Šta je novo?

Hardver Koji monitor za office da pazarim

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Naslov kaže. Treba mi 5 monitora za rad u kancelariji. 22/24 i da budu što prijatniji za oči (75hz osvežavanje i sl.). Max cena 2o.ooo rsd. Evo par komada koje sam ja ošacovao, pa ako može mišljenje. A može i neki van liste.

Svaki savet dobrodošao. Radiću po 8-10 sati dnevno na njima tako da...

A zašto dell nije u izboru?
Moj savet iz ličnog iskustva, pogledaj mesta gde će monitori stajati, možda će ti negde trebati anti glare monitor (peskirano staklo). Kod nas smo na dva mesta imali odsjaj tako da smo gledali u ogledalo, a na monitoru se ništa nije videlo. Preporodili se ljudi sa anti glare.

Moze Dell. Koji model i gde? I moze antiglare. Koja 27ica. A da bude malo preko budzeta.

27" je previse za rad sa blizine i 24" je dovoljno veliko za internet surf, mail , knjigovodstvo, MS Office alate i tome slično. Da ne bacaš pare.
Jedino ako nije neki dizajn tim onda idu profi monitori.

Iz tvoje liste lično bih odabrao Philips, zbog zamora očiju i dugog rada.
Jedinu manu koju nalazim u samoj listi je što ni jedan monitor nema mogućnost podešavanja visine. A to ume da znači i izbećićeš podmetanje knjiga, kutija i tome slično.
Radnici će manje zamarati vrat.

Naravno, da te ne učim, obrati pažnju na neophodne konektore na monitoru.

Hvala. Nisam ni obratio pažnju da nemaju podešavanja za visinu. HDMI mislim da imaju svi i to je ono što mi treba. 27 jeste previše za rad iz blizine, tako da ću se fokusirati na 24. A vidim da su ASUS VA247HE i PHILIPS 241V8L/00 Antiglare tako da su oni u užem krugu. Dodatno Asus je i Freesync a s obzirom da su mi sve mašine AMD Ryzen, možda je najbolje rešenje. Ili je bolje Philips koji je 75Hz? Tu su i po ceni. Ispod 16ooo.

Mada ima povoljno i Philips 27 inča na 75Hz.

Poslednja izmena:
A zašto dell nije u izboru?
Moj savet iz ličnog iskustva, pogledaj mesta gde će monitori stajati, možda će ti negde trebati anti glare monitor (peskirano staklo). Kod nas smo na dva mesta imali odsjaj tako da smo gledali u ogledalo, a na monitoru se ništa nije videlo. Preporodili se ljudi sa anti glare.
Zato što naplaćuju ''ime'' pa je u ovoj cenovnoj klasi bolje birati Philips, AOC, Benq, Asus, LG koji nude bolji panel za taj novac. Dell tek iznad 25k din. ima smisla razmatrati, mada je generalno konkurencija drastično veća nego do pre 5-6 godina. Skoro sam gledao 27-28-32'' monitore do 45k din. i nisam uspeo da nađem Dell koji bi opravdao kupovinu (za moj način upotrebe) u odnosu na konkurenciju. Slično je bilo i pre 5 godina, kada sam kupovao 23.8'' monitor do 25k din, tada sam probao nekoliko modela iz te klase i Dell je tada imao najslabiji IPS panel od svih koje sam video. Nije bio krš već jednostavno malo lošiji od ostalih, uz lošiji dizajn i izradu samog monitora, pa nije imalo smisla kupiti ga samo zbog brenda.

AMD FreeSync ima značaja kod igara i video produkcije. Ne bih se time previše zamarao, nije relevantno za kancelarijske poslove.

edit/
Možda izgeldom nije za kancelariju ali ima te "opcije" koje bi ti bile od značaja. IPS panel.

AOC 24G2U5/BK​

*na upit za nižu cenu, ponudili su ga za 20.683,00din

Poslednja izmena:
27" je previse za rad sa blizine i 24" je dovoljno veliko za internet surf, mail , knjigovodstvo, MS Office alate i tome slično. Da ne bacaš pare.
Jedino ako nije neki dizajn tim onda idu profi monitori.
Ko radi u drzavnoj firmi ili sa drzavom, 27 je minimum za pristojan rad:
Ovaj portal, onaj portal, ovaj informacioni sistem, onaj informacioni sistem, sve pravljeno samo za ogromne ekrane.
Takodje copu paste iz jednog portala u drugi ili iz excela u portale: treba dva prozora jedan pored drugog.

Ubode ko prstom u oko. Radim u Domu zdravlja kao sistem administrator. Ostali su za kolege iz administracije. Znači svi državni portali, pogotovo iz zdravstva, traže široke rezolucije. Digao sam ruke od ultrawide jer bi mi onda sve ostalo bilo sitno.

Ubode ko prstom u oko. Radim u Domu zdravlja kao sistem administrator. Ostali su za kolege iz administracije. Znači svi državni portali, pogotovo iz zdravstva, traže široke rezolucije. Digao sam ruke od ultrawide jer bi mi onda sve ostalo bilo sitno.
Mi smo dobili (institut) iz nekog projekta ThinkVision S27i-10, a u pravu si da bi bila dobro da ima veci refresh. Moram barem dva puta dnevno da napravim pauzu za oci.
...I onda odem u park i gledam telefon na pauzi :)

Uzet ovaj zadnji model na kraju. Sve top. Nema refleksije, osvezavanje mnogo znaci. Dodatno ima zvucnike.

Nazad
Vrh Dno