Šta je novo?

Koji monitor...?

Raptus

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
610
Sta vredi uzeti, negde izmedju 130 i 170 evra, a da se posle ne hvatam za glavu sta sam uzeo? Za klasicnu upotrebu, nista specijalno...

Neka 19ica, LiteON ce posluziti odlicno...

Pozdrav

Ja bih dodao jos koji evro i uzeo Samsung 957P

Darko je napisao(la):
Ja bih dodao jos koji evro i uzeo Samsung 957P

Imaju onu boljku, slika sljasti tj. presvetla je. Ukoliko vam to ne smeta... solidan izbor...

Dodas josh 15e i kupis Hansol 920d i nema da te boli glava (preporuka)

Omniku, kako je to presvetla slika, to mi nikako nije jasno. Meni trenutno smeta na mom Dajevo 518B-u sto je slika suvise tamna. Posizeo sam dok na kraju nisam direktno podesio gamu za svaku boju pojedinacno - u svakom slucaju, preveliki cim, maltene nizasta.

Krace receno - meni odgovara svetliji ekran. Ali ne ako bljesti... To se moze podesiti zar ne?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Dodas josh 15e i kupis Hansol 920d i nema da te boli glava (preporuka)
Ne moze Hansol - ima preveliku tacku. Mozda jeste dobar monitor, ali Samsung ima 0.20 tacku, a ovaj 0.26... Malo je to. Karakteristike su mu OK, ali nije to to.

Ispred 957P sam se osecao kao da sam u solarijumu (samo nisam placao 10din/min :))) ). Slika ne moze da se potamni, bar ne na ovom koji sam ja video. Inace bela je bila "prejaka" iako je brightness bio setovan na 0, a kontrast na 100 :D (dobra osobina ovih Samsung krseva, kao sto mozete da primetite i sami, je to da nikako ne mozete da zaboravite kako ste podesili monitor za slucaj da stisnete greskom recal :) ). Slika moze da se potamni tako sto se video input level stavi na 1v, ali tada je slika isprana - bas kao na starim i dotrajalim monitorima...Ne kazem da je nepodnosljivo, ali se meni licno ne svidja. Sa druge strane takav bljestavi monitor je dobar za gledanje filmova i igraje igrica, jer se detalji bolje uocavaju (kada ste na desktopu stavite neke caletove Ray-Ban naocare i mozete da se *****avate :) )

Narode, hvala vam onoliko, zaista, ali samsung 957p prelazi cifre koje sam naveo za 100inak evra! dajte nesto prizemnije, 17ice su mi dovoljne. koliko ima znacaja velicina tacke i ostale stvari.

e da, i kakve su philips 17ice?

Velicina tacke znaci cistija slika, manji zamor ociju.
Ako si naveo 100-nak evra, pazi dobro sta uzimas; mozda je bolje uzeti najbolju 17-icu, nego jeftinu 19"...
A mozda i nije. Zavisi...

Delimire, zasto nisi pokusao da stavis kontrast na 80%? Upravo time se smanjuje bljestavost :D
Nema veze - ja volim kada se slika vidi...

Kakav je Samsung 957FS, kog inace slabo igdje ima kod nas, kakav je u odnosu na ostale samsungove devetneske P, NF.....ili u odnosu na 959xx ???

vmiro je napisao(la):
Kakav je Samsung 957FS, kog inace slabo igdje ima kod nas, kakav je u odnosu na ostale samsungove devetneske P, NF.....ili u odnosu na 959xx ???

Samsung 957FS je meni bio interesantan kada sam menjao Hansol 710P za 19" monitor zbog svoje male dubine - monitor ima kracu cevku nego 17" modeli! Nisam ga nigde nasao, pa ga nisam ni video. Cev bi trebala da bude DynaFlat kod njega.

Ako si naveo 100-nak evra, pazi dobro sta uzimas; mozda je bolje uzeti najbolju 17-icu, nego jeftinu 19"...

Pa ja uopste i ne zelim 19icu, vec jednu pristojnu i pouzdanu 17icu, novu, za koju sam spreman da dam izmedju 130 i 170-180 evrica, ali da vredi.. 19ice su em van mojih plateznih sposobnosti, em nemam mesta za njih

Nazad
Vrh Dno