Šta je novo?

Koji kuler za x2 5000+?

• Začetnik teme Začetnik teme Rizmal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posto sam video ovde gomilu dobrih kulera za AM2 soket mozete li mi reci koji kuler je po vama najbolja kupovina (s obzirom da hocu da kloknem cpu a soba mi je leti dosta topla jer zivim u potkrovlju)...
Svideo mi se ac freezer64 pro ali imali ga kod nas i koliko je???

Najbolji sa cena/performanse je ubedljivo Cooler Master Hyper TX, mada o njemu je dosta pisano, koristi pretragu.

Samo nemoj da se zeznes i da kupis varijantu za s775

hvala na savetima...
*Da gemni II nije malo prevelik?Ipak zauzima celo kuciste koliko sam video,moze li tu tezinu da izdrzi ploca?

A ac freezer64 pro-a kod nas nema?

I sta mislite o necemu ovako:LC Power Cosmo Cool LC-CC93(http://www.lc-power.com/)

Ni ploča baš nije od papira da bi se baš toliko pitao da li će da izdrži. Nisam nešto primetio da su ploče pucale ili ostajale neispravne posle stručne montaže Gemini II.
Pitao si koji je kuler najbolja kupovina , da ti je soba topla i da hoćeš pomenuti procesor da klokneš a i kućište malo veće bi ti dobrodošlo čisto zbog količine svežeg vazduha(čitaj cirkulacije).

pozdrav

znam ,ali ipak pitam jer gemini II je bas ogroman 🙂

Sto se tice kucista i to ciljam da uzmem neki maxi tower samo da nadjem neki okk i po pristupacnoj ceni,naravno prvo da pokupujem kuler za cpu i jos 1 gb rama🙂

Hvala na obavestenjima

Ps -pretpostavljam posto niko ne spominje AC Freezer 64 pro da ga kod nas nema....

Pa mozda bi i mogao da ga nadjes, ali bi trebao ipak dosta da trazis. Hyper TX ce zadovoljiti sve tvoje potrebe ne brini, samo mu ispoliraj bazu, i nanesi neku kvalitetniju pastu. Mada sam cuo da i ona fabricka radi odlican posao.

meni poliran HyperTX sa AS5 pastom drzi brisbane 5000+ na 3.13GHz u idle na 23C tako imash od mene preporuku za njega, odlichno radi posao

23??? Pre ce biti 32. Nemoguce je da ti temperatura procesora bude manja od temperature sobe!

radi klima na 19C...😀

OK znaci ac freezera tesko d aima kod nas,e sada 1 pitanje kako da ispoliram bazu na tx-u???e mislite nekom pastom ili???

klima na 19?!?!?!?!?!?!!?!?!?!
ajme, ti bash ne mislis mnogo na zdravlje🙂

pa bilo mi vruce...shta da radim fino je ovako..😀
i kad je klima na 22,23 opet temp ne prelazi 25C..imam dobro air hladjenje u kucishtu..
OK znaci ac freezera tesko d aima kod nas,e sada 1 pitanje kako da ispoliram bazu na tx-u???e mislite nekom pastom ili???

prvo se baza ravna vodenom shmirglom a posle polira pastom za metal ili nakit, uostalom imash ceo tutorial, animan je lepo odradio:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=124741

Poslednja izmena:
@mad_skillz Hvala 🙂

sto se tice savijanja pa i ovaj moj Big Typhoon je posteno iskrivio plocu, tako da ga nisam pritegao bas maximalno, ali kuciste je vise puta okretano na bok i uspravljano i nikakav problem, tako da ne bi trebalo da ima bojazni ni sa Gemini II

sto se tice savijanja pa i ovaj moj Big Typhoon je posteno iskrivio plocu, tako da ga nisam pritegao bas maximalno, ali kuciste je vise puta okretano na bok i uspravljano i nikakav problem, tako da ne bi trebalo da ima bojazni ni sa Gemini II

Znaci treba napraviti neki sistem vesanja kulera za plafon(vrh) kucista da ne bi opterecivao i krivio plocu:smash:😉

Poslednja izmena:
Znaci treba napraviti neki sistem vesanja kulera za plafon(vrh) kucista da ne bi opterecivao i krivio plocu:smash:😉

ne, ne, onaj metalni deo koji se stavlja ispod ploce, on je vec pri srafjenju iskrivio plocu, a na te srafove iste dodatno posle maticama se steze cooler, e pa dakle taj metalni deo sa onim sundjerastim dodacima nisam smeo da stegnem maximalno posto se ploca solidno iskrivila. 🙂

ne, ne, onaj metalni deo koji se stavlja ispod ploce, on je vec pri srafjenju iskrivio plocu, a na te srafove iste dodatno posle maticama se steze cooler, e pa dakle taj metalni deo sa onim sundjerastim dodacima nisam smeo da stegnem maximalno posto se ploca solidno iskrivila. 🙂

aha znaci problem je backplate a ne tezina kulera OK tnx

vido,hvala na obavestenju 🙂

meni poliran HyperTX sa AS5 pastom drzi brisbane 5000+ na 3.13GHz u idle na 23C tako imash od mene preporuku za njega, odlichno radi posao

Ako nije tajna reci mi koja si setovanja stavio za magistralu i mnozioc procesora???

trenutno mi je 12x267, neshto malo vece od 3.2GHz i voltaza 1.575V

Nazad
Vrh Dno