Šta je novo?

Koji mp3 player?

kilowatt

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
319
Dvoumio sam se izmedju Blueberry BITCAT i SanDisc sansa clip.....Bluebery je super ali ima manu sto mu baterija traje 5h, a Sansa Clip ima kul bateriju i zvuk samo me nervira sto ne moze da se namesti da pusta po folderima :(
E sad sta bi mi vi preporucili da uzmem da ima extra zvuk i bateriju dobru do 4000din?

A ako das jos vise para, imaces jos svasta nesto bolje :)

Blueberry i Sansa ne idu zajedno sa pojmom "extra zvuk".

Neinformisanost. Sandisk Sansa Clip je po kvalitetu zvuka u rangu sa višestruko skupljim plejerima (sa adekvatnim sluškama naravno). Uostalom i slušalice koje stižu uz skuplje proizvode sa jabukom na sebi nisu ništa posebno... Za te pare nema boljeg plejera.

Neinformisanost. Sandisk Sansa Clip je po kvalitetu zvuka u rangu sa višestruko skupljim plejerima (sa adekvatnim sluškama naravno). Uostalom i slušalice koje stižu uz skuplje proizvode sa jabukom na sebi nisu ništa posebno... Za te pare nema boljeg plejera.

lol "neinformisanost".

Ne trebaju meni nikakvi linkovi, imam usi za to. Volim sam da proverim, hvala.
Sansa ne moze da se poredi sa Archosom, Zune-om, Cowonom ili jacim Creative plejerima, i to po svim mogucim parametrima.

Na ovo samo jedan veliki lol s obzirom s kojim plejerom je napravljeno poredjenje.

Dobar zvuk i ipod? :beat:

Poslednja izmena:
Sansa ne moze da se poredi sa Archosom, Zune-om, Cowonom ili jacim Creative plejerima, i to po svim mogucim parametrima.

Subjektivno, kao i test koji sam postavio (uvek treba verovati svojim ušima). Ali ti plejeri su ponovo višestruko skuplji od Clipa i sumnjam da ijedan od njih može kod nas da se nađe.
Ljudi su u proseku više nego zadovoljni zvukom koji Clip isporučuje, što se može videti i u temi vezanoj za SanDisk plejere na ovom forumu.
Sansa Clip = najbolji odnos cene/kvaliteta zvuka.

lol "neinformisanost".

Ne trebaju meni nikakvi linkovi, imam usi za to. Volim sam da proverim, hvala.

Na ovo samo jedan veliki lol s obzirom s kojim plejerom je napravljeno poredjenje.

Dobar zvuk i ipod? :beat:

Kazi mi samo jednu stvar,koliko kvalitetniji zvuk daju ovi plejeri(ne kazem da nije kvalitetniji zvuk,ali koliko u %?) a koliko su % skuplji od njega.I gde ih kupiti kod nas?
U tome je stvar,sansa clip ima jako dobar odnos cene i kvaliteta i po tom pitanju na nasem zalosnom trzistu nema konkurenciju.

Dvoumio sam se izmedju Blueberry BITCAT i SanDisc sansa clip.....Bluebery je super ali ima manu sto mu baterija traje 5h, a Sansa Clip ima kul bateriju i zvuk samo me nervira sto ne moze da se namesti da pusta po folderima :(
E sad sta bi mi vi preporucili da uzmem da ima extra zvuk i bateriju dobru do 4000din?

Razmisli o nekom Transcendu, ovaj mi pogotovo deluje kao dobra kupovina:

http://itsvet.com/proizvod/transcend-t.sonic-840-2gb/comp_tehn_mp3/66/560

Na zvanicnom sajtu je stajalo da je baterija deklarisana na 30h, ali se izgleda vise ne proizvodi. Ovo je tzv. MP4, ali imas i neke jeftinije "ciste" MP3.

E ima konkurenciju! Po hiljaditi put! Proverite u Tehnomarketu. Zadnji put sam video Iriver T20(T30) 1 gb za 1500 din. Ovi plejeri jesu matori, ali su bolji od kojekakvih Sansi. Uostalom svako ko je imao (ima) Iriver zna o cemu pricam...

Kazi mi samo jednu stvar,koliko kvalitetniji zvuk daju ovi plejeri(ne kazem da nije kvalitetniji zvuk,ali koliko u %?) a koliko su % skuplji od njega.I gde ih kupiti kod nas?
U tome je stvar,sansa clip ima jako dobar odnos cene i kvaliteta i po tom pitanju na nasem zalosnom trzistu nema konkurenciju.

Pa glupo mi je da to izrazim u procentima, ali rekao bih, dosta bolji, kome god je stalo do zvuka.

Problem i jeste u nasem jadnom trzistu koje je ispralo mozgove ljudima sa ipod-ovima, i sad sa ovom Sansom koliko vidim, ali tako i treba naivnim ljudima koji nisu duboko u svojoj stvari. Ovce su za sisanje. Jedino je sigurno, da bilo ko ko je stvarno u muzici nece zavrsiti (ako ne mora) na Ipod ili Sansa plejeru. Bar ne kao jedinim opcijama. Ja bih te plejere primio samo na poklon.

Plejere koje sam nabrojao mozes naci po privatnim oglasima, a mogu da se iscimaju i od preko...ovde nikada nije bio u prodaji Creative Zen Microphoto od 8gb, pa ja opet imam 3 komada..da ne nabrajam dalje..Znaci sve zavisi koliko se iscimate da trazite, pratite oglase, i ugrabite dobru šansu.

Poslednja izmena:
A "dobar zvuk" je inače tako lako merljiva kategorija, pa je dovoljno paušalno generalizovati tipa "sansa je loša, a creative je dobar". Kao da svi ti proizvodjaci nemaju tona različitih modela...

iPod se proizvodi od 2001. godine, i nešto sumnjam u to da se lako može izvesti generalna ocena kvaliteta zvuka za 200+ miliona prodatih uredjaja, s obzirom koliko modela postoji i koliko generacija pojedinačnih modela je do sad izbačeno koji su hardverski menjani u tih 9 godina.

Sansa clip je pre svega jeftin mp3 player, i treba biti baš zlonameran pa ne priznati da od mp3 playera u njenom cenovnom rangu itekako odskače po tome šta može da pruži.

Btw. o kakvom ti našem tržištu pričaš, kad mi nismo kupili ni hiljaditi deo ukupno prodatih ajpoda ili sansi.

A "dobar zvuk" je inače tako lako merljiva kategorija, pa je dovoljno paušalno generalizovati tipa "sansa je loša, a creative je dobar". Kao da svi ti proizvodjaci nemaju tona različitih modela...

iPod se proizvodi od 2001. godine, i nešto sumnjam u to da se lako može izvesti generalna ocena kvaliteta zvuka za 200+ miliona prodatih uredjaja, s obzirom koliko modela postoji i koliko generacija pojedinačnih modela je do sad izbačeno koji su hardverski menjani u tih 9 godina.

Sansa clip je pre svega jeftin mp3 player, i treba biti baš zlonameran pa ne priznati da od mp3 playera u njenom cenovnom rangu itekako odskače po tome šta može da pruži.

Btw. o kakvom ti našem tržištu pričaš, kad mi nismo kupili ni hiljaditi deo ukupno prodatih ajpoda ili sansi.

Ne, medju istim firmama, zvuk, tj. drajveri se ne razlikuju previse iz generacije u generaciju, probao sam i nove i stare. Sansa mozda jeste "jeftin" plejer, za one koji hoce jeftine plejere, to ce i da dobiju. Ja ovde pricam o kvalitetu i o tome da ponekad mnogo jaci plejeri mogu da se nadju za te pare po oglasima.

Pa pricam o trzistu koje mozda nije kupilo ni "hiljaditi deo ajpoda ili sansi", ali koje nije ni videlo desethiljaditi deo kvalitetnijih plejera.
Meni je samo tuzno koliko su ljudi povrsni, i sto se zadovoljavaju mrvicama koje im namecu neki monopolisti i koji im ispiraju mozak, umesto da potraze malo dublje i nadju pravu stvar.
Svakom svoje, jedino ako 99% ljudi nije stvarno zainteresovano da ima nesto kvalitetno, nego su im cena i lakoca nabavljanja na prvom mestu...onda izvol'te na Sansu ili Ipod. (koji je btw sve sem povoljan)

...Sansa mozda jeste "jeftin" plejer, za one koji hoce jeftine plejere, to ce i da dobiju. Ja ovde pricam o kvalitetu i o tome da ponekad mnogo jaci plejeri mogu da se nadju za te pare po oglasima...

Nađi mi samo jedan od ovih plejera koje si gore naveo za cenu Clipa i ja sam prvi spreman da priznam da si potpuno u pravu. Pričamo o novim plejerima naravno.

ontopic: Peja je preporučio Transcend, dosta solidno deluju ti plejeri, ali nisam imao prilike da čujem kako zvuče, pa ne mogu da komentarišem.

danijeldav je pronašao stvarno izuzetne plejere (T20, T30) za smešne pare, to što nemaju ugrađenu bateriju je nekom mana, a nekom plus, ali što se zvuka tiče stvarno su sjajni (mada ponovo sputani slušalicama koje stižu uz njih).

Nađi mi samo jedan od ovih plejera koje si gore naveo za cenu Clipa i ja sam prvi spreman da priznam da si potpuno u pravu. Pričamo o novim plejerima naravno.

ontopic: Peja je preporučio Transcend, dosta solidno deluju ti plejeri, ali nisam imao prilike da čujem kako zvuče, pa ne mogu da komentarišem.

danijeldav je pronašao stvarno izuzetne plejere (T20, T30) za smešne pare, to što nemaju ugrađenu bateriju je nekom mana, a nekom plus, ali što se zvuka tiče stvarno su sjajni (mada ponovo sputani slušalicama koje stižu uz njih).

Transcend plejeri zvuce odlicno, ali sve zavisi od modela do modela sto se tice reklamacija. Mislim da je pomenuti dobar izbor.
T20 ima ugradjenu bateriju, a T30 nema. Ako su se ikad dobijale kvalitetne slusalice uz mp3 plejere (a jesu uz Iriver H10 npr. isle su sennheiser mx500) onda je Iriver ta firma. Sansine sluske su ok, ali bilo je daleko boljih.

Poslednja izmena:
Da, da, upravu si za T20 što se baterije tiče, ja već zaboravio. Sluške nisam rekao da su loše, ali ni ne pokazuju pun potencijal plejera (barem je to slučaj sa T30 koji sam imao prilike da čujem). Kao što već rekoh, zvuk je vrlo subjektivna kategorija, svako ima svoj ukus...

Pa naravno da ne pricam o novim plejerima. Polovni plejeri koje sam nabrojao su svejedno nekoliko puta bolji od novih Sansi ili Ipod-ova.

Svoj polovan Creative Zen ili Zune, ne bih menjao za 10 Sansi ili Ipod-ova.

Kao sto rekoh, svakom svoje. Ako neko ne moze dalje od Sanse, tj. ako neko za 50-60 eura bira novu Sansu a ne polovan a bolji plejer, j3bi ga, njegov izbor.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno