Šta je novo?

Koji mobilni, predlozite?

Bezolovni

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2011
Poena
170
Doslo vreme malo da se ponovim i da zamenim Nokiu e61 koja jos uvek sluzi super. Budzet je do 200e, znaci moze novo a moze i polovno i euro preko 🙂. Telefon koristim za pozive, poruke, muziku, net, neka igrica da se ubije vreme u putu, twitter i ponekad kad zatreba da se nesto uslika ili snimi. Ono sto sam ja nesto gledao, video sam da za ove pare i manje moze da se uzme nov Galaxy Ace, mada sam gledao i neke iPhone 3gs. Bitno mi je da i telefon lepo izgleda xD ne volim "ruzne" telefone. Od vas koji imate nesto od ova 2 sta je bolje za moje potrebe? I da li imate vi nesto trece da mi predlozite? Ne zuri mi se toliko sa kupovinom, ako naletim na nesto povoljno uzimam, do tad cu da razgledam jos par dana.
Pozdrav i da Vam cestitam unapred Novu Godinu! Sve najlepse i najbolje 🙂

Hehe, ja sam planirao vise pa na kraju dodjoh na ovu cenovnu kategoriju ili manje 🙂 Ipak bih da mi ostane i love za zapaliti negde za vikend 🙂

Ovde na forumu postoji oglas za LG Optimus 2X za 200e, mozda je vec prodat. To je recimo jako dobra varijanta, ako hoces polovne. Za ovu cenu vec treba traziti i kopati.

Samsung Galaxy S moze da se nadje za te pare takodje. Opet, treba malo kopati da bi ga dobio relativno novog za 200e. Nexus S je teze naci, ali preko oglasa mozes nov da uzmes za oko 220 ako kopas dovoljno (u radnjama sam vidjao za 250 nov, fina usteda).

Oglasi su puni HTC Desire modela za manju lovu, ali su masovno previse stari da bih ih razmatrao. Precenjeni su.

Motorola Defy je nova malo skuplja od ove cene (moze da se nadje za oko 220-230), a polovnu je tesko naci i kosta oko 160-190 kada je uopste iskopas. Svidja mi se sto ima dosta interne memorije. Solidno je snazna. Mozda i najbolji telefon za tu cenu nov. Ali prevazilazi tvoje ogranicenje.

SE Xperia Mini je zanimljiv model, ako si zadovoljan ekranom od samo 3". Snazan je, podrzava flash, izuzetno je minijaturan, najavljen je ICS za njega, ispunjava tvoje zahteve po pitanju cene. Postoji i Xperia Mini Pro sa fizickom, kliznom tastaturom, ali on prelazi 200 jura (ne mesaj ih sa Xperia X10 mini i X10 mini pro, ovi telefoni su uzas).

Meni je u ovom trenutku zanimljiv i ZTE Blade, ali to je zato sto mogu da ustedim mnooogo love za druge stvari (on je samo 120e, a ima fenomenalan ekran za svoju jeftinu klasu - meni tablet zavrsava one ozbiljnije zahteve). Ja sam u pocetku hteo da dam 300 jura za telefon, 180 ustede je vise nego znacajno 🙂

Meni licno se ne svidja Galaxy Ace, suvise mi je plastican i ekran mi je uzasan iskreno. Mozda su mi zahtevi preveliki, ali ne svidja mi se. Pre bih uzeo Wildfire S.

Motorola Milestone je zanimljiv izbor za hrabrije. On prelazi 200 jura nov, polovan je tesko naci. Kada ga nadjes, mozda bude 160 ili tako nesto, ali svakako su stari polovni. Vec je dosta slabiji od trenutne ozbiljne ponude, ram je mali i procesor je spor, ali ima dobar ekran, fizicku tastaturu i svakako je jaci nego Ace (osim rama). Jako se lepo overklokuje, inace, ako si raspolozen da radis to sa telefonom (ima procesor na 600, fabricki smanjen takt na 550, u americkoj verziji Droid sa novijim updateovima fabricki je overklokovan na 800).

U svakom slucaju, ja cekam da prodje nova godina i da im cene malo padnu 🙂 Onda cu da odlucim koji cu telefon. Ali ja planiram i da rootujem odmah i stavim neki solidan custom rom, pa se vodim i ovime. Hocu da izvucem maksimum iz telefona koji imam, ako vec nema sam po sebi mnogo snage.

Telefon koristim za pozive, poruke, muziku, net, neka igrica da se ubije vreme u putu, twitter i ponekad kad zatreba da se nesto uslika ili snimi.

Bitno mi je da i telefon lepo izgleda xD ne volim "ruzne" telefone.

Na osnovu ove 2 recenice preporucujem nov ili polovan Wave I/II za oko 200e ili polovan za 130-150e. Bolji telefoni za taj kes tesko da postoje, posebno ako polovan Wave za 140e recimo, kupis za 1000 din 8Gb micro sd i miran si. Ali ako imas 200e npr polovan Galaxy s je mozda bolji izbor ali ne znam jer je Wave ipak elehantniji.

Na osnovu ove 2 recenice preporucujem nov ili polovan Wave I/II za oko 200e ili polovan za 130-150e. Bolji telefoni za taj kes tesko da postoje, posebno ako polovan Wave za 140e recimo, kupis za 1000 din 8Gb micro sd i miran si. Ali ako imas 200e npr polovan Galaxy s je mozda bolji izbor ali ne znam jer je Wave ipak elehantniji.

Hm, nisam nikad koristio Badu, tako da ne mogu da kazem nista pametno na ovu konstataciju. Da je povoljan jeste. Da ce zavrsiti posao ukoliko ti samo ovo treba, verujem da hoce. Ako ti porastu apetiti, Android Market je neuporedivo bolji (gledao sam kako izgleda Samsungov market i za Android i za Badu i blago je tuzan u poredjenju sa Google marketom).

@Johnnny
Od svega ovoga sto si mi predlozio jedino mi Galaxy S pao za oko. Ovo ZTE i Motorole ne bih da uzimam nekako mi ne ulivaju neki kvalitet...

@hsv.Stoned
Pogledacu Wave, ako za toliko moze da se nadje onda super

A sta mislite o iPhone 3gs?

3GS je zastareo i bezobrazno precenjen po mom misljenju, ako ga gledas za neke razumne pare bice stariji nego bilo sta sto bih ja kupio.

Necu da cackam nista. Uradim Jailbreak ako vec nije uradjen, natovarim aplikacije, muzike i to je to. Ubacim karticu i koristim ga normalno nista nesto specijalno. Pogledacu i kod drugara koji se bavi telefonima posle ovih praznika pa cu valjda da se odlucim za nesto. Za sada kako stvari stoje Galaxy S ili iPhone 3gs ali bice verovatno Galaxy S.

3GS je hardverski pregazen, ili SGS I ili Wave za realno 50e manje. Tek kod Wave-a i Bade nemas sta da cackas.

I Iphone nema garanciju. 😛

Mozda mozes da porazmislis i o SE Xperia Live with Walkman - pomenuo si da ces slusati muziku dosta, a ovaj je jak u tom podrucju. Pritom, nov je 210e u radnji (tesko ga je naci preko oglasa). Ako te interesuje, javi pa ti posaljem link. Mana u odnosu na recimo SGS je sto mu je ekran 3.2"...

A ako skupis jos koji din, LG Optimus 2X je sjajan. Imam ga par dana, uradio sam i update na GB 2.3, i jos me drzi onaj hajp koliko je sve dobro... 🙂

Pomenuo sam u svom prvom postu 2X, ali nece covek, ne svidja mu se.

A ako gleda SGS do 200 jura, sumnjam da ce se i tu usreciti sa garancijom...

Wave I je za tebe najbolji izbor. Neces se zahebati. Jos ti ostane i i 50-60 e u dzepu za nesto drugo da kupis.

Nazad
Vrh Dno