Šta je novo?

koji laptop za wow?

podgart

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2013
Poena
150
Treba da kupim za 10ak dana nov laptop koji bi sluzio samo za igranje wow-a i surf.
Budzet nisam odredio ali hocu da izadje sto jeftinije.

Bitno mi je sledece:
1. Procesor i3 ili i5
2. Ekran 15-17''
3. Graficka koja moze da gura wow na max graf. podesavanjima 50-60fps znaci da nesecka
4. Da nema problem sa pregrevanjem

Ostalo tipa hard, izgled... nebitno

Igra je iz 2005 pa bi trebalo da radi bez problema na laptopovima koji nemaju gamer oznaku i kostaju preko 1k €.

Svaka preporuka i objasnjenje je dobro doslo jer se slabo razumem u laptop hardware.

hvala puno!

Za budzet ne znam hocu da radi to sve sto sam gore naveo pa da vidim koliko ce da kosta. Ako moze nesto od 60k to da tera bicu zadovoljan ako treba 80k onda cu biti manje zadovoljan :) sto jeftinije to bolje.
Vidim da sa i3 ne idu malo bolje graficke pa cu verovatno ici na i5.

Taj HP od 55 hiljada ti je i vise nego dovoljan ;) Ja sa i3 2310 i GT525M grafikom guram mnogo zahtevnije igre od WoW bez problema :)

Koliko vidim cene su od 60-80k sa tom gt630, ovih 20k razlike je
monitor 15 ili 17
i5 ili i7
E sad koliko bi mi znacio taj jaci procesor za gore navedene potrebe i da li ta razlika vredi 180€?
Ako treba da biram izmedju 20k i senki u igri zadrzacu pare, a ako je razlika dosta veca (min detalji - max detalji) onda cu malo razmisliti.

koliko poznavalaca WoWa na jednom mestu ..... uzas.

posto mnogi nisu upuceni to sto je igra iz 2005 ne znaci nista par puta sredjivana.

to da ce da 630M daje 60fps .... hoce ali kad si sam, posto vecina ovde nije ni igrala WoW predlazem im da iskuliraju komentarisanje ;)

da igras WoW na lap topu .... sa 60fps pretpostavljam u raidu, bez pregrevanja i to za malo para, tesko

I iskreno ne znam ni koj bih ti predlozio lap top za to, mislim da jednostavno nisu predvidjeni za to ako su ispod 1000 eura.

mozda najbolja varijanta da probas sa nekim ... narucis preko weba ..... isprobas 3 dana raid sa 25 ljudi ili jos bolje neki battleground i ako daje zadovoljavajuce rezultate zadrzis ako ne ... vratis u predvidjenom roku

Ja igram WoW na i7 720QM, 4GB DDR3 i Mobility Radeon HD5730@1050MHz(imam CM Storm postolje i otvoreno dno laptopa) koja je na def nesto blago jača od GT540M i na High radi jako dobro u svim situacijama, dok na ultra vec pada na 30-40 čak i pri levelingu. Primetio sam da se FPS nije primetno povećao overclockom jezgra grafičke što me navodi na to da je bottle neck memorija, bilo količina od 1GB bilo 800MHz clock, tako da ako mozes idi na neki laptop sa 2GB GDDR5, a ako ti je to van budzeta onda bilo šta jače od GT540m odnosno GT630m sa po mogućstvu ili 1GB GDDR5 ili 2GB GDDR3 i idi na što veći monitor obavezno. Igranje WoW-a u 1366x768 je mučenje.

Mislim da ovo sto je nenad predlozio nekako najbolje. Imas malo jacu graficku i 1600x900 rezoluciju koja je bolja od uboge 1366x768 a opet manje zahtevna od 1680x1050 ili pak FullHD-a.

Poslednja izmena:
koliko poznavalaca WoWa na jednom mestu ..... uzas.

posto mnogi nisu upuceni to sto je igra iz 2005 ne znaci nista par puta sredjivana.

to da ce da 630M daje 60fps .... hoce ali kad si sam, posto vecina ovde nije ni igrala WoW predlazem im da iskuliraju komentarisanje ;)

da igras WoW na lap topu .... sa 60fps pretpostavljam u raidu, bez pregrevanja i to za malo para, tesko

I iskreno ne znam ni koj bih ti predlozio lap top za to, mislim da jednostavno nisu predvidjeni za to ako su ispod 1000 eura.

mozda najbolja varijanta da probas sa nekim ... narucis preko weba ..... isprobas 3 dana raid sa 25 ljudi ili jos bolje neki battleground i ako daje zadovoljavajuce rezultate zadrzis ako ne ... vratis u predvidjenom roku

Ja pricam o gt650m a ne 630, prosek je sa njom 60ak fps na high.

Taj asus je odlican mada je malo vise nego sto sam hteo da platim :)
Ovih dana sam malo vise citao i razumem da treba dosta kinte za laptop za igre. Sto se tice gdr5 gpu memorije nasao sam samo u 15'' lenovo modelu a cena mu je slicna, tako da sam pre za taj asus.

Nemoj ti mene previše da slušaš. To su predpostavke, daj link od tog modela da vidimo.

Nazad
Vrh Dno