Šta je novo?

Koji LCD kupiti?

Bad Habbit

Čuven
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
690
Sta najbolje mogu da kupim do 500 eur 32" (ili vece)? Dajte neke predloge. Hvala.

Gledam sada nesto ove druge teme na forumu i nista mi nije jasno. Milion predloga, milion istih oporgnutih, ova velicina, ona velicina, ova cena, ona cena, stari, novi modeli, refubrished, uzas. Pokvario mi se obican televizor sa katodnom cevi i pomislih, bar tv nije tesko kupiti, kad ono...welcome to Srbija...

Jel moze bar par informacija, ali bez preteranog filozofiranja. Koja je razlika izmedju hd ready i full hd? Da li postoji neki pouzdan nacin da se proveri da li tv ima mrtvih piksela i da li garancija pokriva ovu vrstu kvara? Da li je 8 ms previse spor odziv, jer znam da na monitorima pri tom odizvu dolazi do pojave tkzv. duhova pri brzim pokretima?

Sta mislite o Sony KDL 32L4000. Ima ga za 500 eur i deluje ok. Koje su mu mane, vrline? Kakvi su uopste generalno sony lcd televizori? Kakva je ta Pixels prodavnica? Tamo sam ga nasao, ali to je izgleda internet prodavnica.

Nasao sam na dva razlicita sajta dva razlicita podatka. Na jednom pise da ima sliku u slici, a na drugom da nema. Da li znas da li ima ili ne? I kakva je to Pixels prodavnica? Jel to samo online prodavnica, ili imaju negde pravu prodavnicu?

tv je ono ganc nov model tako da ne verujem da iko zna nešto o njemu. pixels je dobra prodavnica koja uvek ima najnovije sony-je, kojih bi smo se inače dosta načekali da dođu kod nas.
ja baš pratim tržište ali nisam znao za ovaj model.
mislim da na sajtu od pixelsa ima adresa gde se nalaze.

Ok, hvala. Nisi mi jedino rekao, ako znas, da li ima sliku u slici ili ne? Izgleda da je ova Pixels prodavnica samo online prodavnica. Gledao sam sada na sajtu i nigde ne pise bilo kakva adresa gde se nalaze. Meni je malo glupo da kupujem televizor koji nisam video uzivo prethodno, tj. video kvalitet slike.

pa na sajtu od sony-ja ne piše za pip ništa = znači nema. siguran sam da bi se hvalili.
a za te pare ***, ipak je to sony.

i da, pixels jedino da pozoveš na onaj tel. gore levo na sajtu pa da vidiš gde su.

Poslednja izmena:
pa na sajtu od sony-ja ne piše za pip ništa = znači nema. siguran sam da bi se hvalili.

Bas na njihovom sajtu stoji http://pixels.rs/shop/product_info.php/cPath/21_22/products_id/296 da ima sliku i slici, zato sam i pitao. Ali pretpostavljam da je greska, jer ipak bi sony to objavio na svom sajtu.

a za te pare ***, ipak je to sony.

Jel mozes da mi kazes sta si ovim hteo da kazes? Kao sto rekoh pocetnik sam, tacnije nisam se susretao ranije sa lcd telvizorima previse, pa samim tim i ne znam ko koliko vredi i tako dalje. Da li mislis da za te pare mogu da kupim nesto bolje, ili hoces da kazes da sony prodaje svoje ime, ili sta? Ne razumem zaista. Ja sam cak bio blizi odluci da uzmem neki samsung, jer mi se cini da samsung u poslednje vreme, narocito u ovoj ekonomskoj klasi pravi kvalitetnije stvari od sony-ja, dok sony zivi na staroj slavi. Ali naleteo sam na ovaj model slucajno, deluje mi sasvim dobro za te pare i zato sa i pitao da li da ga kupujem.

i da, pixels jedino da pozoveš na onaj tel. gore levo na sajtu pa da vidiš gde su.

"... mi se nalazimo u Miloja Zakica br. 96 u Filmskom gradu"

Tnx.😉 Ne znam gde si ovo pronasao, ali hvala u svakom slucaju.

Poslednja izmena:
sredinom godine sam se dopisivao sa njima. pa su mi mejlom izmedju ostalog napisali:

"...TV-i mogu da se pogledaju pre kupovine; mi se nalazimo u Miloja Zakica br. 96 u Filmskom gradu.Garancija na Sony Bravia TV-e je 2 godine. Sto se tice mrtvih piksela nismo imali nijedan slucaj reklamacije.Standardna tolerancija je 2-3 mrtva piksela na monitore za racunar pa je tako i za TV-e. U slucajju da nesto nije u redu sa TV-om menjamo odmah za drugi..."

E hvala ti. 😉 Videcu da odem ovih dana do njih, da vidim to uzivo kako izgleda. Ipak 500 eur nije mala stvar. Nadam se da je neka normalna radnja, da nije neki podrum ili slicno.

ono gore što sam napisao je značilo: ipak je to sony, koji god njihov da se pojavi od 32" dosta je skuplji od konkurencije. a pošto znam da je serija 4000 dobra, video u nekim radnjama, bilo mi je čudno da je tako jeftin. možda je došlo vreme kad naši trgovci više ne gledaju na sony kao na neko božanstvo. isti tv u americi npr. košta 32000din. a kod nas su uvek nerealne cene.
ovaj tv ti je za HD dušu dao, ali najbolje je kad se uveriš svojim očima. kontam da će ti u pixelsu spojiti neki blu-ray player da vidiš kakva je slika.

Bio je cale danas. Kao nemaju trenutno, dobice ga do kraja sledece nedelje. Dakle i dalje sam otvoren za predloge, pa ako nista do tada zanimljivo ne nadjem, uzecu verovatno od njih taj sony.

Pogledaj u "Tehnomarketu" Samsung LE-37R81BX, cena 45.699,00din., ali obavezno sa "S" panelom, pise na poledjini tv-a koji je panel, gledao sam kod kolege isti taj samo 32" i slika na SBB D3 kablovskoj je dosta dobra, tako da sam i sam odlucio da uzmem isti model samo od 37".

-37" LCD/TFT ДИСПЛЕЈ
- HD READY
- DNIE
- 3XHDMI
- РЕЗОЛУЦИЈА 1366Х768
- ОСВЕТЉЕЊЕ 550CD/MM
- КОНТРАСТ 8000:1
- ВРЕМЕ ОДЗИВА 8MS
- УГАО ВИДЉИВОСТИ 178/178 СТЕПЕНИ
- ЗВУК 2Х10W, SRS TRUSURROUND
- МЕГА ТЕЛЕТЕКСТ 1000 СТРАНИЦА
- РЕЖИМ ИГРА
- 2ХSCART, PC
- S-VIDEO
- MOVIE

Poslednja izmena:
A što bi uzimao uopšte R seriju, pored žive (i nove) A450 serije?

Imaju pogrešne informacije na sajtu 🙁

Juče sam obišao pola grada u potrazi za LE-37R81 i pronašao ga samo u Megastores Elektroniki za bezobraznih 67000!!

U TM sam video 37A430 i 37A450 sa nekakvim W panelima...

Otići ću danas do Tempa da pogledam da nije zaostao neki primerak 🙂

A450 serija ima Samsungove SPVA panele. Tako bi trebalo da bude.

Baš sam zagledao taj 37A450 juče, na nalepnici je definitivno slovo W. Izgubio sam se u moru informacija o panelima 🙂

Pokušavam bezuspešno da iskopam nešto o tim W panelima...

Inače, cene 37" i 40" su skoro identične.

Poslednja izmena:
Na kraju pronađoh LE-32A450 sa S panelom 🙂

Za sada sam više nego zadovoljan kvalitetom slike sa SBB kablovske, a i 32" je svakako dovoljno za prostoriju u kojoj se nalazi...

Nazad
Vrh Dno