Šta je novo?

Koji LCD

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Koji mi LCD monitor preporucijete a da kosta oko 400€ , koristio bi ga za igre i za 3ds max. :confused:

TFT monitori imaju duze vreme odziva (oko tri puta duze nego CRT) sto zahteva malo privikavanja; ja sam koristio jednog Samsunga i jednog NEC-a koji jeste skuplji (nove 15" su iznad 400 evra, sto je stotinak vise od jeftinijih Samsunga) ali im je i slika u svim aspektima, osim, mozda u vertikalnoj vidljivosti bolja (pozadinsko osvetljenje, spektar, toplina boja su na strani NEC-a);
na zalost, ovde je prilicno siromasna ponuda TFT monitora i u pogledu proizvodjaca i u pogledu modela sto se preslikava na cene, pa placamo 15-ice skuplje nego sto u svetu ima 17-ica.

Zasada moj favorit je Samsung SM 152T,jel on dobar za igre??

apostol7 je napisao(la):
Zasada moj favorit je Samsung SM 152T,jel on dobar za igre??

Odlican izbor, sacekaj da dodju ovi N i cristal serije, pa ce ovim T da padne cena, slicno kao sto je sad razlika izmedju 152 i 151 serije.

Ja ga juce kupio,stvarno je odlican.Nema ni jedan mrtav pixel.:rocket:

apostol7 je napisao(la):
Ja ga juce kupio,stvarno je odlican.Nema ni jedan mrtav pixel.:rocket:

Ajd reci malo kakvi su tvoji utisci ???
Igre,ghost...

Sto se tice ghost efekta ima ga ali malo,vec sam se navikao.NOLF2 radi odlicno,Quake3 cu da probam.

Ipak ima jedan los pixel,sto i nije strasno jer samsung dozvoljava 7 losih pixela u svojim LCD monitorima.

apostol7 je napisao(la):
Ipak ima jedan los pixel,sto i nije strasno jer samsung dozvoljava 7 losih pixela u svojim LCD monitorima.

:cuss:
Kaka smor. Nadam se da se nalazi u nekom uglu, jer bas je bedak da kupis neko besnilo od monitora, a da imas mrtve pixele :(

Nenalazi se ni u uglu ni u sredini vec negde izmedju,sa razdaljine sa koje ja gledam u monitor vrlo ga je tesko videti ,tek kad se priblizim onda ga vidim.type;

Kupio sam pre mesec dana LG1510S, cena 330 evra, po specifikacijama je vreme odziva 20ms a u praksi-nema ghost efekta, ni jedan mrtav pixel, prelep dizajn ukratko-sve preporuke!

P.S.Inace sam se na kupovinu odlucio preporukom samog Benchmark sajta (sa testa) i nisam se prevario.Pozdrav!

violinista je napisao(la):
po specifikacijama je vreme odziva 20ms a u praksi-nema ghost efekta

Nema ghostova ni u FPS igrama?

Bogami, i ja se najozbiljnije razmisljam da uskoro uzmem nekog takvog LG-a...:) Definitivno nema problema u fps-ovima ???

Mislim da ghost efekat nije ono sto vi nazivate ghost efektom. Ghost efekat je kada se naprave senke usled interferencije kroz kablove (to se desava i kod CRT-a i kod TFT-LCD-a, samo je kod TFT-a uocljivije zbog vece ostrine slike i ostalih osobina TFT-a). Ono sto je vezano za odziv je tzv. trailing efekat tj. strucno receno muljanje slike :) .

Imate kod Toma nekoliko odlicnih testova LCD monitora. Prvi roundup u sebi sadrzi i objasnja tih stvarcica. LG L1510S je predstavljen u 3. roundupu, zajedno sa Samsung 152T (proglasen za najbolji), koji je po vremenu odziva na papiru isti kao i LG (25ms), ali u praksi kazu da kod 152T nema trailing efekta, a kod LG-ja ga ima malo.

Na AnandTechu je objavljen test Hitachi TFT-a sa odzivom od 16ms (najbolje sto se moze kupiti u masovnoj prodaji!). Hitachi je direktno suprostavljen Samsung 172T modelu...Inace, kako kazu u testu, odziv od 16ms je odlican i jaz izmedju CRT-ova i TFT-ova je, moglo bi se reci, premoscen, ali je najveci problem (pazite sada) sto se ti ekrani jos ne prave u verzijama od 18 i vise inca. Naime na Anadovom forumu se ljudi zale da ne mogu da kupe takve monitore sa velikim dojagonalama, vec ima da se nadje (za sada) "samo" 15" i 17" :p

Home sweet home...

delimir je napisao(la):
Naime na Anadovom forumu se ljudi zale da ne mogu da kupe takve monitore sa velikim dojagonalama, vec ima da se nadje (za sada) "samo" 15" i 17" :p

Home sweet home...

Anandov forumu posecuju freak-ovi :), kao sto smo i mi ovde freak-ovi :). To sto mi ovde o/c-ujemo na 220mhz fsb i merimo ciji je veci :) skor u 3d marku, onih 95% ljudi koji kod nas imaju kompove ni ne zanima, a kamoli znaju kako to da urade :)

Vocko je napisao(la):
Anandov forumu posecuju freak-ovi :), kao sto smo i mi ovde freak-ovi :). To sto mi ovde o/c-ujemo na 220mhz fsb i merimo ciji je veci :) skor u 3d marku, onih 95% ljudi koji kod nas imaju kompove ni ne zanima, a kamoli znaju kako to da urade :)

ccc
Ima ona stara : Cega se pametan stidi lud se ponosi (ili kako vec)

p(*)z

delimir je napisao(la):
Imate kod Toma nekoliko odlicnih testova LCD monitora.
jel ima neko ideju kako rade onaj test prikaza boja? mis'im ako neko moze odokativno da razlikuje 0A0000 i 090000 (hex) nijanse dajem otkaz. :D ali ako nije odokativno, onda bas i nema smisla, zar ne?

Vrh Dno