Šta je novo?

Koji mrezni antivirus?

zelenika

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2002
Poena
619
Imam firmu koju sam zatekao u sledecem stanju: Jedno dvanaestak pc i laptop windows masina (Win2000, nt40, win98) i tri Mac OS9 ako se ne varam. Imaju i neki tzv. server na win98 koji je i mail server. Radim sledece: sve masine pod win98 stavljam na win2000 i nt4.0 ide pa-pa. Mac ostaju naravno...Takodje sam postavio cisco ruter (firewall) i imaju dsl.
Treba mi sledece, neki mail antivirus program koji bi osiguravao prvenstveno dolazecu postu koja ide na mail server (adv. 2000 i postavljam domen) tako da bude neko najelegantnije a opet najsigurnije resenje. Trenutno mi pada na pamet Norton Corporate Edition, ili eventualno Antivirus 2003. Treca opcija je AVP. Da li je neko radio sa corporate edition i kako se ponasa?

Mi u firmi imamo Trend Micro. Mozes posetiti sajt www.mack.hr, ili www.antivirus.com ili www.trendmicro.com,
Kupili smo paket

NeatSuite
(InterScan VirusWall, ScanMail for MS Exchange ili Lotus Notes, ServerProtect, OfficeScan CE, TVCS)
Windows NT, Windows 2000, Windows 95/98, Windows 3.11, DOS, Novell NetWare

50 licenci.

S ovim paketom imas pravo da na 50 racunara instaliras bilo sta sto spada u ovaj paket. Posto se nas mail server nalazi u EUnetu i radi pod linuxom tamo je instaliran InterScan VirusWall, a u nasem poslovnom centru ServerProtect na pet racunara, i ostalo (OfficeScan) na radnim stanicama. Na jednom racunaru se nalaze instalirane "konzole" za nadzor AV paketa, i ima instaliran TVCS sa kojim se vrsi centralni nadzor, upgrade programa, patterna, pokrece skeniranje na ostalim racunarima, pregledaju izvestaji, itd itd. (da se ne bi gubilo vreme sa upravljanjem pojedinacnih "konzola", (znaci kad skines novi pattern TVCS apgrejduje ServerProtect konzolu, i OfficeScan konzolu a oni posle apgrejduju ostale racunare u mrezi)

Sve u svemu lepo funkcionise, i od kada imamo instalirano sve to, imamo veoma malo problema sto se tice virusa. Korisnici prakticno i nemaju pojma da imaju instaliran AV program. Instalacija programa na radnim stanicama se vrsi sa centralne konzole (Za NT i win2000). Ima toga jos dosta....

Ostale AV pakete nisam probao pa ne mogu da pricam o njima .....

Nazad
Vrh Dno