Šta je novo?

Hardver Koji kuleri?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Imam kuciste Chieftec - https://www.chieftec.eu/products-detail/405/BH-01B-U3-OP
Koje kulere bi ste mi preporucili da su sto tisi i da nisu mnogo skupi?
Znaci 1 od 190mm i 4 od 92mm.
Moze i savet kako da ih okrenem to jest koji da izvlace a koji da uvlace vazduh?
A mogao bi i kuler za procesor i5 10400f da zamenim ovaj fabricki?
Mogu sa kp ili sa alija,temua nije vazno.

Prilozi

• 20260124_123753.jpg
    20260124_123753.jpg
    216.1 KB · Pregleda: 13
Prvo, tebi ne trebaju kuleri, već ventilatori.
Pod uslovom, da imaš mehaničke HDD-ove ili SATA SSD-ove od 2,5 inča u prednjem delu kućišta, tu stavi jednu ili dve 9-ke da uvlače vazduh.
Na levi bočni panel takođe možeš da staviš jednu ili dve 9-ke da uvlače vazduh.
12-ku na zadnjem delu kućišta ćeš staviti da izvlači vazduh.
Kuler za procesor:

Ja sam pre mesec dana uzeo Artic Pro kulere i odlični su. Ali gledaj kakve lopatice imaju ako sutra kada zameniš kućište mogu da te služe, jer svako kućište je drugačije i možda neće imati 100% učinak kao na tom. Zato i imaju različite vrste lopatica i brzine obrataja koje podržavaju.

Nisam bas razmisljao o promeni kucista posto sam ovo bas skupo platio i zao mi je da ga tek tako bacim.
Mada sada sam video ovo
I mislim da bi bila adekvatna zamena?
Jedino koliko vidim nema mesta za cd/dvd (imam dosta diskova) da li se sada vise oni ne ugradjuju u kucista?

Kupi eksterni cd na usb i rešio si problem. Ja ga koristim. Većina novih i modernih kućišta nema više mesto za ugradnju cd čitača.

Nisam bas razmisljao o promeni kucista posto sam ovo bas skupo platio i zao mi je da ga tek tako bacim.
Mada sada sam video ovo
I mislim da bi bila adekvatna zamena?
Jedino koliko vidim nema mesta za cd/dvd (imam dosta diskova) da li se sada vise oni ne ugradjuju u kucista?
Nije baš naj izrada ,plus je prednja stranica staklo pa ne dobijaš ništa što se provetrenosti tiče.

5.25" slotovi su davno izbačeni iz kućišta, mada još mogu da se nađu modeli koji imaju po jedan ili dva. Na KP takođe imaš polovna kućišta sa njima...Fractal Define R5 je dobar, na primer.

Fractal Pop Air je jedno od modernijih koje ima 2 5.25" ležišta skrivena na dnu: https://www.fractal-design.com/products/cases/pop/pop-air/black-tg-clear/
Nemaju svi modeli USB-C, doduše ali može da se dokupi ako nađeš negde. Kod nas je 90€...

U drugoj temi sam ti ostavio par preporuka ali tad nisam video da ti trebaju ti slotovi...

Na kraju krajeva, ako ti se ne menja kućište uzmi mu samo ventilatore, možda bude bolje. Ali tvoj Chieftec je mator, povelik, loše provetren i lošeg dizajna za današnje vrele kompenente...mislim da bi novo kućište bilo bolje ulaganje i što se tiče budućnosti, ne samo provetravanja.

Poslednja izmena:
ako ti se svidja, kupi ga. ti ces ga gledati, ne mi 🙂

Nazad
Vrh Dno