Šta je novo?

Kućna multimedija Koji monitor sa Type-C i PD? 2K i jace.

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

euanknik

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2015
Poena
205
Kao sto naslov kaze.

Trenutna situacija:
EV2450 Eizo monitor, 24", 1920x1080 - kupljen pre par godina, sluzi tj vrsi posao, tanke ivice, oko 4000 radnih sati za ovih par godina koliko je kod mene (znaci, ne stedi se)

Laptop sa HDMI 1.4a (znaci 4k@30) Asus 5800H, integrisana Vega.
Macbook Air M1 (multi-monitor otpada, a ni ne treba, stoga i potraga za jednim ali vrednim monitorom)
PS5 i Switch, bice 4K gaming u nekom trenutku, mada za sad je TV u dnevnoj za to zaduzen.
Ideja je da se predje na nesto sa malo jacom rezolucijom, znaci 2K, i da ima type-c preko PD protokola, tj da moze da se kroz njega napaja macbook air ili eventualno pro ako budem ikad imao.
Gledam u principu sta ima najsvetliju sliku (sunce zna da bije dosta u ekran i generalno u prostoriji), da se najbolje pokazalo, itd. Pretpostavljam da bi nesto iz UltraFine LG serije bilo ok, posto ih kao apple preporucuje.
Ne znam sta je kod nas najjeftinije a najbolje, posto svakako nemamo selekciju kao u USA, ali u principu neki best buy sto se kod nas tako kotira, to bi mi vrsilo posao.
2K minimum, ali ni 4K nije lose ako nema problema sa scalingom na manje rez zbog ovog Asusa?

Vrh Dno