Šta je novo?

koji linux???

|smile|

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
619
znaci nemam predstave ikakve o linuxu pa mi preporucite koji da instaliram
rekli su mi da uzmem mandrake 8.0 jel to ok???
cheers

|smile| je napisao(la):
znaci nemam predstave ikakve o linuxu pa mi preporucite koji da instaliram
rekli su mi da uzmem mandrake 8.0 jel to ok???
cheers

Ne. Nije ok. Mandrake je jedan visoko hardverski zahtevan linux koji voli da baguje i ne radi kako valja. Definitivno snimi red hat ili suse. Za suse ne znam koji je poslednji. Red hat je 7.3. U red hat-u 7.3 vec imas integrisan i KDE (napokon). Tako da je to za sad mozda najbolja solucija.

Pozdrav! :wave;

Pitanje "koji linux" iliti distro se postavi bar jednom u nedelju dana (mozda dve), te je postavljano ovde minimum 5-6 puta. Odskroluj malo unazad, bio je takav zadnji thread pre mozda nedelju dana.

Re: Re: koji linux???

luka.l je napisao(la):
Ne. Nije ok. Mandrake je jedan visoko hardverski zahtevan linux koji voli da baguje i ne radi kako valja. Definitivno snimi red hat ili suse. Za suse ne znam koji je poslednji. Red hat je 7.3. U red hat-u 7.3 vec imas integrisan i KDE (napokon). Tako da je to za sad mozda najbolja solucija.

Pozdrav! :wave;

1.Zar ne bi trebalo da svi linuxi jedne generacije(isti kernel i graficko okruzenje) budu uglavnom isto harverski zahtjevni?
2.Zar u RedHatu 7.0,7.1,7.2 nije bio "integrisan" KDE,verzije 1.x(2.x)?Mozda ti mislis na KDE 3.x?

Uzmi Mandrake slobodno ali neku noviju verziju.Zadnja regularna je 8.2.
Nesto je jednostavniji za konfigurisanje zbog onih *Drake alata za hardver,stampac,fontove....
A imas i Xine uz njega za divxove. 😉
Ja vec duze vremena koristim Mandrake 8 i uglavnom nisam imao problema.Ima i drajver za Conexant HCF,surfujem iz Mozille,mp3 u xmms,divx u mplayer,OpenOffice,OpenGL sa nvidia drajverima,the gimp za obradu fotografija....Jel treba jos sta?cheers

e smile woono lepo sam ti rekao kada si me pitao da stavis mandrake 🙂
sta ti vise treba od mog misljenja

Re: Re: koji linux???

luka.l je napisao(la):
Ne. Nije ok. Mandrake je jedan visoko hardverski zahtevan linux koji ...

Izvini Luka, a jel mozes da mi navedes izvor odakle si ovo pokupio da je Mandrake "visoko hardverski zahtevan" !??!
Ja kontam Luka da ti zelis svakom da pomognes, ali brate lupetas najstrasnije, a cini mi se da su ti vec i drugi skrenuli paznju na to.
Jednostavno nemoj postovati o stvarima o kojima nisi siguran ili nemas cime da potkrepis...

By the way Mandrake je zahtevan isto koliko i RedHat i SuSe... ako mu stavljas x. Inace sam linux ne trazi zverinu od masine da bi radio i koliko sam ja upucen linux radi i na x486 masinama... naravno ne u grafickom okruzenju.

A za juniora Smile-a predlog da pocne sa Mandrake-om jer najvise lici na windows i nece se nesto extra masirati kod podesavanja...a da i da prouci dugme desno gore ovog foruma na kojem pise Search...

drugarski :wave;

Mandrake je kompajliran sa optimizacijama za PII kod za razliku od ostalih koji su kompajlirani za i386 kod tako da Mandrake radi brze na novijim masinama odmah iz kutije. Naravno i na drugim distribucijama mozes prekompajlirati kernel i ostale programe sa optimizacijama za svoj procesor.

Re: Re: Re: koji linux???

Marsovac je napisao(la):
Izvini Luka, a jel mozes da mi navedes izvor odakle si ovo pokupio da je Mandrake "visoko hardverski zahtevan" !??!

Pokusao sam da ti posaljem private message ali ti je inbox full. Aj' brisni koju pa da ti posaljem.

Pozdrav.

Ne znam kakav je Mandrake, nisam probao..nisam probao ni SuSe ni Slackware (sto bih naravno voleo, ali nemam softver).
Imam RH 7.2 kao sto ste vec do sada mogli primetiti 🙂 ja bih posto si sam rekao da nemas dve blage uzmi ili RedHat 7.3 ili SuSe (nemoj uzeti 8.0)....
Razlozi? Jednostavno instaliranje koriscenje lice na win itd...za pocetak sasvim dovoljno

Born2Kill je napisao(la):
e smile woono lepo sam ti rekao kada si me pitao da stavis mandrake 🙂
sta ti vise treba od mog misljenja

woonoo bre pa moram josd avidim sta drugi kazu
poz

hvala ljudi na vasem misljenju
odlicih se ja za
mandrake 8.2
cheers

Nazad
Vrh Dno