Šta je novo?

Koji model izabrati??

Radoszver

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2004
Poena
630
Nikon P1 vs Ixus 60
znam sve o ovim aparatima teoretski ali u praksi ne...zanima me koji ima bolji video i koji pravi bolju sliku...i kvalitet materijala nikona p1...kupujem jedan od ova dva modela pa bi mi saveti mnogo znacili !!thanks a lot :)pozz

Ako ti treba mali aparat koji pravi velike fotke koje izgledaju kao da ih je napravio veliki aparat uzmi P1. Salu na stranu, P1 je zaista sjajan mali aparat koji ima neke mnogo dobre dzidze (intervalometar, BSS, rastegljive parametre interne obrade) i jos pravi veoma kvalitetne fotke. I jos aparat nije totalni ***** vec imas i mod priorita blende :D Sa druge strane fotke sa P1 zahtevaju obradu u PS da bi se izvukao maksimum iz istih.

Ixus 60 je tipican dzepni aparatic koji misli umesto korisnika, pomalo je ogranicen i daje lepe ostre sarene fotke...

Ok..hvala..a reci mi koliko je kvalitetno kuciste nikona p1...video sam da je tockic na njemu relativno mali pa me zanima koliko je kvalitetno sve to odradjeno...

Pazi kuciste je metalno i sa te strane nema zamerki a sto se tockica tice mislim da moze da podnese blago maltretiranje :)

Jel zna neko kolika je razlika izmedju modela P1 i L1,drzao sam L1 u ruci i on mi je katastrofa i po slikama i po videu i meni mu je bezveze...posto hocu da uzmem P1 ne bih da se zeznem ako nije drasticno bolji od L1...zato pls help..

Jel zna neko kolika je razlika izmedju modela P1 i L1,drzao sam L1 u ruci i on mi je katastrofa i po slikama i po videu i meni mu je bezveze...posto hocu da uzmem P1 ne bih da se zeznem ako nije drasticno bolji od L1...zato pls help..

Nije ti to ista klasa aparata...L serija je donja serija nikonovih consumera....P serija bi trebalo da je vrh ponude posto ne racunam ovu S seriju koja je meni vise sminkeraj. Sve sto ti je Abdee napisao je tacno, ja sam vlasnik P1 i znam vrlo dobro o cemu prica...ako neces sa PS da se bakces, mani se P1 (osim ako si bas zapeo kao vo :) za taj aparat pa mu dignes sve parametre u vis i sve puca od boja i ostrine :) ). Ja trenutno sam sebi kosti jedem sto nemam kad da prokljuvim taj PS pa da se igram malo...ali hocu jednom. A meni kao meni...mislim da je isti na svim nikonima...

Poslednja izmena:
Predpostavljam da PS znaci PhotoShop,a ako nije jel mozes da mi kazes sta je...i ne razumem ovu recenicu "ako neces sa PS da se bakces, mani se P1 (osim ako si bas zapeo kao vo :) za taj aparat pa mu dignes sve parametre u vis i sve puca od boja i ostrine :) ). "
pa nije valjda da je neophodno da se svaka slika obradjuje...ne razumem...

Predpostavljam da PS znaci PhotoShop,a ako nije jel mozes da mi kazes sta je...i ne razumem ovu recenicu "ako neces sa PS da se bakces, mani se P1 (osim ako si bas zapeo kao vo :) za taj aparat pa mu dignes sve parametre u vis i sve puca od boja i ostrine :) ). "
pa nije valjda da je neophodno da se svaka slika obradjuje...ne razumem...

PS jeste photoshop

Da bi najbolje shvatio sta sam hteo da ti kazem..kupi P1 :)

To ti u sustini znaci da taj Nikon ne daje fotografije kao ostali kompakti nego su"ublazene" u nedostatku bolje reci. Konkretnije, boje nisu napucane, takodje ni ostrina ni kontrast, ali samim tim dobijas mogucnost da to sve odradis u PS, ako znas, pa da iz fotke izvuces tacno ono sto ti hoces.

Najbolje ti je mozda da odes na www.imaging-resource.com pa na compare sample images i pogledas slike modela koji te interesuju. Onda sam oceni sta ti se vise svidja.

Hvala puno care,reci mi sad jos jedno ako mozes...posto sam sto se tice slike cvrsto odlucio da uzmem p1 zanima me jos video kakav ti je?Znaci ako mozes da mi kazes kako izgledaju ti snimci na zatvorenom prostoru i negde napolju

P1 ima veoma dobar video mod. Snima u 30fps i postoji elektronska stabilizacija koja fino radi...

Hej Abdee sad citam o toj elektronskoj stabilizaciji,ali je na engleskom pa mi nije bas najjasnija...jel ti nije frka da mi objasnis da ona radi?

:)

Kad bih nasao nuklearnu pomornicu za 300e sigurno bi je kupio...pitam zato sto ne kupujem fotoaparat svaki dan i hteo bih da budem zadovoljan njime...zato postavljam mozda i suvise smaracka pitanja ali jednostavno ne mozes da odes u fotoradnju i kazes "E aj ti meni daj fotaparat da malo slikam i snimam pa ako mi se ne svidi..izvini"...a saznao sam sta je ta el.stabilizacija...tako da u svakom slucaju hvala i izvini ako sam ti malo smetao...pozz

Uhhh... Vidis tesko pitanje... I jedan i drugi imaju neke super stvari i oba mi se svidjaju. Nikon ima vise mogucnosti a na strani Fudzija je kvalitet fotografija pri visokom ISO.

Ja bih pre uzeo Fuji ali bih kukao i naricao zbog toga sto nema neke stvari kao P1.

Ajao fuji...

Uzela mi firma f31, naravno iz cvećare... :D Žao im da me gledaju kako vucaram celu torbekalju sa svim što imam za DSLR (nekad nakačim i stalak), za tih 10 minuta pauze što izađem napolje da fotkam umesto lunch brake-a. Zato sam tako vitak, nisam ko ovaj lala. ;)

E, sve ono što je nahvaljen u reviewima, pomnožite sa dva... ma sa pet... Stvarno sve što amateru treba, idealan za suckere, odličan fešn geždet - lep ko lutka, sasvim dovoljno brz, ergonomski totalno plus sa moje strane, metalno robusno kućište, veličine srednjeg mobilnog telefona, brutalne baterijske autonomije - i najslađe za kraj - ma narode, onaj ISO800 je da ne poželiš da slikaš na nižim ISO uopšte. Družiću se narednih godina sa njim, ako me ne izbace sa posla što se ne skidam sa foruma...

I divno, najdivnije, ima Aperture priority, ima li veće radosti od toga...

Uzmi Fuji, to je to... Jednostavno je predobar da se ne bi imao.

Sad sam skoknuo na ovaj tvoj sajt www.imaging-resource.com i tamo nema p1 za compare sample images

Nisam proveravao, bilo je kad sam ja kupovao aparat.

Za video mod ti je abdee odgovorio, mislim da je sasvim dobar, a stabilizacija je prednost. U sustini ti ona pomaze da slika izgleda stabilno iako se tebi ruke tresu, ali nije svemocna naravno.

Aparat je cini mi se 250 evrica, ne 300.

Here's a mind cracker. Zasto je na nama dobro poznatom mestu P2 skuplji od P1 za 10 evrica? :)

Vrh Dno