Ako ti nije bitna graficka i posao ti radi integrisana odlican odnos cena/performanse je Toshiba L100-176. Ne gledati L100-120, jer je sporiji procesor, manji hdd i baterija manje traje (po spec), a razlika u ceni je 15ak evra.
Izrada je veoma dobra. Nisam ocekivao nesto ovako kvalitetno od LG-a, moram priznati.
Ja sam sebi pazario LG LS70, jer mi je potrebna malo jaca graficka (ovde je x600) zbog par specificnih aplikacija koje koristim.
Bitnije spec su - Centrino platforma, P-m 1.73, 512mb ddr2, sata 60gb (5400rpm, 8mb), x600 128mb, dvd-rw, wifi (b/g), 4in1 citac, 4x usb, gigabitna mrezna, modem i 5.1 zvucna.
Tastatura je veoma dobra, rekao bih da je odlicna, ali se jos uvek nisam privikao na poziciju Fn tastera (sa leve strane levog ctrl), pa mi se vise puta desilo da sam ugasio komp, jer mi je navika da mi je ctrl poslednji taster.
Monitor je ok, znatno bolji od nekih koje sam gledao u poslednje vreme, velicine 15.4" i rezolucije 1400x1050, sto meni odgovara, jer je radna povrsina dosta veca od standardnih 1024x768. Nekima u mojoj okolini smeta, jer je mnogo sitno, ali to je subjektivno.
Uz njega se dobija licencirani XP Pro, Nero 6, PowerDVD i LG-ev softver. Batterymiser je solidan, mada vise preferiram Toshibin Battery Management softver. Ima i programcic po imenu IP operator koji sluzi za "automatsko" menjanje mreze. Napravi se par predefinisanih profila i kada promenite mrezno okruzenje izaberete koje hocete i on automatski podesi mrezne parametre, a moze cak i automatski to da radi.
Trazio sam laptop dobrih mesec dana pre nego sto sam se odlucio za ovaj na koji sam slucajno nabasao. Narucio sam ga, a da ga nisam ni pogledao, tek sam posle narucivanja pogledao testove na kojima se pokazao ok i moram priznati da sam jako zadovoljan, ponajvise ekranom i tastaturom.