Šta je novo?

Koji LCD

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Koji mi LCD monitor preporucijete a da kosta oko 400€ , koristio bi ga za igre i za 3ds max. 😕

TFT monitori imaju duze vreme odziva (oko tri puta duze nego CRT) sto zahteva malo privikavanja; ja sam koristio jednog Samsunga i jednog NEC-a koji jeste skuplji (nove 15" su iznad 400 evra, sto je stotinak vise od jeftinijih Samsunga) ali im je i slika u svim aspektima, osim, mozda u vertikalnoj vidljivosti bolja (pozadinsko osvetljenje, spektar, toplina boja su na strani NEC-a);
na zalost, ovde je prilicno siromasna ponuda TFT monitora i u pogledu proizvodjaca i u pogledu modela sto se preslikava na cene, pa placamo 15-ice skuplje nego sto u svetu ima 17-ica.

Zasada moj favorit je Samsung SM 152T,jel on dobar za igre??

apostol7 je napisao(la):
Zasada moj favorit je Samsung SM 152T,jel on dobar za igre??

Odlican izbor, sacekaj da dodju ovi N i cristal serije, pa ce ovim T da padne cena, slicno kao sto je sad razlika izmedju 152 i 151 serije.

Ja ga juce kupio,stvarno je odlican.Nema ni jedan mrtav pixel.:rocket:

Sto se tice ghost efekta ima ga ali malo,vec sam se navikao.NOLF2 radi odlicno,Quake3 cu da probam.

Ipak ima jedan los pixel,sto i nije strasno jer samsung dozvoljava 7 losih pixela u svojim LCD monitorima.

apostol7 je napisao(la):
Ipak ima jedan los pixel,sto i nije strasno jer samsung dozvoljava 7 losih pixela u svojim LCD monitorima.

:cuss:
Kaka smor. Nadam se da se nalazi u nekom uglu, jer bas je bedak da kupis neko besnilo od monitora, a da imas mrtve pixele 🙁

Nenalazi se ni u uglu ni u sredini vec negde izmedju,sa razdaljine sa koje ja gledam u monitor vrlo ga je tesko videti ,tek kad se priblizim onda ga vidim.type;

Kupio sam pre mesec dana LG1510S, cena 330 evra, po specifikacijama je vreme odziva 20ms a u praksi-nema ghost efekta, ni jedan mrtav pixel, prelep dizajn ukratko-sve preporuke!

P.S.Inace sam se na kupovinu odlucio preporukom samog Benchmark sajta (sa testa) i nisam se prevario.Pozdrav!

violinista je napisao(la):
po specifikacijama je vreme odziva 20ms a u praksi-nema ghost efekta

Nema ghostova ni u FPS igrama?

Bogami, i ja se najozbiljnije razmisljam da uskoro uzmem nekog takvog LG-a...🙂 Definitivno nema problema u fps-ovima ???

Mislim da ghost efekat nije ono sto vi nazivate ghost efektom. Ghost efekat je kada se naprave senke usled interferencije kroz kablove (to se desava i kod CRT-a i kod TFT-LCD-a, samo je kod TFT-a uocljivije zbog vece ostrine slike i ostalih osobina TFT-a). Ono sto je vezano za odziv je tzv. trailing efekat tj. strucno receno muljanje slike 🙂 .

Imate kod Toma nekoliko odlicnih testova LCD monitora. Prvi roundup u sebi sadrzi i objasnja tih stvarcica. LG L1510S je predstavljen u 3. roundupu, zajedno sa Samsung 152T (proglasen za najbolji), koji je po vremenu odziva na papiru isti kao i LG (25ms), ali u praksi kazu da kod 152T nema trailing efekta, a kod LG-ja ga ima malo.

Na AnandTechu je objavljen test Hitachi TFT-a sa odzivom od 16ms (najbolje sto se moze kupiti u masovnoj prodaji!). Hitachi je direktno suprostavljen Samsung 172T modelu...Inace, kako kazu u testu, odziv od 16ms je odlican i jaz izmedju CRT-ova i TFT-ova je, moglo bi se reci, premoscen, ali je najveci problem (pazite sada) sto se ti ekrani jos ne prave u verzijama od 18 i vise inca. Naime na Anadovom forumu se ljudi zale da ne mogu da kupe takve monitore sa velikim dojagonalama, vec ima da se nadje (za sada) "samo" 15" i 17" 😛

Home sweet home...

delimir je napisao(la):
Naime na Anadovom forumu se ljudi zale da ne mogu da kupe takve monitore sa velikim dojagonalama, vec ima da se nadje (za sada) "samo" 15" i 17" 😛

Home sweet home...

Anandov forumu posecuju freak-ovi 🙂, kao sto smo i mi ovde freak-ovi 🙂. To sto mi ovde o/c-ujemo na 220mhz fsb i merimo ciji je veci 🙂 skor u 3d marku, onih 95% ljudi koji kod nas imaju kompove ni ne zanima, a kamoli znaju kako to da urade 🙂

Vocko je napisao(la):
Anandov forumu posecuju freak-ovi 🙂, kao sto smo i mi ovde freak-ovi 🙂. To sto mi ovde o/c-ujemo na 220mhz fsb i merimo ciji je veci 🙂 skor u 3d marku, onih 95% ljudi koji kod nas imaju kompove ni ne zanima, a kamoli znaju kako to da urade 🙂

ccc
Ima ona stara : Cega se pametan stidi lud se ponosi (ili kako vec)

p(*)z

delimir je napisao(la):
Imate kod Toma nekoliko odlicnih testova LCD monitora.
jel ima neko ideju kako rade onaj test prikaza boja? mis'im ako neko moze odokativno da razlikuje 0A0000 i 090000 (hex) nijanse dajem otkaz. 😀 ali ako nije odokativno, onda bas i nema smisla, zar ne?

Nazad
Vrh Dno