Šta je novo?

Kućna multimedija Koji LG OLED?

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Conquer

Cenjen
Učlanjen(a)
09.03.2017
Poena
175
Pozdrav drugari,
Treba da mi stigne LG C5 od 55" iz mts-a, koji planiram da prodam (bio je plan da ide u spavacu sobu) i dodam za vecu dijagonalu, G5 ili G4 od 65" ili C5 od 77".
Sto se prostora tice, nisam ogranicen u tom smislu, nemam jos uvek projekat za zidne obloge, tv komodu i biblioteku, ali moze da stane lagano 77", pa i veci. Gleda se sa nekih 4m udaljenosti, uglavnom Netflix serije i filmovi, mozda i ps5 eventualno, dosta redje tv kanali.
E sad, posto bih budzet da ogranicim na nekih 2.5k€ zbog ostalih troskova oko opremanja, sta bi po vama bila najbolja kupovina trenutno?
Pricam o domacim prodavnicama sa 5 godina garancije, kp me ne zanima.
Za G5 sam citao da ima nekih softverskih bubica, koje ce verovatno da ispeglaju ako vec nisu?
G4 je i dalje top tv koliko vidim, ali bi za istu dijagonalu verovatno isao na G5 zbog novog panela ako nista drugo, razlika je nekih 30-ak k din.
I na kraju C5 od 77", osim inferiornijeg zvuka, koji svakako nece ici preko njegovih zvucnika i losijeg osvetljenja (nije zanemarljiva stavka, jer ima dosta prirodnog svetla u prostoriji) i losijeg dizajna/kvaliteta izrade, da li ima jos nesto primetno losije u odnosu na ova dva?
Koji bi vi na kraju izabrali?

Hvala unapred na odgovorima!

Zaboravih da napomenem, tv se kaci na zid, to je isto prednost G modela.

Poslednja izmena:
Većina ljudi bi išla na 77" C5, ja sam od malobrojnijih koji bi išao na 65" G5...

Ne znam gde si i gledao za 65" G5 model LW koji ide na zid pošto ga pre par dana nigde nisam našao u našim radnjama - ako tamo kupuješ...

Dr T**h*o, 290k trenutno.
I ja sam vise za manju dijagonalu a bolji tv, bolji panel i osvetljenje u ovom slucaju, plus G na zidu cucne kao slika, meni je bar i estetika dosta bitna 😄
Ali eto, da cujemo i druga misljenja.
Nisam nikada video jedan pored drugog (G5 i C5), tako da nemam predstavu koliko je ustvari i primetna ta razlika u osvetljenju i nekim bojama kada se tv gleda u vecernjim satima uglavnom, tj serije i filmovi.

Poslednja izmena:
Ako mogu da pomognem, ja sam skoro presao sa 55C1 na 65C4 i razlika je mnogo veca u velicini nego u slici, odnosno osvetljenju. Ima i tu razlike ali ne nebo i zemlja. G5 je sigurno bolji od C5, ali ne verujem da je toliko velika razlika.

C5 77", upravo gledam u njega.
Osvjetljenje je više nego dovoljno, slobodno se ne sekiraj za to, koliko god da je osvijetljena prostorija.
TV je perfektan, par sitnih zamjerki, ali ništa što bi pokvarilo utisak.

Ipak nisam izdrzao, otpakovao sam ga i okacio na zid u dnevnoj, nemam vise zivaca da se lomim oko tv-a par dana pred praznike.
Mogu reci da sam odusevljen sa kvalitetom slike, prijatno sam iznenadjen i samom izradom, bas bas dobar tv za taj novac (C5). Ostace definitivno u jednoj od soba.
Tako da u sustini nemam nekih zamerki, sto se tice zvuka, nijedan tv tu ne bi zadovoljio moj kriterijum, zato sam uradio plafonsko ozvucenje.
G seriju cu da ganjam sledece godine (verovatno cu sacekati novi model) iskljucivo samo zbog estetike, tj kacenja na zid.
Inace, u svakoj drugoj varijanti bi ovaj C5 od bar 77" bio no brainer. 👍🏼

Sme li se znati kako si dosao do oleda od MTSa? I kako ti izgledaju SD (ukoliko ih imas) na tolikom ekranu? Meni na 48" je negledljivo
Kupio uz box paket, a s'obzirom da sam stari korisnik sa gomilom drugih usluga, dobio sam po nesto povoljnijoj ceni, ali i dalje u rangu domacih prodavnica sa 5 godina garancije.
Vidim da ga nema vise u ponudi kada sam usao da proverim nesto oko registracije za produzenu garanciju, tako da verujem da je neka jako mala kolicina bila u pitanju. A na moje pitanje za neke druge (G) oled modele i vece dijagonale (C), da li imaju u planu da ubace u ponudu, odgovor je ne.
Tako da, to je sto je.

Nazad
Vrh Dno