Šta je novo?

Koji lap top?

Shakal

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2005
Poena
319
Jedan moj drug hoce da kupi laptop, ali ni ja ni on nije upucen u "laptop tehnologije" :S:
Reko je da nece da ulozi vise od 400E, ja sam iz oglasa izvuko neke ali ne znam sta je dobro a sta ne...pa bi mi dosta pomoglo da mi vi kazete sta valja ili sta treba kupiti...

LAPTOP FUJITSU SIEMENS LIFEBOOK E 6540
INTEL pentium 3 na 600Mhz, ugradjen speed step,
TFT 14.1, RAM 256MB, HARD 12GB,
CDROM, FLOPI,
USB, MREZA LAN, MODEM,
GRAFIKA ATI RADEON 8MB,
INFRARED,SERIJSKI PORT COM1 RS232,LPT,VGA, PS2, PUNJAC, ODLICNO STANJE. INSTALIRAN WIN XP.
Cena: 270 EUR
……………………………………………………
Laptop IBM thinkpad 600e
Procesor INTEL Pentium 3 na 500Mhz (pravi pentium3)
TFT 13,1"
HARD=6.5GB
RAM=192MB (128+64)
CDROM
Grafika Neo magic, MODEM ,USB, Infrared, PS/ 2, 2xPcmcia, 3xAudio, serijski portovi: LPT, RS232 COM1, VGA.

Laptop je u PERFEKTNOM STANJU, i kvalitetne je izrade. Baterija traje izmedju 30-50 min. (zavisi sta se radi) + originalni IBM punjac.
Cena: 240 EUR
………………………………………………………………………………….
A21e;Celeron600MHz;13",6GB;128mb;ATIRageMobility4mb;CD;floppy;56k;LAN;IR,usb-280e
………………………………………………………………………
Toshiba Satellite Pro 4200
Celeron 500MHz, 128MB, 5GB, CD, modem 56k,
USB, IR, 14"TFT, TV out = 270 Evra
……………………………………………………………………..
Dell Latitude 500mhz Intel
HDD 20gb
256 ram
14tft
56k modem PCMCIA
IC, USB, COM, Serial, TV out, izlaz za ext.monitor
DVD rom
baterija 1:15 - 1:30
punjac, torba
Cena 350e odlicno stanje
……………………………………………………………………………
Acer Travel Mate 201 TXV
PIII 600 MHZ
Ram: 64mb SDRAM
14.1" ekran
DVD ROM 6x
Hard disk 10 gb
grafika Ati Rage Mobility
Sound card,mrezna,PS2 slot,Modem Lucent 56k
integrisani zvucnici i mikrofon
2 slot-a za sdram
serijski slot,paralelni slot
izlaz za externi monitor
4xUSB,Punjac,Baterija losa
Ne radi jedno slovo na tastaturi.
Cena: 220 EUR
………………………………………………………………
compaq armada m700
compaq armada m700
P-III 650 mhz
380 mb sdram (128+256)
ati rage mobility 8mb+ tv out
6 gb hdd
cd rom
14,1 tft
pcmcia slot
modem, lan, ps2,vga out,lpt, serial
ir port
punjac
torba
neispravna elektonika baterije(celije verovatno ispravne)
Cena: 280 EUR
………………………………………………………………
Toshiba TECRA 8200
Procesor 850 Mhz sa varijabilnom snagom od opterec.
Memorija Kingston 512 Mb sdram
Monitor 14 tica
hard disk od 20 gb
dvd citac
ima mreznu karticu, modem , wireless, infracrveni ,pcmca karticu ,usb, ps/2. Znaci nema sta nema , baterija traje oko 1 sat . Na njemu perfektno shljaka trenutno xp sp2
Cena: 370 EUR
………………………………………………………………….
Laptop DELL Pentium 3
Pentium 3 na 500mhz
hdd 20gb
256 ram
14tft
dVD rom
IC, USB, PCMCI, 56kmodem, TV out, externi izlaz za monitor, cOM, serial muzicka itd, paterija 90 min, punjac, torba sve za 350e

http://www.pcpro.co.uk/reviews/1138/dell-latitude-cpx-h500gt.html
Cena: 350 EUR

:wave:

Zar nisi rekao da hoce da plati do 400 evra,a za te pare sam ja jos prosle godine prodao IBM T22 sa PIII na 900MHz,ovo sve sto si naveo,sem FS Lifebook-a i Toshibe jedva da su PIII,pa ti preporucujem Toshibu,nekako mi deluje najisplativije!
Pozdrav ,)

Nisam nista pametnije naso...mozda se nisam dovoljno trudio..
Kod te toshibe me zabrinjava sto baterija traje tako kratko...Moze li baterija da se zameni...
u svakom slucaju hvala, potrazicu jos neke pa cu da ih ostavim ovde na procenu...ne bih da za*ebem druga...

Od svih koje si naveo za ovu Tecru se moze reci da jedina ima bateriju,i to jos solidnu na jedno 4 godine staroj masini!E sad dal je krs kao sto sreta kaze,to vec nebih znao,moras da proveris licno!
Potrazi bolje neku poznatiju marku jace konfiguracije a ne ove krseve od 250-300 evra,nek razmisli da se isprsi jos 100-tinak evrica,ovo je stvarno propast ako mu treba dobra masina sa jacom baterijom!
Pozdrav ,)

sreta-steta je napisao(la):
Sve sto si nabrojao su kante, ta toshiba ponajveca. Najgora tecra koju sam ja ikada video. Za koju namenu mu treba laptop
Lap top bi mu zamenio sadasnji komp...tj. sluzio bi za muziku, filmove, office, po koju stariju igru(diablo2,q3), internet...
Imas li neko lose iskustvo s'tim lap topom...voleo bi da cujem...

Ja ti i pricam iz licnog iskustva, samo sto se radilo o modelu 8100(P3 850). Katastrofa, grejao se, sav je bio rasklimatan, platika krckala, ekran je bio mutan, desavalo se da nece da se podigne uopste.... Kupljen je star oko 2 godine. Ako vec kupujes laptop za taj budzet Compaq Evo ili Dell Inspiron 8100 ili Latitude C serija

sreta-steta je napisao(la):
Ako vec kupujes laptop za taj budzet Compaq Evo ili Dell Inspiron 8100 ili Latitude C serija
da li mozda znas gde ima da se kupi?

Vrh Dno