Šta je novo?

Koji monitor kupiti ?

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Kao i uvek pare su ograničenje.
Samsung 730bf za 335€
Samsung 713N za 250€ ili
Samsung 913V za 300€.

Monitor bi zamenio postojeći Samsung 765MB, koji radi i u odličnom je stanju.
Znači, malo za interenet, office i Corel, a najviše za igranje.Da li uzeti 17" ili 19" ?

Trenutno sam pozajmio iz firme Samsung 172V i nisam bas zadovoljan. Boje su ok , ali je crna mnogo tamna , a bela šljašti ko blesava.

borab je napisao(la):
Trenutno sam pozajmio iz firme Samsung 172V i nisam bas zadovoljan. Boje su ok , ali je crna mnogo tamna , a bela šljašti ko blesava.

Pa zar tako i ne treba da bude?

Btw jel su to cene bez pdv-a?Nesto bash i ne verujem da su te cene ali ako jesu uzmi 913v

E pa sad najbolje je reci nemoj ni menjati monitor, slobodno uzmi sa 8ms, vec smo o ovome pricali 100x, ponovicu jos jednom i poslednju put, uzeo sam 713n, najvise igram Cs na netu i ne treba ti vise od toga, pogotovo ako nisi neki zaludjenik(kao ja koji ga igram od samog izlaska) za Cs posto se on po defaultu igra ili na 800x600 ili 640x480, sve ostale igre koje mozes da igras u nativ ili 1024 ce izgledati odlicno

Koliko sam ja gledao postoje dve varijante 913v monitora, crna i srebrna. Osim razlike u boji postoji i razlika u brzini monitora. Ovaj crni je 12ms, a srebrni 25ms. Te podatke sam pronasao na Samsungovom sajtu.
Po mom misljenju ti se mozda najvise isplati da pazaris ovaj 913v sa osvezavanjem od 12ms. Jeste da je sporiji, ali to je bre veliko kao televizor 48.x cm. Skoro sam uzimao neki, doduse 913n, super utisak.

Evo ti linkovi:

Srebrni:
http://product.samsung.com/cgi-bin/...eUser=&prod_id=GS19VSSS&selTab=Specifications

Crni:
http://product.samsung.com/cgi-bin/...User=&prod_id=LS19GSESB&selTab=Specifications

Poslednja izmena:
Ja sam imao slicnu dilemu ali mi cena 713N nije bila toliko povoljna.
Na kraju sam uzeo 730BF za 330 dok je 713N bio 300.

SirOliver je napisao(la):
Koliko sam ja gledao postoje dve varijante 913v monitora, crna i srebrna. Osim razlike u boji postoji i razlika u brzini monitora. Ovaj crni je 12ms, a srebrni 25ms. Te podatke sam pronasao na Samsungovom sajtu.
Po mom misljenju ti se mozda najvise isplati da pazaris ovaj 913v sa osvezavanjem od 12ms. Jeste da je sporiji, ali to je bre veliko kao televizor 48.x cm. Skoro sam uzimao neki, doduse 913n, super utisak.

Evo ti linkovi:

Srebrni:
http://product.samsung.com/cgi-bin/...eUser=&prod_id=GS19VSSS&selTab=Specifications

Crni:
http://product.samsung.com/cgi-bin/...User=&prod_id=LS19GSESB&selTab=Specifications

Ovo je novi detalj. Hvala.

Alex je napisao(la):
Ja sam imao slicnu dilemu ali mi cena 713N nije bila toliko povoljna.
Na kraju sam uzeo 730BF za 330 dok je 713N bio 300.

Kakvi su ti utisci. Da li si u paketu dobio i dvi-dvi kabl?
Napisi nešto. :trust:

a da li moze kod nas da se nadje 913v crn sa 12ms? i po kojoj ceni?
i ja sam na mukama ovih dana jer mi drugar nesto spomenuo da bi uzeo od mene lg 1730s pa se razmisljam da li mogu da uzmem nesto bolje a da nije preskupo posto sam veoma slab sa finansijama.

borab je napisao(la):
Kakvi su ti utisci. Da li si u paketu dobio i dvi-dvi kabl?
Napisi nešto. :trust:

U paketu ide i kabl za DVI i obican.Posto je ovo meni prvi TFT(nadam se ne i poslednji) imam malo problema da se prilagodim posle 6 godina koriscenja CRT.
Naravno boje nisu kao na CRT-u,mada monitor nudi dosta opcija za njihovo podesavanje tj. imas dosta unapred definisanih slika(prikaza) kao sto su text,internet,game,sport i movie.Sve su ovo opcije novog MagicBright menija.Tu je MagicColor u okviru menija koji ima neka predefinisana podesavanja boja.A ako ti i to ne odgovara sve mozes odraditi manuelno.
Sto se tice gledanja filmova jedna iritirajuca stvar je sto ne mozes postici apsolutno crnu boju(dakle mislim na okvir oko filma koji malo odskace i upada u oci), mada navika je cudo. :)
Sto se igara tice duhovi su definitivno proslost.Ovde ostaje otvoreno pitanje interpolacije u nizim rezolucijama od nominalne.Dosta sam citao o problemu zamucivanje u nizima rezolucijama ali u praksi to nisam primetio(1024x768) u potpunosti.Dakle jedino je vidno izrazeno zamucivanje samog teksta.E sto se tice igara moze nervirati i gore pomenuti nedostatak crne boje pogodovo u DOOM-u ali posle nedelju dana i na to se prakricno ne obraca paznja.
Mrtve pixel-e nisam primeti.Prosao sam nekoliko puta kroz pixel buddy test
Ako te jos nesto zanima o monitoru imas test na bench-u i na ovoj adresi:www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=5&id=1668
Eto toliko za sad.
Pozdrav

velko je napisao(la):
a da li moze kod nas da se nadje 913v crn sa 12ms? i po kojoj ceni?
i ja sam na mukama ovih dana jer mi drugar nesto spomenuo da bi uzeo od mene lg 1730s pa se razmisljam da li mogu da uzmem nesto bolje a da nije preskupo posto sam veoma slab sa finansijama.

Bilo ih je u Belu, ali mislim da ih vise nema.

@Borab: Alex ti je sve rekao. Monitor sam prodao tako da nisam imao prilike nesto vise da ga probam.

Pozdrav.

A kolika je razlika u kvalitetu slike izmedju 913v i 730bf,cene su im slicne a treba drugaru da pazarim neki od ova dva monitora pa me konkretno zanima da li se zbog brze i bolje slike isplati ici na 17" ili se pak odluciti za 19" ako razlika i nije tolika.Drugar i nije neki gamer bas eventualno pes ili neka strategija.Naravno sve je ovo pod pretpostavkom da bolju sliku ima 730bf.
Ako neko moze da pomogne ko je video oba monitora na delu ili iz licnog iskustava...
:wave:

Vrh Dno