Šta je novo?

Koji mini?

sT4Lj|n

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
316
Planiram da uzmem novi mac mini poshto nisam imao srece za nalazenjem polovnog imac 24".

E sad gledam ponude i nishta mi nije jasno

Ovaj model

http://www.itsvet.com/proizvod/appl...-80gb-cr-rw-dvd-combo/brandworkstation/171/48

I model koji je 200 evra skuplji

http://www.itsvet.com/proizvod/appl...120gb-dvd-supermulti/brandworkstation/171/149

Razlika koliko mogu da primetim je u slabijem procesoru i hardu [nije mi jasna ni stavka za dvd chitach, jel' ono combo ili dvdrw?]

E sad zanima me takodje i primena.

Uglavnom bi se vrshio neki sitan 3d [nishta epohalno a chuo sam da se intel integrushe odlichno snalaze u 3d-u] i za web. Igre sam batalio odavno, pa me interesuje da li ovaj malisha moze da mi zavrshi pos'o :)

Ako bi ga uzeo normalno uradio bi upgrade na 4gb rama i eventualno neki 7200 hard kasnije.

Poslednja izmena:
Intelove integrisane najsporije od svih aktuelnih plus drajveri su im ocajni tako da od 3D-a ne ocekuj previse. Ne znam koji je ovo model ali najjeftiniji model u Americi ima kombo. U stvari performanse gledaj kao da kupujes laptop posto sve komponente u njemu su komponente koje idu u laptop... Ako ti treba zbog OSX-a onda ok, ovako razmisli. Software jeste bolji jos ako imas ipod-a onda se extra uklapa ali za performanse verovatno nista brze nego najprosecniji pc mozda i gore...

Da slabiji model ne moze da reze DVD-ove, tako da to nema smisla, osim ako nemas neki externi DVDRW...
Kad si vec kod meca jel si razmisljao o kupovini osrednjeg PC-a, sa 100% kompatibilnim HW-om i stavljanje hackintosha?

Poslednja izmena:
Eh iMac je vec fina masina za kucnu upotrebu, samo mu se doda malo RAM-a i vozi :)
Ali ih nema u prodaji polovnih nikako...

Što se tiče integrisane GMA950 na miniju, mogu da ti kažem da uopšte nije krš, prilično je upotrebljiva za malo starije igrice, ali za ove najnovije, napucane, zaobiđi minija ako misliš da ti sve ide glatko.
Npr. ja na miniju igram Return to the Castle Wolfenstein (verzija za OS X) i sve prosto leti, xtra glatko ide, ali ovo je igrica od pre nekoliko godina + na OS X-u je uvek sve optimizovanije + ja sam nabacio 2x1 GB, umesto 2x512.
Ne znam, bolji ti je ovaj iMac što prodaje Mario, ipak je to za klasu bolja makina.

Poslednja izmena:
Jesam, chak sam i sastavio za neki smeshan kesh hekitosha al' bolje mi je da idem na gotovo reshenje bez bojazni da ce se neshto zeznuti :)

Normalno bilo bi mi idealno kad bi nashao stari beli imac za 700 poshto dotichni i sa 20" ima pva ekran i 1600pro :)

pa V-O-Y-A-G-E-R prodaje 20" iMac! (zakasnio sa javljanjem :))

Poslednja izmena:
Dobrodošao u klub. Ne znam šta da ti kažem što ti već nisu rekle kolege. Ipak, ako me sjećanje dobro služi, max količina RAMa za Mini-ja je 2GB (2x1GB) ili 3GB (1GB+2GB)...

A mogu da ti kažem da sam prezadovoljan sa mašinom... Pu, pu, ... Ako imaš nekoga da ti je donese iz Amerike, to bi ti bio posao, jer je razlika u cijeni poprilična. Ali, to mislim da već znaš...

I, Иосиф Виссарионович Сталин, šta bi, kontaktira li ti Maria?
Reče da ti je to idealno, a Mario umalo da ti kopa oči.:d
Baci utiske kad se upgrade-uješ na OS X.
Pozz

Poslednja izmena:
Iju vidi smanjio cenu :d

Chuj idealno perfektna je ponuda. Ja ovog meseca putujem pa cu kontaktirati Maria chim se vrnem i legnu pare od nekih poslova.

A za utiske nema shta da bacam, kovacm ce dupe da mi pomeri :d

Iju vidi smanjio cenu :d

Chuj idealno perfektna je ponuda. Ja ovog meseca putujem pa cu kontaktirati Maria chim se vrnem i legnu pare od nekih poslova.
Čim ti planiraš da kontaktiraš Maria kada se vrneš, vidi se da tebi nije "baš" do tog Mac-a mnogo stalo, jer da jeste bar bi ga rezervisao.
OK, nemoj samo da ti "idealno perfektna ponuda" otperja.
Pozz i lepo se odmori.

@sT4Lj|n sad si "naš" ;) :p

Poslednja izmena:
Čim ti planiraš da kontaktiraš Maria kada se vrneš, vidi se da tebi nije "baš" do tog Mac-a mnogo stalo, jer da jeste bar bi ga rezervisao.
OK, nemoj samo da ti "idealno perfektna ponuda" otperja.
Pozz i lepo se odmori.

De bre mi nije stalo vidi kako je lep :D

Ponuda je extra al' ako neko dodje choveku i uzme imac sutra, bzvz mi je da mene cheka. Ako ga proda do tad, *** uzimam mini i to je to :)

Poslednja izmena:
hebiga pada ipak mini :)

ljudi pozdravljam vas, odo ja da se odmaram od bencha :)

hebiga pada ipak mini :)
Tako je to kada se nešto kupuje, a ustvari se i ne kupuje.
Mario, još jednom čestitka na pravoj makini, ipak je Pro PRO.
sT4Lj|n - šta da ti kažem, lepo se odmori i hladne glave posle odmora pristupi izboru nove makine.

Nazad
Vrh Dno