Šta je novo?

Koji mis za PhotoShop?

titanus

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2006
Poena
320
Kao sto sam naslov kaze koji po vama mis je najbolji za PhotoShop?
Znam da ce mnogi reci da uzmem tablet, ali ono sto meni odgovara je oko 400 eur:S:,
i ovo sto radim u ps ne verujem da bih imao neki benfit od tableta koji bi bio vredan 400 eur.
U ps uglavnom odvajam predemete u zaseban layer, a vecina tih predmeta je ima prave ili pomalo krive oblike (npr samponi, sapuni itd)
Tako da sam se opredelio za misa budzet mi je oko 100 eur.
Trenutno imam mx900 bluetooth, kupljen jos 2003 godine on i dalje radi ali se ishabao i malo po malo desi mi se po neki glich sto zna da iziritira pogotovo u ps. do podloge nije promenio vise komada, do drivera nije do os-a nije (reinstalirao vise puta) verovatno ga stigle godine.

Svako iskustvo i pomoc je dobrodosla, havala unapred....

Poslednja izmena:
Treba ti mis koji nema korekciju pokreta (drift control, angle snapping, prediction) za optimalan rad u ps. Preporucujem neke od sledecih:

Microsoft: Wheelmouse Optical 1.1a, Intellimouse Optical 1.1a, Intellimouse Explorer3.0.
Prva 2 su prilicno jeftina, treci ako uspes da nadjes, nema ga cesto kod nas.

Razer: Deathadder 3.5G, Abyssus.

Logitech G9x.

Steelseries: Xai, Ikari laser.

Svi ti se uklapaju u cenu, samo vidi oblik.

CM storm sentinel nije losh,mada to je gamerski mish,njegov laser (citao sam negde,mrzi me da nadjem link) je medju najboljimai najkvalitetnijim trenutno,5600 dpi itd itd,lepo lezi u ruci,lepo i izgleda,i ne baguje po x,y osi,sto nije sluchaj sa nekim logitech i razer mishevima ;)

Hvala puno na savetima, g9 za sad deluje najzanimljivije zbog mogucosti dodavanja tegica, posto ovaj moj misonja mx900 ima 2 NiMH baterije, pa sam nekako navikao da bude malo tezi.
definitivno cu da isprobam kako mi leze svi misevi koji mi je preporucio MixMasterMike, pa cu na osnovu toga da odlucim.

Ako razmatras G9 i G9x, a navikao si na oblik MX900, mogao bi da pogledas i Logitech G500. Koliko znam, ima isti senzor kao G9x, a pritom je i nesto jeftiniji.

G9x je bolji, ima dosta bolji laser (nije samo dpi u pitanju) mada to tebi ne znaci jer nisi gamer. G500 ima isti senzor kao G9x, ali je senzor postavljen skroz na nosu (napred) sto mi ne odgovara uopste. Idealna kombinacija sa G9/G9x je razer destructor podloga.

Radim preko 12god u photoshopu i koristim G700 a on ti se uklapa u cenu do 100 evra

Hvala, ali kupih tj dobih na poklon misa. Mx performance mada sam mislio da ga menjam ili na g700 ili onaj razer sa puno dugmica, zbog akcija u ps. Mada sa ovim sam bas zadovoljan nemam zamerke osim scrola.

Edit* sad tek videh datum, na taptalku mi stajalo kao da je nova poruka. :)

Poslednja izmena:
Tražiš poseban miš za Photoshop (ne piše se PhotoShop, ako mislimo na Adobeovu aplikaciju)? Viđao sam ljude koji i rade na kuglašima još uvek... Hoću da kažem, izaberi koji god miš želiš, treba ti veština, znanje i kreativnost. Bolje uzmi neki iznad proseka miš, barem da ti ne preskače, a ostatak para potroši na tutorijale i knjige.

Nazad
Vrh Dno