Šta je novo?

Koji multifunkcionalac da kupim

tehnichar

Cenjen
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poena
154
Neki HP za kucu od 40, najvise 50 evra, da solidno radi i da mogu da se dopunjuju kertridzi a da ne moram da menjam cipove ili resetujem nesto u njemu. F2428, 2050, 1050, koji?

Da se pridružim pitanju, hitno bi mi trebao odgovor koji MFU.

Da li vredi uzeti Epson SX 125? Nikad nisam imao nihove uredjaje, kako stoje sa dopunom kertridža, u smusli da nema zezanja sa ovim resetovanjima itd? SX 125 je primetno jevtiniji od npr. HP DJ 2050.

pixma mp270

Zar Canon nema problem pri dopuni kertridža? Koliko znam, treba reset posle svake dopune.

Više me interesuje ovaj Epson, baš je povoljan, a specifikacije uopšte nisu loše za tu klasu, naprotiv.

Dosta mi hitno treba odgovor, sva je prilika da ću već popodne ići da pazarim.

Poslednja izmena:
Svi proizvodjaci sem hp-a su odlucili da dodatno zastite svoje dzepove tako da su uradili sledece:
lexmark- izbacio serije sa kertridzima 14 i 15 koji se ne dopunjavaju. Naime sam stampac ima chip u sebi koji pamti kertridze a softver koji. Instalira uz drajver salje lexmarkovom sajtu stanje kertridza i serial number istih.
Epson - dugi ni z godina radi patrone sa chipom, dakle reseter je neophodan+ prave blesave kanale u kertridzima dabi se teze napunili. Takodje menja mastila pa je serija 7 sada sam mat zutim mastilom koje ko zna koliko koshta a ne onim transparentnim.
Hp takodje na skuplje modele stavlja chipove. Koji se ne resetuju. Tako da cvrc
Kanon ima modela koji mogu da se dopujjavaju al mora da se izgugla po netu kako se stampac resetuje tipa waiste conteiner i sl. E sad oni su odlucili da u same kertridze stave jako losu upijajucu materiju koja gubi na upijajucoj moci tako da kertridze njihove kad punite 5 ti put jedva napunite pola kapaciteta.
Moje mishljenje je kome nije neophodan kolor stampac da kupi neki mono laser.

Svi proizvodjaci sem hp-a su odlucili da dodatno zastite svoje dzepove tako da su uradili sledece:
lexmark- izbacio serije sa kertridzima 14 i 15 koji se ne dopunjavaju. Naime sam stampac ima chip u sebi koji pamti kertridze a softver koji. Instalira uz drajver salje lexmarkovom sajtu stanje kertridza i serial number istih.

A kako se ovi štampači ponašaju ako računar nema pristup internetu ili mu ga na neki način onemogućimo?

Vidis to ne znam, nisam probao. Taj stampac nemam, vec kad mi neko donese sve zajedno sa kertridzima pogledam kako sve to funkcionise, a inace i ja kao i ostali guglam za informacijama.
Moje razmishljanje u vezi tvog pitanja je sledece:
Ko sedi i radi ishta korisno uz racunar je na netu. A u svakom sluchaju stampac ima i chip counter u sebi tako da, morao bi da otvorish berzu zamene istih stampaca koji nikada nisu povezani za racunar koji ima pristup netu. Logika sama po sebi nalaze da je to nemoguce. Potseticu te da ne salje stampac kodovei stanje kertridza vec sam drajver :) iliti program pri istome koji ukoliko se obrise ne radi stampac.
NARAVUCHENIJE.
Ukoliko planirate inkjet sa dopunom, osvrnite se na starije, polovne modele istih stampaca. 90% novih inkjetova ili ne moze da se puni ili je punjenje usled arhitekture kertridza nezahvalno i nekvalitetno. Tako da ja preporucujem osvrt na najbolju HP ovu seriju 8xx inkjet stampaca sa 17 i 15 kertridzima koji su pored laganog punjenja i velikog kapaciteta kertridza, pokazali odlichne rezultate.

@ to3a
mozes li da mi kazes koji od novijih hpovih(ili bilo koja druga marka) multija moze da se dopunjava...
neki cenovni rang je 100ak evra.
hvala u napred.

edit:sry,tek sad sam video da je tema stara 2 meseca,nadam se da nije problem...

Poslednja izmena:
@toza (ili bilo ko ko je u toku, ima iskustva, itd.) ...pridružujem se pitanju:

uslovi:
-multifunkcionalni, do 100€ (nije problem ni 20-30€ gore)
-mogućnost dopunjavanja kertridža
-HP NIKAD VIŠE, nikako, ni u ludilu
-boja kućišta flat black a može i glossy (piano) black

Gledao sam ovaj Canon pixma MP495, ali me je Tozin post u vezi upijajućeg materijala u Canon-ovim kertridžima malo...pokolebao...

Nazad
Vrh Dno