nude internet.

gromnet nek zaobidje.

u sapcu od kablovske ima SBB i jetTV,
sbb je najbolji, po meni, ali ni jetTV nije los,

groBnet ni najgorem neprijatelju ne bih preoprucio, jedino i samo jedino ako nema drugu mogucnost.

Ja sam na gromnet-u od kad su poceli da rade i nemam bas nekih zamerki. U pocetku je i bilo problema ali u zadnjih par godina slabije. Ne znam sto ih vi napljuvaste toliko?

moja firma dok je bila na grobnetu, kao nuzno zlo, je dosta propatila,
em sto moramo da gledamo u oblake i nadamo se da nece biti lose vreme,
em sto su im ip adrese na blacklistama pa nam nekad mailovi ne odlaze,
em sto je veza bila vise u prekidu nego online,

cinjenica je da su se popravili, ali samo iz razloga sto su korisnici otisli od njih i rasteretili im prebukiranu infrastrukturu.

takodje nisam bio zadovoljan njihovim uslugama ni kao fizicko lice, na vise adresa.

p.s.
sada smo pored telekoma, (gocvorim o firmi) ponovo uzeli grom net, zbog veceg uploada 2/2, mogu da kazem da za ova tri meseca nije bilo problema.

p.s.s.
ko se na mleko opece i u jogurt duva, e zato ih ja ne volim i ne preporucujem.

Nek uzme kod tog kablovskog provajdera i sbb i jet imaju iste cene kao i ostali provajderi
Wireless ne bi preporučivao zbog same prirode veze
Kod Grobova sam bio od samog početka posle sam prešao kod ITCentra a sad sam na ADSL-u kod Sezama
Firma je kod SBB-a
Mislim da Grom i dalje blokira torente ako mu je to bitno

ITCentar - wireless +
GromNet - wireless -
SBB - coax OK
Jet TV - coax OK
ADSL - svi provajderi
GPRS - svi provajderi

Poslednja izmena:
Wireless ne mora nuzno da bude los, ukoliko taj gromnet poseduje AP-ove na 5ghz to moze sasvim fino da radi. 2.4ghz je prevazidjen i moze samo losije da radi, nikako bolje, zbog same cinjenice da je sve vise uredjaja koji rade na ovoj frekvenciji pa dolazi do mesanja signala jer postoji jako malo kanala, pa bih svima savetovao da ukoliko mogu, da izbegnu 2.4ghz i da ako mogu nek idu na 5ghz, i to samo ukoliko nemaju drugog izbora kao sto su kablovski ili adsl net.

e u tome je i problem Grom ima brdo starih b kartica koje su prodali
dok kod ITCentra traže da ti uređaj koji se kači kod njih bude najmanje g
kod njih smo bili nakačeni na 5ghz i nikakvih problema nije bilo

stim što je priključenje preko WiFi-a skuplje jer se mora kupiti oprema

Ima li neko ko je iz Šapca iskustva sa JET TV? Najviše me interesuje stabilnost veze i ping. Dok sam ranije živeo u stanu imao sam SBB kablovski i još se naježim koliko je to loše radilo, veza je stalno pucala i nekad sam morao da čekam po dva-tri dana na proradi. Nakon par bezuspešnih izlazaka tehničke podrške na teren sam ih odjavio.

Doduše ni dosadašnji kontakti sa JET TV me nisu oduševili, par puta u razmaku od nekoliko meseci sam ih pitao kada bi trebali da mrežom pokriju desnu stranu moje ulice, pošto su levu već pokrili i nisu znali ništa da mi kažu. Takođe na isto pitanje postavljeno preko forme na njihovom sajtu nisu uopšte odgovorili. :trust:

Doduše ni dosadašnji kontakti sa JET TV me nisu oduševili, par puta u razmaku od nekoliko meseci sam ih pitao kada bi trebali da mrežom pokriju desnu stranu moje ulice, pošto su levu već pokrili i nisu znali ništa da mi kažu. Takođe na isto pitanje postavljeno preko forme na njihovom sajtu nisu uopšte odgovorili. :trust:

Legendarna firma iz Šapca kojoj web sajt kao informativni portal služi za ukras, takođe email adresa isto kao ukras jer kada pošalješ poruku odgovor nikada neće stići, kada podneseš zahtev online isto takođe to se nigde ne evidentira tj. ko zna kome podnosiš kada oni za to nemaju evidenciju.

Ako pokušaš da nađeš neko stručno lice u toj firmi, možda su tu do 8h ujutru posle nikog nema, kada pitaš za tehničke mogućnosti javi se administrativni radnik uzme podatke i to je to, odgovor dobiješ ili ne dobiješ zavisi kako su raspoloženi.

Ukoliko im koaksijalni kabal prolazi preko bandera sa desne strane ulice, a tvoj priključak na levoj strani, nemoj se nadati ako si jedini korisnik (npr: kuća) zainteresovan za uvođenje od te rabote nema ništa, ako su stanovi u pitanju verovatno će uvesti, a možda i neće zavisi dali si kao korisnik ekonomski isplativ.

Svaka komunikacija se odbija isključivo sa administrativnim radnikom koji je zadužen za finansije, informacije, tehničke problem jednostavno lica zadužena za sve, pa uvek dobiješ odgovor kakav si i dobio, da o tome neznaju ništa.

U prevodu JetTV radi isključivo gusto naseljena mesta (Majur, Bogatić) što se tiče Šapca samo zgrade i eventualno lokacije sa velikim brojem kuća, kada su individualni korisnici u pitanju to ide malo teže (čitaj nikako).

Imao sam prilike na par lokacija da testiram njihov net i mogu reći da pri download-u nisam imao nikakvih problema, takođe sam malo pregledao i TV kanale nisu loši (analogna televizija) standardno neki su dobri neki nisu, često menjaju raspored kanala, neke poprave neke pokvare, što se tiče interneta na neke duže staze stvarno nemogu da kažem iskustvo ali zapažanje za onaj osnovi paket od 900 din (1,5mbps) download je išao oko 180kb/s i veza je bila stabilna sa povremenim oscilacijama brzine. Ugrađuju isto modem kao i SBB (Cisco 2100 Cable Modem).

Digitalnu televiziju imaju u ponudi to je neki Mini Paket i on je besplatan za korišćenje, iskustva sa tim nisam imao.

Zaključak, kao što je kod svakog provajdera situacija na nekim lokacijama radi odlično, na nekim lokacijama ne radi uopšte, pa su korisnici prinuđeni da traže neko drugo rešenje, nadam se da sam ti malo pomogao sa nekim informacijama iz ličnog iskustva u vezi te kompanije.

Hvala na informacijama, pretpostavljao sam da je takva situacija.
Koliko vidim na kraju cu se skrasiti sa kombinacijom Telekom IPTV+ADSL. Trenutno koristim samo IPTV i nakon par meseci mucenja sa pikselizacijom slike i prekidom programa, ekipa iz Telekoma je zamenila neke osigurace na banderi i od tada TV radi besprekorno. Pretpostavljam da ce i ADSL lepo raditi, makar bio prinudjen da uzmem manji paket, jer uporedo koristim i IPTV.

Vrh Dno