Šta je novo?

Hardver Koji kuler za ryzen 5 5600 i ventilatori za kućište?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Little Jacob

Cenjen
Učlanjen(a)
03.05.2011
Poena
170
Konfiguracija je sledeća:

Asus prime a320m-k
AMD Ryzen 5 5600
Zotac RTX 3060 12GB
DDR4 16GB 3200MHz Patriot Viper Steel
KINGSTON SNV2S1000G
Kućište ZEUS SHOOTER D07B
Antec EA550G Pro
Hteo bih da promenim stock AMD kuler jer je iritirajuće bučan a i ne hladi bog zna kako, pa vas molim za neku preporuku za dobar kuler. Bitna mi je tišina i nekomplikovana montaža.

Na kućištu imam jedan vent, neki Zeus sa crvenim diodama koji izduvava pozadi i prilično bezveze izgleda. Zamenio bih ga i dodao još nekoliko ventilatora koji ubacuju vazduh. Kućište napred ima mesta za tri ventilatora, ali prednja ploča je sva od plastike sa nekom malom rešetkom i rupom u dnu, tako da ne znam kako će to sa uvlačenjem vazduha funkcionisati.

Može a i ne mora biti RGB.

Hvala unapred.

5600 se ne greje previše, kod mene hladan kao špricer sa običnim LC Power CC120 kulerom, tako da više nego dovoljan taj Deepcool.
PST nudi mogućnost da vezuješ jedan na drugi ako nemaš dovoljno header-a na ploči za povezivanje toliko ventilatora, plus je PWM kontrola preciznija, tako da ima više smisla uzeti ga uzevši u obzir tvoju matičnu ploču.

Hvala!

Znači onda u slučaju PWM PST, ventilatori bi se povezali jeda na drugi i onda u ploču (bez povezivanja na napajanje)?

Specifikacija za ploču kaže "1 x Chassis Fan connector(s) (1 x 4 -pin)". Da li je onda to to?

Ako imaš mesta bolje ugradi jednu ili dve 14 tice

Na gornjoj strani ima mesta za dve 12tice ili 14tice bez problema. Pozadi za jednu 12ticu a napred nominalno za tri 12tice ili 14tice mada je tako lose dizajnirano da ne znam da li je moguce bilo sta tu montirati. Prednja maska je skroz zatvorena sa samo jednim otvorom na samom dnu, a ova LED precaga takodje kvari situaciju. Nisam nikada montirao ventilatore pa nisam siguran da li se srafovi uvrcu sa spoljne strane (ako je ventilator unutra) ili mogu i sa unutrasnje, jer nisam siguran da li prednja maska moze da se skine da bi se uopste pristupilo uvrtanju srafova sa te strane.

Prilozi

• 1694263065579.jpg
    1694263065579.jpg
    329.1 KB · Pregleda: 62
  • 1694262760029.jpg
    1694262760029.jpg
    166.8 KB · Pregleda: 59
Na prednjoj stani kućišta se kače sa spoljašnje strane, a na zadnjoj sa zadnje, Imaš preko mašara pakovanje od pet četrnestica AC za oko 35€ + poštarina

Da, prakticno onda ima mesta samo za tri ventilatora ukupno. Dva gore i jedan pozadi. Da li bi onda imalo smisla na primer da prednji gornji uvlaci vazduh a da zadnji gornji i onaj pozadi izvlace?
Taj prednji gornji bi onda ubacivao vazduh ispred celog sklopa, a ne direktno na njega.
Jako sam se smorio zbog ovog kucista i tako glupog dizajna, tako da cu ga verovatno promeniti uskoro.

Prilozi

• 1694267819162.jpg
    1694267819162.jpg
    133.2 KB · Pregleda: 54

Asus prime a320m-k
AMD Ryzen 5 5600
Zotac RTX 3060 12GB
KINGSTON SNV2S1000G
Antec EA550G Pro
Hteo bih da promenim stock AMD kuler jer je iritirajuće bučan a i ne hladi bog zna kako, pa vas molim za neku preporuku za dobar kuler. Bitna mi je tišina i nekomplikovana montaža.

Na kućištu imam jedan vent, neki Zeus sa crvenim diodama koji izduvava pozadi i prilično bezveze izgleda. Zamenio bih ga i dodao još nekoliko ventilatora koji ubacuju vazduh. Kućište napred ima mesta za tri ventilatora, ali prednja ploča je sva od plastike sa nekom malom rešetkom i rupom u dnu, tako da ne znam kako će to sa uvlačenjem vazduha funkcionisati.

Hvala unapred.

Asus prime a320m-k
AMD Ryzen 5 5600
Zotac RTX 3060 12GB
KINGSTON SNV2S1000G
Antec EA550G Pro

Hvala unapred.
arctic freezer 34 duo esports imam na istom procesoru temperatura procesora ne prelazi 54/55 kad je max opterecen .. ( solidno je tih ja sam prezadovoljan )
Pogledaj malo recenzije o ovom kuleru ..

A sto se tice kucista spreda imam 3 koji uvlace vazduh odiza 1 za izbacivanje i gore 2 za izbacivanje IMG_3956.jpeg

Ne montiraj napred jer je kompletno blokirano, nema svrhe...stavi ih pozadi i gore ako može, da izvlače vazduh.
Ili prosto skini prednju stranicu i improvizuj neki filter...ili promeni kućište, avaj.
Sta im je samo prolazilo kroz glavu da naprave takav prednji panel.
Resenje bi moglo da skine prednji panel i baci ga u kantu, onda da stavi 3x p12 pwm pst / 2x p14 pwm pst i neki magnetni mesh (ima ih na kp).

Nazad
Vrh Dno