Šta je novo?

Koji laptop do 600 eura?

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Treba za nekog da odaberem laptop-notebook, ja sam nesto za Toshiba Satelite, neki do 600 eura, znaci laptop za obicnog korisnika, multimedija i kucanje teksta, koji bi bio najbolji izbor, vazno mi je da je taj laptop kvalitetan, da osoba koja koristi ne mora da ga nosi non stop na reklamacije i slicno? Jos nesto bitno je da laptop ima modem, a nije lose ni mogucnost koriscenja bezicnog internet-a ako postoji ta opcija na jeftinim laptopovima?

Poslednja izmena:
Evo sta sam isceprkao:

1#cena: 53978.4 Din
garancija:1 god.
Proizvodjac ACER
Model Aspire 5101ANWLMi
Procesor Turion64 MK36 (2GHz)
Memorija 512MB DDR2
HDD 60GB
CD-DVD DVDRW
Monitor 15.4"WXGA
VGA ATI Mobility Radeon X1100
LAN WLAN
Operativni sistem Linux
Ostalo 5-in-1 card reader
-----

2#cena:47271.6 Din
garancija 1 god.
Proizvodjac FSC
Model Amilo Pro V2055
Procesor Cel-M 420 (1.60 GHz)
Memorija 512MB
HDD 60GB
CD-DVD DVD RW
Monitor 15.4" WXGA

ova dva odozgo trenutno nemaju tamo gde sam pitao, pa bih morao da cekam
Ova sledeca tri imaju i na raspolaganju su odmah:

3#Toshiba-1god. garancija
cena:58490 din
15'
dvdrw
1,46ghz
512mb
60gb hd
----

4#Asus-2god. garancije
cena:50000 din
60gb
512mb
dvdrw
1,6 centrino
wireless
lan
modem
torba+mis
15.4
x700 grafika
-----

5#Dell-1gd. garancija
isto sve kao Asus, cena 50000
samo bez poklon torbe i misa.

Koji bi bio najbolji izbor?

Pa, ako uporedis sa ovim laptopovima iznad, primetices da imam 2-3 bolja resenja po pitanju cene-performansi od ovoga sto ti meni nudis. Pogotovu sto je tvoj laptop 14'. Ali hvala u svakom slucaju, ipak sam resio da za tu osobu uzmem nov, tako smo se dogovorili.

Pozdrav!

@to3a, hvala na informaciji, jel' mozes ipak to malo detaljnije, i kazi mi kako je kod njih sa garancijom? Mislim opet nije to racunarska radnja, mozda nisu bas tako brzi i odgovorni kada je u pitanju garancija, kome da predam proizvod ako nesto nije u redu, kasirki? A, drugo nemam ni tu karticu za kupovinu.

@to3a, hvala na informaciji, jel' mozes ipak to malo detaljnije, i kazi mi kako je kod njih sa garancijom? Mislim opet nije to racunarska radnja, mozda nisu bas tako brzi i odgovorni kada je u pitanju garancija, kome da predam proizvod ako nesto nije u redu, kasirki? A, drugo nemam ni tu karticu za kupovinu.

U metro katalogu je osvanuo HP NX 7300, otprilike> C2D 5500, 512MB, 80GB, 15.4" BrightView, DVDRW, Wireless, FreeDOS. Ali je moguće da sam negde nešto pogrešio, nemam katalog pri sebi.

Cifra je oko 580 EUR + PDV. Koliko sam primetio, to je cca 120 EUR ispod SVAKE cene na drugim mestima. Dakle - ili treba iskoristiti to, ili su se opet za**ali sa nekim specifikacijama, kao 2 puta do sada.

HP nx7300 specifikacija

Ovo ti je specifikacija za HP nx7300

Intel C-M 430 1,73Ghz 512MB 80GB 15.4" BV DVDRW WL XPH - RU376ES
Processor: Intel® Celeron™ M 430 CPU 1.73 GHz L2 Cache: 1024K, FSB 533 MHz
Display: 15.4" WXGA TFT LCD Resolution 1280x800
Memory: 512 MB DDR2 667 MHz max 4 GB DDR2
Hard disk: 80 GB, S-ATA 5400 rpm
Optical device: DVD+/-RW
Graphics: Intel Media Graphics Accelerator 950 UMA, do 224 MB
Sound: 2 x stereo zvučnici
Network: 10/100 Ethernet card Modem: Modem 56k v.92 Bežična mreža: 802.11a/b/g wireless lan Ports: 3 x USB 2.0 1 x Firewire 1 x Audio out 1 x Audio out 1 x Mic In 1 x Modem RJ-11 1 x LAN RJ-45 1 x travel battery connector 1 x VGA (15-pin mini D- Sub) PCMCIA tip I/II slot
Battery: lithium-ion do 3,5 sata autonomije max.
Dimensions: 357 x 260 x 30 mm (ŠxDxV) Težina: 2,54 kg

Ovaj ti je jeftiniji (580+PDV= 684) samo zato sto nema operativni sistem sto znaci da ces ga ti instalirati i juriti drajvere po netu 🙂 Sto se tice garancije znam da su ljudi imali problema jer oni navedu nekoga da daje garanciju ali taj neko nema pojma o cemu se radi. Doduse uvek laptop mozes da odneses kod zvanicnog distributera jer su oni u obavezi da na neritoriji Srbije poprave svaki laptop i komp u garanciji 🙂

Moj predlog ti je da uzmes Acera jer je uvoznik Comtrade a i po meni ima mnogo bolje performanse nego ostali 🙂

Poz.

Ma ja u HP nemam mnogo poverenja po pitanju laptopova ili brand name racunara, tako da to zaobilazim.
Acer se i meni najvise svidja, ali me nervira sto je ovde samo godinu dana garancija na 90% laptopova (odnosno proizvodjaca).
Sto se kupovine racunarskih komponenti i racunara u Metrou, Tempu, i slicnim mestima tice, meni nekako to odbojno i pomalo jezivo deluje da kupujem racunar na nekom mestu gde neko kupuje dzakove deterdzenta, ili krompira, ili tampone...

Hvala na informacijama ljudi!

Poslednja izmena:
jedino ako je greska pa se misli na x700, ali ako je 7000 onda sigurno nije nov, sto se onog Asus-a koji sam naveo gore, tice, 'ladno mi taj klipan iz te radnje pogresno rekao specifikacije preko telefona, odem pogledam doticni laptop, specifikacije tamo na licu mesta, i odem odatle sta cu, onako poluiznerviran.

Imas u IDEA marketu neki HP na promociji, mislim da je Celeron M ali nisam siguran za specifikacije, cena ~39000, pogledaj pa vidi da li vredi.

HP 500 je na promociji. Videh u cenovniku jedne nase firme za 45000 din (pitanje je samo da li je nesto u Idei osakaceno)

700 eura

Ljudi, a sta bi moglo za oko 700 eura, ako ne bude bilo niceg zadovoljavajuceg za 600 onda za 700, ili se razmisljam da uzmem neki za oko 600-630 i onda doplatim za jos 512mb rama, pa da ispadne na 1gb? I kakva su resenja xpress 200 cipseti, ili na drugoj strani intel 900-950? Ili da ipak jurim x1100, ili nesto slicno, znaci laptop je za tekst, internet, multimediju, filmove, neku slabiju igricu(one lagane), i kasnije mozda bude ubacen Windows Vista?

Sto se tih Idea tice i Metroa, ne znam ni gde je ta Idea ni sta je, Metro znam ali nemam karticu, niti bi kupovao tamo racunarsku opremu.

Poslednja izmena:
Ljudi, a sta bi moglo za oko 700 eura, ako ne bude bilo niceg zadovoljavajuceg za 600 onda za 700, ili se razmisljam da uzmem neki za oko 600-630 i onda doplatim za jos 512mb rama, pa da ispadne na 1gb? I kakva su resenja xpress 200 cipseti, ili na drugoj strani intel 900-950? Ili da ipak jurim x1100, ili nesto slicno, znaci laptop je za tekst, internet, multimediju, filmove, neku slabiju igricu(one lagane), i kasnije mozda bude ubacen Windows Vista?

Sto se tih Idea tice i Metroa, ne znam ni gde je ta Idea ni sta je, Metro znam ali nemam karticu, niti bi kupovao tamo racunarsku opremu.

Izmedju tih grafickih resenja sto si nabrojao nema bitnih razlika. http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

taj asus sto si nabrojao ima x700 grafiku i najjace je resenje od svih nabrojanih. moci ces i poneku igricu noviju da pokrenes.I za te pare je extra! pogledaj MSI M635X. malo je losije izrade al je u pitanju turion 1mb 1.6 kesh-a, 512, x700, 60GB,wlan,15.4" wide... Display mu nije nesto extra i sama izrada mu je zalosna al radi solidno.

Nisam probao nijedan od navedenih notebook-ova, ali jesan gomilu starijih modela (do kraja prosle godine otprilike...). Ja sam za HP. Izuetno je dobra izrada, cak i u seriji 61xx, Acer mi se ne dopada - previse je plastican. Ovo za 580e je super ponuda, po meni...

Nisam probao nijedan od navedenih notebook-ova, ali jesan gomilu starijih modela (do kraja prosle godine otprilike...). Ja sam za HP. Izuetno je dobra izrada, cak i u seriji 61xx, Acer mi se ne dopada - previse je plastican. Ovo za 580e je super ponuda, po meni...

ACER je plastičan koliko i HP u istoj klasi, i Fiber-Carbonovan u višoj klasi za one koje imaju para, ali da je onaj NX7300 povoljan -povoljan je definitivno!!!

Asus, napiso sam gore, u radnji mi preko telefona pajser rekao da ima x700 grafiku, odem pogledam u samoj radnji, kad' ono x200.

Jeste 7300 povoljan, ali ima zastareli procesor, koji je 32 bita. To mi bas i ne odgovara, drugo HP je, prosto nemam poverenja u njih, trece moze da se kupi po toj ceni u Metro-u, gde zbog problema sa reklamacijom ili mogucim poteskocama, ne bih uzimao, ipak je racunarska firma, racunarska firma, i zbog kasnije nadogradnje memorije ili nekih drugih komponenti.

A jel bi ovaj asus došao u obzir:

Asus A6KM

*AMD Turion 64 ML-37(2.0GHz/1Mb)
*15.4" TFT LCD (WXGA Color Shine)
*nVidia Go 7300(TurboCache 128MB)
*512 DDR mb, 80GB HDd
*DVD RW Dual Layer
*LAN,WLAN 802.11b/g,TV-Out
*Baterija : 8 celija Li-ion
*Garancija 24 meseca

Cena: 57,959.24

E sad, ima SiS-ov chipset, pa ako nisi gadljiv...🙂

Ako ne uspem nista bolje od ovoga, a za te pare tesko, onda nisam gadljiv na sis chipset, ali me izuzetno strah od toga sisa, ali opet 2 godine garancije su dve godine, Pedjo, salji na pm gde ima? Samo jos lokacija da mi odgovara zbog te garancije.

Odluka je pala na sledeci Notebook ACER Aspire 5101AWLMi

Evo kakvi su uslovi kod Slovenaca:
Osnovne tehnične lastnosti:
Procesor: AMD Turion™ 64 MK36 (2GHz/512KB/31W)
Chipset: ATI RADEON® XPRESS 1100
SLO tipkovnica
Pomnilnik: DDR II 512MB (1x512)
Zaslon: 15.4'' WXGA Acer CrystalBrite
Grafika: ATI MOBILITY™ RADEON® X1100 128MB shared
Trdi disk: 60GB 4.2K
Optična enota: DVD SuperMulti (tray)
Mrežni priključek: fast Ethernet
Brezžična mrežna povezava: 802.11b/g
Dimenzije: 358x269x29.8/33.8
3xUSB,Modem, LAN, 1xVGA, 1xPC Card slot Type II,
5-in-1 Card Reader,
Vgrajen mikrofon in zvočniki
Baterija: 6-cell (garancija 6 mesecev)
Garancija: 24 mesecev

Kod nas je sledece:
Garancija: 1 godina/ garantni list firme kod koje uzimam i osnovni Comtrade-a
Cena: 53895 dinara
Poklon: Torba

Za par dana prenosim utiske

Pozdrav svima i hvala na sugestijama i pomoci!

Poslednja izmena:
Odluka je pala na sledeci Notebook ACER Aspire 5101AWLMi

Evo kakvi su uslovi kod Slovenaca:
Osnovne tehnične lastnosti:
Procesor: AMD Turion™ 64 MK36 (2GHz/512KB/31W)
Chipset: ATI RADEON® XPRESS 1100
SLO tipkovnica
Pomnilnik: DDR II 512MB (1x512)
Zaslon: 15.4'' WXGA Acer CrystalBrite
Grafika: ATI MOBILITY™ RADEON® X1100 128MB shared
Trdi disk: 60GB 4.2K
Optična enota: DVD SuperMulti (tray)
Mrežni priključek: fast Ethernet
Brezžična mrežna povezava: 802.11b/g
Dimenzije: 358x269x29.8/33.8
3xUSB,Modem, LAN, 1xVGA, 1xPC Card slot Type II,
5-in-1 Card Reader,
Vgrajen mikrofon in zvočniki
Baterija: 6-cell (garancija 6 mesecev)
Garancija: 24 mesecev

Kod nas je sledece:
Garancija: 1 godina/ garantni list firme kod koje uzimam i osnovni Comtrade-a
Cena: 53895 dinara
Poklon: Torba

Za par dana prenosim utiske

Pozdrav svima i hvala na sugestijama i pomoci!

Imaš kod nas u Srbiji isto taj model 5101AWLMi ...

AMD Turion64 MK36 (2GHz/512kB) 64bit
ATI Radeon Xpress 1100 chipset
512MB DDR II, 60GB HDD, DVD-RW DL
15.4" WXGA 1280x800 CrystalBrite
ATI Mobility Radeon X1300 128MB
LAN, WLAN, Modem, BlueTooth
5-in-1 card reader, 3xUSB, 1xPCMCIA, 6 cell battery
Windows XP Media CenterEdition

skuplji je 130 EUR od onog osnovnog, bez OS, BlueTooth-a i integrisanom grafikom.

Jeste, slazem se Pedjo 🙂, a tebi hvala jos jednom na informacijama, kod njih sam uzeo ovaj notebook.

@alekssBGD, nista mi ne znaci winxp originalni, a samo bih platio 100-nak evra vise, a kasnije ako bas bude potrebe (mada mislim da nece) graficka moze da se zameni jer nije integrisana, vec je ATI mobility.

Jeste, slazem se Pedjo 🙂, a tebi hvala jos jednom na informacijama, kod njih sam uzeo ovaj notebook.

@alekssBGD, nista mi ne znaci winxp originalni, a samo bih platio 100-nak evra vise, a kasnije ako bas bude potrebe (mada mislim da nece) graficka moze da se zameni jer nije integrisana, vec je ATI mobility.

Šta može da se zameni????

ATI Mobility X1100 ????

Grešiš sinko, silno grešiš 🙂 ... ne znači mobility da je "u pokretu" 🙂

Nazad
Vrh Dno