Šta je novo?

Koji mob

vigo2

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2007
Poena
304
Poz svima. Zeleo bih da mi olaksate malo kupovinu telefona. Naime zainteresovan sam za Samsung L700 koji deluje kao fini telefon, samo sto me nervira taj njihov ekran koji ima manje boja nego kod ovih novijih fonova. E sad jako mi se svidja i Nokia E51 medjutim ona je dosta skuplja od samsunga ali po nekim specifikacijama i ne razlikuje se puno. Interesuje me koja od ova dva fona su bolja ili ako imate da preporucite nesto slicno u tom cenovnom rangu.

Nokia E51 je cak i na papiru kudikamo ispred Samsunga L700. Prisustvo WLAN je dovoljan razlog, ako si vec spreman da platis razliku u ceni. Inace, izabrao si dva telefona iz potpuno razlicitih klasa.

Necu da pokrenem flejm, ali... Nije za poredjenje. Pogotovo ne softveri...

Poslednja izmena:
U tom slucaju bi trebao da se zapitas sta ti je zapravo potrebno, i da li je to E51. Mozda ti treba nesto slabije, sto nije L700.

Hardverski, a i softverski nisu ni slicni :)

Ako ne primecujes prednosti E51, to znaci da ti ne bi ni koristile, pa ti ja preporucujem da uzmes nesto jeftinije. Nije toliko lep da bi isplatio vecu cenu, ako ces koristiti samo ono sto ima i L700...
Pogledaj 6300 on malo lici, a ima 16M ekran (i meni mnogo bitnije 240x320), pa mozda ti se svidi...

Poslednja izmena:
Ja bih mu predlozio da pogleda i 3120 classic. Meni se on vise svidja od 6300. Noviji je, ima veci imenik, 3G je, i noviji softver, ako se dobro secam.

Poslednja izmena:
Hardverski, a i softverski nisu ni slicni :)

Ako ne primecujes prednosti E51, to znaci da ti ne bi ni koristile, pa ti ja preporucujem da uzmes nesto jeftinije. Nije toliko lep da bi isplatio vecu cenu, ako ces koristiti samo ono sto ima i L700...
Pogledaj 6300 on malo lici, a ima 16M ekran (i meni mnogo bitnije 240x320), pa mozda ti se svidi...
E to se i meni jedino ne svidja kod L700, taj ekran sa slabijom rezolucijom i manjkom boja. E sad, u obzir bi mogla da dodje i nokia 6300, a ova 3120 mi se iskrenoi ne svidja. A za E51, ako neko moze da mi kaze sta je to wlan i koje su ostale prednosti koje bih ja mogao da koristim u odnosu na ove telefone nize klase.

WLAN ti je WiFi, uprosteno receno, Wireless LAN :). Mogucnost koriscenja bezicnog interneta. Naravno, Symbian operativni sistem itd. itd. To je samo delic svega. U svakom slucaju ta mogucnost bezicnog povezivanja za ne neke velike pare je njega i ucinila popuparnim kod ljudi kojima je to najneophodnija stavka.

U principu zevs je bio i vise nego precizan. Ako ti same oznake nista ne znace, a nisi imao kontakta sa E51 niti drugim smartphone aparatima (kakav je E51, za razliku od L700 koji je "obican" telefon), nema smisla da dajes novac.

Recimo, uzmi u obzir Nokiu 6120. Ona bi ti mozda bila nesto izmedju. Ima Symbian operativni sistem, dosta tebi verovatno bitnih opcija, ne poseduje WiFi recimo, i ima nizu cenu od E51.

Nokia 3120c i 6300 su ti vrlo slicne, ja sam samo zeleo da ti ostavim mogucnost drugog izbora, neces pogresiti ni sa jednom od te dve.

Ako imas vremena i mogucnosti, kreni sa nekim dobro (ali zaista dobro) upucenim drugarom kroz prodavnice, i idealno bi bilo da isprobas svaki od ta tri modela. E51 moze da zavara svojom pojavom i osobinama "na papiru", ali je inace mocna spravica.

E vuce sad si me zaintrigirao sa tim wlanom. Znaci, ako sam dobro skontao, ja mogu da idem na net preko fona recimo u nekom kaficu ili u holu faksa gde postoji natpis da je moguce koriscenje wireless neta?
Ako je to istina onda verovatno necu ni razmisljati o nekom drugom modelu (eto koliko se razumem u telefone). Gledao sam cene za N51 u 2-3 prodavnice u ns i krece se oko 190-200e

E vuce sad si me zaintrigirao sa tim wlanom. Znaci, ako sam dobro skontao, ja mogu da idem na net preko fona recimo u nekom kaficu ili u holu faksa gde postoji natpis da je moguce koriscenje wireless neta?
Ako je to istina onda verovatno necu ni razmisljati o nekom drugom modelu (eto koliko se razumem u telefone). Gledao sam cene za N51 u 2-3 prodavnice u ns i krece se oko 190-200e

Jeste, upravo tako. Ne mora samo otvorena mreza, moze i zatvorena, ako imas nalog :).

Napravio si lapsus, E51 :).

Ako ti nesto znaci, imas ti jos mnoge druge modele i drugih proizvodjaca koji to podrzavaju, raspitaj se o njima u lokalnim prodavnicama i o njihovim cenama, mada nisam siguran da su pristupacni kao E51. Ako si cesto u delu gde imas besplatan WiFi, i potrebno ti je tako nesto, nema razloga da ne koristis to. Naravno, ti ne mozes bas sve da radis na telefonu kao sto mozes sa racunarom, to ti je jasno.

Ovde ti se povela jedna kratka rasprava o telefonima sa WiFi :). Obrati paznju.
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182066

i ovde

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=157622

Poslednja izmena:
Da, lapsus sam napravio :D. Hvala puno na objasnjenjima, pocecu ozbiljno da razmisljam o takvoj vrsti telefona, ali sto i sam kazes tesko cu naci neki pristupacniji model. Hvala jos jednom

Pogledaj, izmeri, pa iseci :). Najveca mana E51 jeste njegov ekran, koji je 2" i tastatura koja je obicna "telefonasta". Doduse, proceni svoje potrebe da li ti je istinski potrebna QWERTY tastatura i veci ekran. Meni se cini po tvojoj prici da je i ovo bonus :). Ali ipak, pregledaj ponudu po prodavnicama :).

Vrh Dno