Šta je novo?

Koji modem?

Celt

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
619
1. Koji je modem trenutno najbolja kupovina do 30 eura?

2.Da li eksterni modem ima bolje performanse od istog internog modema i da li se uopste isplati kupovati eksterni modem tj. da li vredi utrosenih duplo vise para?

3.Koji od ova tri modema se pokazao kao kvalitetniji u globalu ( znam da to sve zavisi od toga na kojoj ce centrali raditi,kvalitet linije itd.) Intel Ambient 56K,Lucent 56K ili US Robotics 56k PCI?

Unapred hvala.

USR kosta taman toliko i jedino njega mogu da ti preporucim. Probao sam i Lucent i on ima ok protok, ali sam imao velikih problema oko povezivanja. USR ima nesto malo bolji protok, ali apsolutno nikakvih problema sa bilo kojom linijom. Sto se Lucenta tice (ako se bas resis za njega) gledaj da bude u tamnoplavoj kutiji (naravno Agere). To je neka nova serija koja jos i radi ok. Inace u firmi nam masovno vracaju starije Lucente, koji se ili ne konektuju (t.j ne ispustaju nikakve zvuke, niti rade bilo sta, sem sto ih windows uredno vidi) ili imaju silnih problema pod XP i win2k.

Celt je napisao(la):
( znam da to sve zavisi od toga na kojoj ce centrali raditi,kvalitet linije itd.)
Sam si najbolje odgovorio na sva pitanja :D

O ovome smo vec n puta diskutovali, a konkretno najbolji primer da je na ovakvo pitanje nemoguce odgovoriti je cinjenica da su npr. moja iskustva potpuno suprotna od onih koje je izneo <Mancha>...

Kao i u svim dosadasnjim thread-ovima na istu temu, opet cu da kazem: uzmi pa probaj, nema drugog pouzdanog nacina...

Celt je napisao(la):
1. Koji je modem trenutno najbolja kupovina do 30 eura?

2.Da li eksterni modem ima bolje performanse od istog internog modema i da li se uopste isplati kupovati eksterni modem tj. da li vredi utrosenih duplo vise para?

3.Koji od ova tri modema se pokazao kao kvalitetniji u globalu ( znam da to sve zavisi od toga na kojoj ce centrali raditi,kvalitet linije itd.) Intel Ambient 56K,Lucent 56K ili US Robotics 56k PCI?

Unapred hvala.

Ako imas ISA slot, najbolje je da pazaris USR 56K ISA, polovan, negde je 25 eura.
Kod PCI je nabolji Diamond Supra 56K, USR i necete verovati, Lucent, ali oni stariji modeli (ne ovi stariji, nego stariji-stariji, pre Agere-a, znaci modeli od pre 1,5-2 godine, na sebi imaju 2 velika chipa, na kojima pise Lucent).

Imas nekoliko verzija sa cipom na kojem pise Lucent i nekoliko na kojima pise Agere. Neznam za te najmatorije, ali poslednja na kojoj pise Lucent mi se nije dopala (prakticno lici na Agere, razlika je samo u natpisu na cipu). Sto se tice ovih sa Agere cipom, kao sto rekoh samo ova poslednja serija se moze nazvati dobrom (t.j. za sada nisam uocio neke probleme).
Cini mi se da bi se ipak svi slozili da USR radi na svim centralama i da radi maksimalno dobro.

Da li je US Robotics 56k PCI hardverski ili softverski modem?

Da li postoje brand name modemi neke firme sa Lucentovim cipom ili mozda Ambient ili Motorola kao sto je US Robotics ustvari 3Comm ili samo USR na nasem trzistu?

ja sam do pre godinu i po promenio hiljadu kojekakvih modema, veza je pucala ko nenormalna. uzeo sam pci usr 56k v.92 i sada i danju surfujem bez ikakvih problema...

Ako nađeš nov ili polovan USR ne pitaj pošto je nego uzimaj. Za 10-15 € se ne vredi nervirati...Ja vozim USR 56K PCI Hard i nemam zamerki.

Da li je moguce da US Robotics 56 k PCI OEM verzija radi pod Linuxom?

Probao sam sve zivo sto se valjalo kod nas od 33,600 do 56,000 k i ovaj USR sto se valja kod nas nije ni u od pravog USR-a, licno iskustvo, Lucent je ipak majka mara i to oni najstariji su najbolji, imam dve linije i digitanu i anlagnu krs sa dvojnikom tako da zanm o cemu pricam. E da probao sam jedno 15 Lucena-ta i svi su mi radili isto, ali nekako su oni stariji prvo glasniji drugo tezi, jer je trafo duplo veci, pa samim tim i bolji. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno