Šta je novo?

KOJI kuler...

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
...da kupim jer nameravam da overkolokujem mog T'breda 1700+? Sad imam CoolerMaster DP5 (krsh) i temp. se krece od 45 do 50 stepeni. Po mom saznanju, najbolje je uzeti TT 7+ ili Raptora, zar ne?

E, da: necu nikakvo vodeno hladjenje! 8)

E čovek, SEARCH opcija je čudo, još kada bi je neko koristio....... 🙂
Bilo je više thread-ova o tome već na forumu. Moj predlog TT7+.

BeastMaster je napisao(la):
E čovek, SEARCH opcija je čudo, još kada bi je neko koristio....... 🙂
Bilo je više thread-ova o tome već na forumu. Moj predlog TT7+.
Mozda je covek pomislio da se najzad pojavilo nesto novo i dobro... pa da se posalje 7+ u penziju :mrgreen:
Ali, posto nije tako... i moje predlog je isti, TT 7+, a Raptora zaobici ako mislis ozbiljno da klokujes, uz dizanje napona i sve te fore :beat:

Da znas Care da sam se i ja zapitao dal ima nesto bolje od TT7+... Jos uvek ga koristim, ali nekako mi se smeska onaj Zalman... Znam da je krsh, ali vidje ga kako je lijep 😀

Sve u svemu, izgleda da je TT7+ i dalje tata..
Pozdrav!
:wave;

Darko je napisao(la):
Da znas Care da sam se i ja zapitao dal ima nesto bolje od TT7+... Jos uvek ga koristim, ali nekako mi se smeska onaj Zalman... Znam da je krsh, ali vidje ga kako je lijep 😀

Pozdrav!

Zalman je daleko od krša. 6000Cu 35/40 idle/full na Bartonu 2500+ pri sobnoj temperaturi od 26C na 2500 rpm. Max. +3 na 1500 kad ga UOPŠTE ne čuješ, što je vrlo bitno. Istini za volju, da bi čuo razliku između 2500 i 1500 moraš da, maltene, nasloniš uvo na kućište.

Uostalom, čekam par komponenti da kloknem Bartona pa ću da opišem moje kompletno iskustvo, iako je rhumenige već pokopao Zalmana, barem AMD klasu.

Imas tred - tihi kuler.. tamo ces naci link prema testu na digit-lifeu.. 65 kulera pa biraj! najbolji test kulera koji sam citao do sada!

Marti Misterija je napisao(la):
Imas tred - tihi kuler.. tamo ces naci link prema testu na digit-lifeu.. 65 kulera pa biraj! najbolji test kulera koji sam citao do sada!

Zahvaljujem ako je ovo namenjeno meni, no, Zalman se već vrti u mom kućištu. cheers

K.
cheers

Darko je napisao(la):

Pozdrav!
Jeste, lep je... slazem se. I ja sam poceo da kupujem neke stvari po lepoti :mrgreen:
Cak sam i Zalmana hteo da uzmem zbog toga, uprkos slabijim performansama.

Da li je tata (jos uvek) ne znam, ali nije bas ni 7+ ruzan 😉 :

Judge je napisao(la):
Zalman je daleko od krša. 6000Cu 35/40 idle/full na Bartonu 2500+ pri sobnoj temperaturi od 26C na 2500 rpm. Max. +3 na 1500 kad ga UOPŠTE ne čuješ, što je vrlo bitno. Istini za volju, da bi čuo razliku između 2500 i 1500 moraš da, maltene, nasloniš uvo na kućište.

Uostalom, čekam par komponenti da kloknem Bartona pa ću da opišem moje kompletno iskustvo, iako je rhumenige već pokopao Zalmana, barem AMD klasu.
Ma znamo da Zalman nije krsh, sali se Darko (a i ja). OK, ti kazes da veoma dobro hladi tvoj CPU, i to je cool, samo, trebalo bi uporedo probati i vec pomenuti TT 7+... pa videti u direktnom duelu ko je bolji. Ukoliko bi to bio Zalman, vrlo rado bi poslao svoju sedmicu u penziju. A s druge strane, kada se potegne pitanje buke, taj Zalman je ipak tisi od 7+ (u "normal" rezimu, na 2600 RPM, su tu negde (TT "kao" ima 24 dB na 3000 RPM, Zalman 32 dB)... da ne pricamo tek o "silent" modu).

Ne znam za ostale, ali ja bih voleo da vidim taj tvoj review (tj. iskustvo) 6000Cu sa Bartonom, pa da vidim sta mi je ciniti... posto je, kako si i sam rekao, Nesha pokopao Zalmana(e).
Medjutim, posto on nesto previse voli Raptora, ne verujem mu ja mnogo 😉 😀 :mrgreen:

CAR je napisao(la):
...
Ne znam za ostale, ali ja bih voleo da vidim taj tvoj review (tj. iskustvo) 6000Cu sa Bartonom, pa da vidim sta mi je ciniti...

cheers
(puno piva od mene u ovom threadu 😀 )

Komponente koje čekam su NF7-S 2.0, eventualno 8RDA3+ i 2x 256 HyperX 3000 ili 3200. Po obećanju retailer-a, do vikenda bi trebalo da mi budu isporučene, pa da vidimo.

Iskreno, ne očekujem bolje performanse 6000Cu od 7+. Očekujem iste po ceni manje buke za više novca što je sasvim OK za moj ukus pošto mi cena nije faktor.

No, videćemo, možda na kraju dam detetu da se igra sa Zalmanom a vratim Raptora. 😀 (da, prethodni cooler mi je bio toliko hvaljeni Raptor ...)

Judge je napisao(la):
Iskreno, ne očekujem bolje performanse 6000Cu od 7+. Očekujem iste po ceni manje buke za više novca što je sasvim OK za moj ukus pošto mi cena nije faktor.
Isto i ja tako razmisljam. Ne sme *nikako* da bude losiji, treba da bude tisi (bar za nijansu)... i OK, neka bude skuplji. Bar je to novitet, red je i da bude skuplje 😀

BTW, naravno, 7+ se meri iskljucivo na "Low" setovanju... "Medium" ne dolazi u obzir. Nije cilj koji ce bolje da ohladi, vec koji ce bolje da ohladi *uz sto manje buke*.
Zalman moze na obe brzine... ako kazes da je 2600 RPM, tj. "Normal" mod prilicno, prilicno tih.
Doduse, gledano po fabricki deklarisanim nivoima buke, 7+ bi trebalo da je tisi od 6000Cu. 24 vs. 32 dB. Medjutim, to "Low" setovanje na 7+ je daleko od besumnog.
Jeste tiho, ali se cuje.

CAR je napisao(la):
...

Zalman moze na obe brzine...

Mali dodatak. 6000Cu može na tri brzine iako je deklarisan na dve. Sasvim slučajno sam to otkrio kada sam prebacio Xaserov hardcano svič na "medium". 6K se tada vrti na 2K rpm, +- 10%, a rezultati u C su taman između "low" i "normal" uz "low" nivo buke, barem po mom utisku.

CAR je napisao(la):
... Nije cilj koji ce bolje da ohladi, vec koji ce bolje da ohladi *uz sto manje buke*

Ovaj Coolermaster Aero 7+ se najbolje uklapa u tu filozofiju a i lep je ali i skup.

- Fan dimension: 80 x 80 x 70mm
- Rated speed: 1900 - 3500rpm
- Air flow: 10.9 - 26.9cfm
- Heatsink dimension: 80 x 80 x 51mm
- Heat sink type: Copper Skived fin
- Air Pressure: 2.9 - 20.3mm H20

Nesa 15x ponavlja ono sto je rekao, Zalmani ne vrede ni 1% svojih para...cekajte GlacialTech 2500 Pro, bice ga za 15 dana...
Inace, lepota nece pomoci hladjenju vaseg CPU-a.

nesharm je napisao(la):
Nesa 15x ponavlja ono sto je rekao, Zalmani ne vrede ni 1% svojih para...cekajte GlacialTech 2500 Pro, bice ga za 15 dana...

Pogledaj ovaj test:
http://www.a1-electronics.net/Heatsinks/2003/GTech_Igloo2500Pro_May03.shtml

Onaj drugi test sa 65 kulera mi je nesto sumnjiv (http://www.digit-life.com/articles2/cooling-systems/socketa-coolers-massive-shootout-feb2k3-part4.html)
Kao da su namerno forsirali dobre rezultate GT2500 kulera.
U tom testu je GT2500Pro bolje hladio od TT7+@6000 ali u ovom testu koji sam vam ponudio je kontra, TT7+ je bolji ?!

U istom testu imate i Aero7 (obratite paznju da nema oznaku "+", izgleda da je to ona manja-starija verzija) koji je ispao naravno najbolji.

nesharm je napisao(la):
...Inace, lepota nece pomoci hladjenju vaseg CPU-a.

To niko i ne tvrdi ... ali ljudi ipak pre kupuju Lepa kola ili biraju Lepe zene, mada svi znaju da ako su lepa/lepe nisu i bolja/bolje.

nesharm je napisao(la):

Ti kao da si nešto lično ljut na Zalmana? Prvo ih sahraniš, onda kažeš kako je 7000 fantastičan cooler, a sada izjavljuješ kako Zalmani (znači svi) ne vrede praktično ništa. Mislim, odluči se više, moderator si i tester Benchmarka, ljudi te čitaju i donose odluke imajući u vidu i šta ti kažeš.

Šta je lepo a šta ne je subjektivna ocena. Lično, meni je 7+ lepši od 6000Cu. Za 6K sam se odlučio zbog kombinacije njegovih karatkeristika a ne zbog pojedinačne stavke. Nijedna od tih stavki nije bila lepota pošto kućište uvek držim zatvoreno, nemam providnu stranu i neonke, isto je ispod stola a sve i da je vidno istaknuto sa pleksiglas stranom, ne bi se ništa videlo zbog 92-ke preko bakra.

Uostalom, mislim da niko ne treba da se pravda zašto je odabrao neko hardversko rešenje, posebno ne ako je isto skuplje. Novac je moj i pošteno zarađen i mogu da ga trošim kako i na šta hoću.

Nazad
Vrh Dno