Šta je novo?

Koji mp3 plejer?

• Začetnik teme Začetnik teme Beshla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Beshla

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2006
Poena
304
Pre nekih mesec dana sam kupio Canyon plejer za oko 3000din i posle par ukljucenja je prestao da daje bilo kakve znake zivota (nije do baterije). Koji mi mp3 plejer preporucujete posmatrano odnos kvalitet/cena?

Reci prvo kakvi su ti prohtevi što se tiče kvaliteta, veličine memorije i slično, i ono što je još bitnije, kakve su ti mogućnosti. Ako ti pare nisu problem, vidi neki iRiver ili Creative...a ako ti je soba oblepljena parama jer nemaš više ideju šta da radiš s njima, uloži ih u neki iPod.

Evo ja sam pre nedelju dana kupio Sony Walkman NW-E002f ima 512mb,fenomenalan zvuk,ok sluske u kompletu,baterija 30 sati,puni se za sat vremena max preko usb direkt,prelepo izgleda mali i lagan...kosta samo 6500din...nije malo ali je ipak to Sony...neces se razocarati...inace lovio sam ja shuffle i odustao kad sam probao Sony...naravno skuplji Podovi su bolji ali ne toliko koliko je razlika u ceni

Cisto da ne otvaram novu temu....
Izmedju ovih player-a za koji se odluciti cena im je manje vide 2€ (svi su od 1 GB i primaju obicne baterije)
T.sonic 520 KLIK
Sandisk c140 KLIK
Sandisk m240 KLIK
Sandisk e140 KLIK (ovaj ima SD slot)

Ono sto mi je bitno je relativno jak izlaz na normalnim (16 i 32 oma) sluskama da cujem dok vozim ili se klackam GSP-om, relativno pregledan ekran tj, da stane 2-3 reda teksta (za Sandisk znam da mogu ali za t.sonic ne znam nigde nisam masao fotke na kojima radi ekran) i naravno trajanje baterije. Ako neko ima iskustva sa bilo kojim nek podeli :wave:

PS: narocito mi zanimljiv e140 zbog SD slota i plug sluski pa eto ako neko zna valjaju li ista.

Hvala

Poslednja izmena:
Moja preporuka za e140. Izlaz jeste dovoljno jak ali ja vodim racuna da kupujem/koristim 16 omske sluske. Slusalice koje uz njega dolaze nisu bas extra ali su solidne (koristim i njih), meni vise leze Philips-ove bubice. Ima dodatni slot za SD kartice ali prema iskustvima sa neta onda vise i trosi bateriju. Nema mic pa ako ti je to bitno (kao i snimanje sa FM-a) trazi m seriju.

T.sonic 520 nisam cuo ali je verzija od 2 GB nesto preko 80 EUR sto deluje primamljivo!
Sandisk c140 sam gledao pre neki dan za sebe... deluje ok, nema FM (kao ni snimanje sa FM-a) izlaz mi ne deluje previse snazan ali je zvuk sa originalnim slusalicama iz paketa bio cist i bez distorzije na max-u ali nekako ravan i bez basova sto pripisujem kvalitetu slusalica!!!
Recimo iPod Shuffle ima dosta jaci izlaz i ubedljivije zvuci... na zalost nisam probao c140 sa drugim sluskama pa da zapravo znam koliko je kvalitetan izlaz!
I da, slika je kao na starim mobilnim koji su imali ekran u boji, ali sasvim pristojno za prikaz naziva pesme!!!
Cena za c140 je takodje super.... oko 85 EUR za 2 GB model...

Ja razmisljam o T.sonic 610 od 2 GB (isto oko 80 EUR) link: http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=71
Dobija sa i torbica sa nosenje (valjda oko ruke)... recimo meni to znaci prilkom sportovanja jedino je lose sto ima ugradjenu bateriju doduse i OLED ekran koji mnogo manje trosi nego ovi u koloru!
Nisam nesto pristalica uredjaja koji ima rok trajanja koliko je trajanje njegove baterije jer nemas garanciju da ce nakon jednogodisnje intenzivne upotrebe kapacitet baterije biti zadovoljavajuci kao na pocetku, u slucaju ovog modela T.sonic 610 oko 13-14h!

AAA ili AA baterije mozes kupiti na svakom cosku pogotovo kada ne zelis da vuces punjac ili usb kabl sa sobom. U tom slucaju izbor pada na T.sonic 620 ili 520 koji koriste AAA bateriju.
Model 620 sam drzao u ruci i izrada je vise nego pristojna. Ja recimo nisam nasao manu... i ozbilno razmisljam o ovom modelu!!!

Pogledaj obavezno i Samsung modele... ali obavezno...!!!

Poslednja izmena:
Za C140 sam i ja cuo da mu zvuk plitak ali ono hteo sam cuti iz vise izvora. Zbog toga se bojim Sandisk-a svi kazu da su malo tisi a nigde im nisam naso izlaznu snagu, a za Transcend nigde, ali nigde, nisam nasao test. Sto vise gledam sve sam dalje od odgovora koji da kupim.

PS: gde da pogledam samsung modele, na ERC site-u ih uopste nema, agde da ih kupim to je garant nevidjena potraga

Pazi imas ih na cosku Kralja Milana i Kralja Milutina gde je do skoro bio Philips. Doduse to su skuplji modeli... T9 i K5 kojima ugradjena baterija traje i do 30h a uz model K5 idu do jaja in-ear sluske! Takodje daju popust od 20% na kesh...

Onaj Samsung model koji izgleda kao stick mozes da vidis (ali ne i cujes) na Terazijama, kod hotela Moskva, kada krenes prema beogradjanci sa desne strane ima prodavnica mobilnih telefona. U izlogu su samo telefoni pa moras da udjes u samu prodavnicu.
I pogledaj na sajmu... tu sam nasao u jednoj prodavnici... u jednoj od hala prodavnica na cosku natrpana svim i svacim a cena je bila ista sa 1 GB model kao u predhodno opisanoj prodavnici za model od 512 MB!

Sto se tice transcend modela ponesi malu AAA bateriju sa sobom i pravac u svaku prodavnicu koja ih nudi... i molis se da prodavac ima volju da sve to raspakuje kao i vremena da ti to zapravo i probas. Mislim da plejer ima neki demo u memoriji tako da ces moci da cujes o cemu se radi. Moja je preporuka da poneses svoje sluske da bi imao predstavu o zvuku i sta zapravo nudi plejer koji hoces da kupis.

Malo off-a koliko samo frustrira cinjenica da u nijednoj prodavnici (za koju ja znam) a da je dobro opremljena nemaju modele za probu kupaca (a koji se naravno ne prodaju) i veliki izbor na jednom mestu pa da mozes da probas svaki i kazes ovaj je najskuplji ali je i najbolji pa cu da ga kupim.

I ja isto trazim da kupim MP3 plejer i do sada sam izbor suzio na T.sonic 610 ili 620 a gledam jos da nadjem neki samsung sa 1 GB za prihvatljivu sumu. Zavisi da li cu ugradjenu bateriju ili tipa AAA. Odlucio sam da bude sa OLED displejom zbog potrosnje i vidljivosti na suncu.

Bilo bi idealno da mogu da uzmem T10 sa 2 GB iz USA sa radiom!
On je oko 120 USD i zadovoljava sve moje apetite.
Inace i njega sam slusao ali sa slusalicama koje idu uz njega i to nije bilo tako sjajno ali verujem ljudima da je odlican sa boljim sluskama!

Poslednja izmena:
Ja ne znam zasto vi ljudi begate od SONY-ja jeste malo skuplji ali imao sam izbor da dam za te neke leve mp3 plejere sa kolor ekrancicima i puno memorije 5000din ili da uzmem sony sa 512mb i baterijom koja traje 30 sati garantovano za 6500...
evo cak sam i zadovoljan sa fabrickim sluskama...nema tako puno basa ali sam skontao i da mi ne treba...takodje je glasan do bola...
Opet kazem zna se ko je prvi(ili bar medju prvima) poceo sa plejerima

Meni se ne dopadaju jer koriste svoje baterije i, koliko sam shvatio, moras koristiti neki Sony-jev sw za prebacivanje muzike koji mp3 konvertuje u ATRAC, sto je jos jedno bespotrebno njakanje, a i skup je za ono sto nudi. Ako cu vec da se gnjavim sa SW za prebacivanje nek bar to bude bangavi iTunes, a i on ima bolje alternative koje nisam nasao za Sony

Ja nemam problema sa SW instalirao u levi box stavim sta hocu kliknem neku strelicu i prebaci sve sta treba...
a i ne moras u ATRAC podrzava on i ostale barem ovi noviji modeli...sto se tice baterije ja mima samo reci hvale...slusam plejer po 2-3 sata dnevno i punim ga svake nedelje i to za pola sata je puna...ako mislis na ovu aferu sa SONY baterijama za laptopove to jeste tacno ali ovo je ipak mp3 plejer ...
Necu da sudim nisam cuo transcend ali ja mrzim AA i AAA baterije jer moram da ih kupujem non stop a to mi je njakanje evo imam daljinski za TV karticu na kompu a jos nisam kupio baterije(pola godine)...neznam imam odbojnost prema naterijama
sto se tice Xwave,Canyon,msi,sandisk i drugih ovaj moj sony ih ubi jer sam ih sve probao kod drustva koji ih imaju....drug je platio neki samsung sa zvucnicima brdo para a opet nije ni za prineti sony-ju
naravno ipod ga ubija ali je preskup....Mada evo cuo sam pohvale za Transcend sad koliko je dobar ne znam ali je garant bolji od ovih Xwave i bande
Sve u svemu koliko para toliko muzike...

Ja ne bezim od Sony proizvoda (imao sam tri Sony Walkman-a ali tada je Sony bio zakon) a sada mislim da vise nije tako i da prenaplacuju svoje modele. Recimo za tih 6500 din mozes da uzmes Transcend od 2 GB koji ima radio, snimanje sa radija, voice record. i takodje ugradjenu bateriju, veoma pristojnu torbicu itd. Mislim da razlika nije mala... uostalom svako zeli maximalno za ulozeni novac.

Onda, ukoliko su slusalice losije kupis model od 1 GB a za razliku novca kupis bolje slusalice ili recimo brzi punjac sa 4 punjive baterije i to je to. Baterije velikog kapaciteta se tako pune za oko 2,5h sto je jednako brzo a plejer ne moras da bacis kada mu se baterija istrosi.
Uostalom, niko ovde to ne spominje... tacno je da ce biti prevazidjen plejer koji sada kupim za koju godinu ali zasto bi ga bacio kada radi. Promenim sluske i vozim dalje.

Kada idem na godisnji mogu da ne razmisljam da li ce biti neki komp na kome preko usb-a mogu da napunim plejer i ne moram da nosim extra punjac, samo kupim bateriju.

Ovaj iRiver T10 sa 2 GB i 45h trajanja AA baterije je definitivno zakon.
Naravno model za USA trziste sa radiom.

***e, evo predlog za sve one koji imaju malo vremena a zele mnogo bolji izbor MP3 playera..Skoknite do CRO, u Ilok, ima veliki izbor MP3 playera pa i iAudio i iRiver koji su odlichni playeri a nisu iPod fenserajka:-devil-:

Takodje, posle Shuffle-a veliko "otkrovenje" je koriscenje AA baterije u playeru(iRiver IFP)...Naravno i malo ulaganje u punjac.

To sa punjacem i AA baterijama... o tome sve vreme pricam...
Meni je pomenuta zemlja dalja od USA tako da cu da vidim da mi neko donese!

Ma to sam ja skapirao odavno, dzabe i da baterija traje 100 sati sudjeno joj je da izlapi kad je najpotrebnija. :wall: A onda mozes samo da se ceses gde te ne svrbi. Kad ti, u bilo koji aparat, ide AA/A onda samo stanes i kupis ako si baksuz pa nisi poneo rezervu.

@ Septimus: to mislis do HGspot-a da se ode... zanimljivo resenje sad gledam i imaju jako zanimljiv izbor, samo ne isplati se ici sam... ode na put onolko kolko ustedis. E da a kako ide sa povracajem njihovog PDV-a ili cega vise i koliko % se vraca?

Pa ima i ovde HGspot ako se ne varam... ali cene nisam uporedjivao!
Je li tolika razlika u ceni da vredi otici cak do tamo?

Poslednja izmena:
Pa najbolje ako ide jos neko - delite troskove... A isplati se i ako ides sam jer je izbor mnogo veci nego kod nas ovde pa sa te strane profitiras.

Cini mi se da vracaju PDV, uzmes papir u radnji i vracaju na granici. Doduse, ovo nisam radio sa playerima konkretno, ali znam za plocice za kupatilo 😀 . Super je sto su playeri male naprave pa staju u manji dzep ili bilo gde daleko od dnevnog svetla.. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno