Šta je novo?

koji laserski stampac.....

kaiser

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
630
Dvoumim se izmedju kolor i crno belog. Takodje me zanima u obe varijante sta je najpametnije pazariti za 70-80e. Pouzdanost pre svega i jednostavnost, nista preterano od sminke i sl.

Kolor laserski štampač za 70-80€ nećeš kupiti.-Ostaje ti samo crno-beli.Canon LBP-2900 bi bio moj neki izbor, što zbog cene, što zbog toga što je to isto što i HP 1018/1020.

Samsung jeste jeftin i dobar štampač, ali su toneri pravi pain in the ass za punjenje, u 40% slučajeva ti punjeni toneri neće raditi kako treba.Recimo da toneri za Samsung ML-1520 (originalni) koje smo koristili koštaju između 5 i 5 i po hiljada dinara.Punili smo (ali i kupovali fabrički dopunjavane) tonere, od 10 barem je 3-4 pravilo problema.Ljudi koji se bave time su mi objasnili u čemu je problem, ali ja se više ne sećam tačno, reč je bila o načinu kako su njihovi toneri konstruisani i materijalu od kojeg se izrađuje valjak i čistač valjka.
Kod HP-a tih problema nikada nisam imao.

Canon LBP-2900 je dobar kao štampač (i za mrežu), ali je ipak malo prevaziđen - zapravo jedino što je problematično jeste podrška za ne-XP sisteme, mislim pre svega na 64bit za koga nema drajvera, verovatno i za Vistu.
edit, ima Vista: Windows 2000, Windows 2003, Windows 98, Windows Me, Windows Vista 32bit, Windows XP

Da kupujem napamet, išao bih na ovako nešto

http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...&prodTypeId=18972&prodSeriesId=439423&taskId=

Čisto zbog 64bit drajvera

Poslednja izmena:
lbp 2900 je trenutno 5500din....za te pare...pa neka traje koliko i garancija:)
Hm..a gde da nadje 1020 za normalne pare?

Driveri za Vistu za LBP 2900 nisu ni za onu stvar. Jes da postoje ali od trenutka kada treba da pocne sa stampom i i trenutka kada u stvari pocne da stampa, moze da prodje i pola sata- sat.

Ja sam zbog ovog stampaca morao da instaliram 32bitni XP. U njemu radi odlicno i tu se vidi da je extra stampac. Narocito ako ga koristis za seminarske i dvd omote kao mua:D

ima hp 1020 za 8000dinara u tehnomaniji :)
lbp2900 i moja vista 32bit rade super...
btw, gde nadje za 5500dinara lbp2900?

Mnogo je to, bio je 20e jeftiniji do skoro.

Da ne zna neko ko prati stampace sta o HP seriji P, dakle modeli P1005 i P1006? Iskustva mislim...

Poslednja izmena:
Imao sam problem sa spool servisom na XP-u sa jednim 1020 i tražeći rešenje online, video sam da veliki broj ima neku muku sa drajverima z vistu za taj model.

Samo prenosim šta sam usput pročitao. Predpsotavljam da je problem u međuvremenu rešen, ali...

Svi navedeni modeli štampača su "out of production", zato je problem naći ih i cene su visoke, jer su više, jer su toneri jeftini.

Driveri za Vistu za LBP 2900 nisu ni za onu stvar. Jes da postoje ali od trenutka kada treba da pocne sa stampom i i trenutka kada u stvari pocne da stampa, moze da prodje i pola sata- sat.

Ja sam zbog ovog stampaca morao da instaliram 32bitni XP. U njemu radi odlicno i tu se vidi da je extra stampac. Narocito ako ga koristis za seminarske i dvd omote kao mua:D

...a zasto lepo ne instaliras najnoviji driver ili iskljucis windows firewall i videces kako ce da proradi i na visti :) Odlepio sam dok to nisam resio.

LBP-2900 se isporucuje sa punim toner ketridzom ( ~ 2000 strana ) i nema cip na ketridzu.
HP P1005 se isporucuje sa start punjenjem ( ~ 700 strana ) i ima cip ( ali procitao sam na par mesta da pri punjenju zamena nije neophodna )
Tisi je u radu i lepsi je od Canon-a :) :p

ortak ima samsung ml-2010pr i sasvim je zadovoljan, jos nije potrosio prvi toner i tvrdi da je dobio pun kertridz. u radu nema problema, u mrezi mu lepo funkcionise.
a za kolor neki predlog?
nisam naravno mislio da cu ga naci za ispod 100, al tek tu nisam pametan za odnos cifra kvalitet.

meni je lepsi lbp2900 u crnoj varijanti, bas se lepo uklopio kod mene :)

Da li je tebi uopste potreban kolor laser? Ako jeste, onda ni ne gledaj b/w, ako nije onda LBP 2900 sasvim zadovoljava osnovne potrebe, cena je niska, dopuna jeftina. Broj reklamacija je verovatno srazmeran broju prodatih primeraka.

Da li je tebi uopste potreban kolor laser? Ako jeste, onda ni ne gledaj b/w, ako nije onda LBP 2900 sasvim zadovoljava osnovne potrebe, cena je niska, dopuna jeftina. Broj reklamacija je verovatno srazmeran broju prodatih primeraka.

ako cifra ne bi bila preteao visa i ako za to moze da se dobije jednako zadovoljavajuci kvalitet, sto da ne.

Čekaj, za 12300 ne dobiješ tonere ili onako usput kažeš cenu zasebnih tonera? :d

U Metrou je trenutno CLP-300 12.500 dinara. Ima i mrežni priključak.

Predpostavljam da ide isti toner. Koliki im je kapacitet?

Ma dobijesh uradi sam kit :)
Slicice, objasnjejne na juzno korejskom i brdo delova :)
Naravno lepak morash sam da kupish.

Toneri su od 1500 strana crno beli i 1000 u boji. Govorim o standardnim, inicijalni je oko 70% toga.

Toner za clp-300 i clp-315 nije isti. Stariji model koristi valjkaste modele koji imaju samo prah, dok je novi "normalnog" izgleda sa sve valjkom :)

Vrh Dno