Šta je novo?

Koji laptop do 900 evra?

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
Recimo Toshiba ili neki "slican" brend...

dakle, koji laptop je best buy do 900 evra.
Hvala

Evo nasao sam ti od coveka koji nudi pa porazgovarajte ako ti odgovara.

***TOSHIBA Satellite L100-120***

Intel Core Duo T2300 ,1.66GHz/2MB/667FSB
512MB DDR2,
HDD 60Gb SATA 5400
15.1 XGA TFT TV-out
INTEL 945GM 128Mb
DVD RW Dual Layer
LAN,modem,VGA,WiFi,FW,3xUSB
Licencni Windows XP Home Ed
NOV,NERASPAKOVAN,GARANCIJA 1godina(ComTrade)
Cena: 850 EUR

064/199-11-99

Ako ti nije bitna graficka i posao ti radi integrisana odlican odnos cena/performanse je Toshiba L100-176. Ne gledati L100-120, jer je sporiji procesor, manji hdd i baterija manje traje (po spec), a razlika u ceni je 15ak evra.

Izrada je veoma dobra. Nisam ocekivao nesto ovako kvalitetno od LG-a, moram priznati.

Ja sam sebi pazario LG LS70, jer mi je potrebna malo jaca graficka (ovde je x600) zbog par specificnih aplikacija koje koristim.
Bitnije spec su - Centrino platforma, P-m 1.73, 512mb ddr2, sata 60gb (5400rpm, 8mb), x600 128mb, dvd-rw, wifi (b/g), 4in1 citac, 4x usb, gigabitna mrezna, modem i 5.1 zvucna.

Tastatura je veoma dobra, rekao bih da je odlicna, ali se jos uvek nisam privikao na poziciju Fn tastera (sa leve strane levog ctrl), pa mi se vise puta desilo da sam ugasio komp, jer mi je navika da mi je ctrl poslednji taster.

Monitor je ok, znatno bolji od nekih koje sam gledao u poslednje vreme, velicine 15.4" i rezolucije 1400x1050, sto meni odgovara, jer je radna povrsina dosta veca od standardnih 1024x768. Nekima u mojoj okolini smeta, jer je mnogo sitno, ali to je subjektivno.

Uz njega se dobija licencirani XP Pro, Nero 6, PowerDVD i LG-ev softver. Batterymiser je solidan, mada vise preferiram Toshibin Battery Management softver. Ima i programcic po imenu IP operator koji sluzi za "automatsko" menjanje mreze. Napravi se par predefinisanih profila i kada promenite mrezno okruzenje izaberete koje hocete i on automatski podesi mrezne parametre, a moze cak i automatski to da radi.

Trazio sam laptop dobrih mesec dana pre nego sto sam se odlucio za ovaj na koji sam slucajno nabasao. Narucio sam ga, a da ga nisam ni pogledao, tek sam posle narucivanja pogledao testove na kojima se pokazao ok i moram priznati da sam jako zadovoljan, ponajvise ekranom i tastaturom.

Juce imao isto priliku da vidim uzivo ovaj LG lap ... zaista je BestBuy za taj novac !
Ne samo po specifikaciji koja je impresivna , nego i sama izrada zasluzuje pohvale.
Inace moze da se nadje ispod 900e jer je trenutno na akcijskom snizenju...

Ja ga juce prodao jednoj lokalnoj firmi za 870e 😉

LG LS70 je stvarno sjajan notebook, uvek cu ga preporuciti nekom ko je neodlucan.
Centrino, odlican prijem WiFi signala, XP Pro, 5.1 zvuk i fenomenalan ekran, kao i izrada.

Poz

Ja sam isto postao ponosan vlasnik LG-a, ali model LW40 Express, ekran je bruka(bilo mi je pocetku cudno jer widescreen, al sam se brzo naviko i sad mi je jos bolje od obicnog), tastatura fenomenalna a pritom je mali i prelep. Ima bluetooth, WiFi, dvd rezac. Dodao sam mu jos 512 mb ddr2 i sad je full :banana:

Vidim da je ovaj LG LS70 ima odlicnu cenu obzirom sta nudi, ali me zanima kakva je servisna podrska za LG na nasem trzistu, konkretno da li ima da se nadju (lupam)rezervne baterije i slicno i uopste da li mu je baterija slicnog kapaciteta kao na ostalim Centrino laptopovima...

Vidim da je ovaj LG LS70 ima odlicnu cenu obzirom sta nudi, ali me zanima kakva je servisna podrska za LG na nasem trzistu, konkretno da li ima da se nadju (lupam)rezervne baterije i slicno i uopste da li mu je baterija slicnog kapaciteta kao na ostalim Centrino laptopovima...

Dobra mu je baterija, nisam nikako imao vremena da je ispraznim 🙂 Kaze da moze oko 4h, sto predpostavljam da je barem oko 2:30-3h nekog normalnog rada (kuckanja u wordu, surf), a cini mi se da sam negde procitao da dvd film moze bez problema da pusta do 120min.

Sto se tice servisa, ne znam i ne bih voleo da saznam ikada.

Vidim da je ovaj LG LS70 ima odlicnu cenu obzirom sta nudi, ali me zanima kakva je servisna podrska za LG na nasem trzistu, konkretno da li ima se nadju (lupam)rezervne baterije i slicno i uopste da li mu je baterija slicnog kapaciteta kao na ostalim Centrino laptopovima...

Ima u Tehnicom Computers( Bulevar Vojvode Misica, preko puta sajma u bg) Imas 1 god garancije i 5 godina obezbedjen servis. Baterije i ostala cuda imaju tako da ja mislim da ti je to dosta.
P0zzzz

Za 66 000 je ortak juce u Bgu uzeo Fujitsu Siemens, ne znam tacnu oznaku ali masina je PM 1.7 GHz, 1GB rama, 120 GB sata hdd, dvdrw, wifi, integrisana grafika,2.9 kg, bez operativnog sistema. Ako nekoga bude zanimalo iscimacu se da nadjem koja je firma i kontakt, znam da je u knezu pa na spratu neke zgrade

Nazad
Vrh Dno