Šta je novo?

Koji modem - rockwell ili Intel?

apolon

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
619
Koji modem je bolji, pa da ga ostaivm za sebe: Rockwell (Conexant) 56k HCF Data Fax Modem (sa dva cipa na sebi), star nekoliko godina ali radi bez problema, ili 56k/v.92 Intel (Sweex) hardware modem, potpuno nov (sa garancijom)? Inace sam na centrali 3xxxxxx.
Hvala.

Pa ako ti ovaj radi bez problema, zasto cackati mecku?

Evo o cemu se radi: Drugu "dugujem" modem, tako da jedan od ta dva moram da dam. E sad pitanje je koji, posto zelim da zadrzim bolji (on inako vrlo malo koristi internet). Da li je v.92 noviji standard (kako mi neko rece, dok je rockwell v.90) pa ga vredi uzeti, ili je Rockwell ipak kvalitetniji? U svakom slucaju nije neka vrednost hradvera da cepidlacim, nego me zanima...

Ja bi zadrzao Rockwell-a, pouzdan i dobar modem.
Ako sam kazes da sa njim nemas problema,
sto bi ga onda menjao.

Zadrzi taj rockwell...Ni ne pomisljaj da ostavljas taj sweex "hardverski"......
Grdno ces se pokajati....

P.S. I ja sam na 32 centrali,pa sam taj sweex bacio u djubre......
P.S.S. Pogledaj na stranim forumima koliko se ljudi zale na doticni modem....

Kod mene u staroj masini jos uvek perfektno radi Rockwell 33.600
"pravi" hardverski modem.Tako da preporuka ide Rockwell-u.

Dobro, a sta cemo sa "onim" v.92 standardom?

Nista, dacemo ga drugu a sebi
ostavljamo Rockwell-a cheers

Taj V92 standard kod nas ne funkcionise........on,koliko se secam,sluzi da "pauzira" internet vezu (po potrebi) da bi korisnik mogao da telefonira ili sl........ali,sve jedno,on ti kod nas nece mnogo dobra doneti......

Nadam se da ces me poslusati i obici strane forume,pa zatim prosuditi da je taj modem uzas,i sramota za jednog Intel-a.....

intel

evo ja cu da kazem nesto pozitivno o intelu,imam analognu centralu znaci krs krsa ali modem radi na njoj perfektno, doduse proizvodjac je intel nije ni sweex niti bilo koji drugi proizvodjac i chipset i ostalo sve intel

v92 standard obezbedjuje upload do 56kb/s ali samo pod uslovom da ga je implementirao i provajder. Mislim da je to kod nas redak slucaj, a u svakom slucaju taj Intel nije ni za q... Znaci bez ikakvog razmisljanja ostavi rockwell-a...

apolon je napisao(la):
Koji modem je bolji, pa da ga ostaivm za sebe: Rockwell (Conexant) 56k HCF Data Fax Modem (sa dva cipa na sebi), star nekoliko godina ali radi bez problema, ili 56k/v.92 Intel (Sweex)
Mucio sam se dosta sa Mercury Intel modemom, hw problemi. Zaobidji ga.

Hajde sad pomozite i meni. Ja sam na centrali 7***** (Karaburma) koja je ostala samo zato sto je Tihi i Prle nisu digli u vazduh '45. Imam Intelov 56k, veza je dobra, osim standardnog povremenog pucanja veze.
Ono sto je problem je sto me povremeno (cesto) kompijuter zapuca dok sam na internetu. Ako znate neki drugi modem koji dobro radi na losim centralama, dajte ga, a ako znate zasto mi se zapucava komp, takodje da cujem
KOmp je Amd (asus a7v8x) na XPu Pro

Poslednja izmena:
Conexant,rockwell,us robotics.......Eto,pa sta nadjes,to uzmi.......cenim da ce ti sva tri odlicno raditi......

intel radi ok za download,
za upload ja nisam video preko 3kb/s , da li je to i do provajdera neznam ali to mi ispade najvaznija stvar jer nemogu da telefoniram preko neta zbog toga.

problemi sa intelom poticu zbog nekompatibilnosti sa nekim via plocama(ovo mora da je namerno, jer im verovatno nije ni padalo na pamet da ga tesiraju i na VIA plocama), a tu stvar obicno resava update, biosa, drivera,(ma i sa int zvucnom oce da se kolje) .. (ili po intelu kupovina intel ploce)

Poslednja izmena:
Sto se tice kompitabilnosti.......
Meni Intel 536EP (ili slicna oznaka) modem pravio grdne probleme na ASUS P4C800 Deluxe sa i875P chipsetom i na 32 centrali :)
Toliko o kompitabilnosti :)

Cim sam ga promenio (odnosno bacio u kantu i kupio USR),nema vise pucanja veze,sporog up/down load-a i sl.......

I dalje savetujem da ljudi zaobilaze ovaj TZV. Intel-ov modem.....nekima taj modem radi savrseno,ali ipak je mnogo-mnogo veci procenat ljudi ima problema sa istim.....

Twix je napisao(la):
Meni Intel 536EP (ili slicna oznaka) modem pravio grdne probleme na ASUS P4C800 Deluxe sa i875P chipsetom i na 32 centrali :)

Cim sam ga promenio (odnosno bacio u kantu i kupio USR),nema vise pucanja veze,sporog up/down load-a i sl.......

I dalje savetujem da ljudi zaobilaze ovaj TZV. Intel-ov modem.....nekima taj modem radi savrseno,ali ipak je mnogo-mnogo veci procenat ljudi ima problema sa istim.....

u pravu si , proslo mi ih je par kroz ruke (537),i to iz razlicitih serija, ma kako te koji dopadne, neki rade ok , neki kako im dodje, al provalio sam jednu stvar, sa starim drajverima negde iz 2002 modem (ovaj sad sto imam ) radi ko zmaj (jedino taj upload trebalo bi da probam kod nekog drugog provajdera a ne kod verata) i stalno se konektuje na 50, jednom i 53, dok sa updateom drajvera, veza puca, neide preko 40-44, ma uzas.

jasno je da je USR ili elsa jos externi prava stvar al nema svako para za njih, ipak INTEL po dilerskoj ceni kosta 7.5E

vvv je napisao(la):
u pravu si , proslo mi ih je par kroz ruke (537),i to iz razlicitih serija, ma kako te koji dopadne, neki rade ok , neki kako im dodje, al provalio sam jednu stvar, sa starim drajverima negde iz 2002 modem (ovaj sad sto imam ) radi ko zmaj (jedino taj upload trebalo bi da probam kod nekog drugog provajdera a ne kod verata) i stalno se konektuje na 50, jednom i 53, dok sa updateom drajvera, veza puca, neide preko 40-44, ma uzas.

jasno je da je USR ili elsa jos externi prava stvar al nema svako para za njih, ipak INTEL po dilerskoj ceni kosta 7.5E

1. EP-537 je soft modem
2. EP-536 je controlerless modem
3. externi RS-232 su hardware modems

Preporuka je da svako ko moze da odvoji 35+ jevreja kupi lepo eksterni modem i da zaboravi na glavobolje sa drajverima.
:type: :)) ,)

Twix je napisao(la):

meni 536ep radi savrseno
ploca je asus a7v8x-mx
modem se na sezampro kaci na 50600 standardno - nijednom se nije nakacio ni na manjoj a ni na vecoj brzini
broj mi pocinje sa 34
jedini problem se javio kad sa windowsupdate skinuo driver update za xp.onda ga je xp prepoznao kao 537 i modem je u potpunosti prestao da radi
povratkom na drajvere koje sam dobio uz modem sve opet radi savrseno - cak bolje od diamond supramax sa conexant hcf koji sam imao ranije

Evo malo da pohvalim mercury Intel-Ambient modem.
Na neobee se konstantno kačim na 50.6 kb/s i mogu da skidam brzinom čak do 6 kB/s
Veza bude kvalitetna, bez prekida i oscilacija.
A za modeme važi ona stara poslovica: Kako se kome zalomi.
Možeš imati i najkvalitetniji modem koji će raditi loše a tvojoj mašini, i imati krš (kao ja) koji radi fenomenalno.
Najbolje bi ti bilo da ti istestiraš oba modema pa sam vidi šta ti je činiti.

Evo i ja da se javim... Imam neki Intel Ambient modem, koji sam dobio za dzhabe... :) Da chuknem u drvo, radi savrsheno na dig. centrali u Mladenovcu (822****), nijednom nije pukla veza, jedino sto malo brljavi kod pozivanja. Neki put ischuka tone, ali kao da nije, neki put izbaci nepostojeci broj i sl..., al zato kad se iz 3-4 puta poveze, radi savrseno na 45.2kbps...

ja bi se opredelio za rockwell, stvarno su odlicni. mogu da izvuku preko 50kbps na digitalnim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno