Šta je novo?

Koji laptop sa COM portom?

Nesapancevo

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2009
Poena
304
potreban mi je laptop za kucnu upotrebu, tj.internet, muzika i skoro nista vise.a COM port mi treba az programiranje fiskalne kase, jer jedino preko njega mogu da ih povezem.
hvala unapred

hvala na predlozima! ali mislim da sa adapterom ne bi radila, jer u softweru za kasu imam ponudjeno sam com portove za komunikaciju, a ako bih stavio na usb, ne verujem da bi radilo, ali bi bilo super da moze. Sta mislite o ovome? mozda ce znaciti , kasa je intracom 401. mozda ima neki novi softwer, ovaj je iz 2004.

Ja u radnji imam kasu CR401 Intracom, i ubacujem artikle preko laptopa toshiba, stari neki, nema ni DVDRezač, samo kombo, i 20 GB HDD, (ovo sam napisao da bih ti dočarao godine laptopa) koji NEMA COMport, ali savršeno šljaka preko nekog USBtoRS232 adaptera, platio sam ga oko 900 dinara ....

Adapter ne pruža 100 posto podršku, npr. ne radi mi čitač SIM kartica preko njega, ali sa ovom kasom nisam imao nikada nikakvih problema, samo kada softver lepo podesiš, tj. da ti adapter prikazuje kao COM 1 ili 2, i da ga kasa tako prepoznaje ....

Nadam se da sam ti bio od pomoći ...

Kupi jedan takav adapter, probaj na bilo kom računaru preko USBA, i ako radi, onda nabaviš LapTop kakav hoćeš, svi imaju USB ....

pozdrav ...

Nazad
Vrh Dno