Šta je novo?

koji kuler za Q6600

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Sada mi CPU radi na 2,8 sa box kulerom koji me izludjuje jer bruji, a i smorio me je vise, zelim dakle da kupim novi kuler do 5.000 RSD, zelim vise tisinu nego snizavanje temperature, mada ne zelim da ni to ne zaostaje puno, preporuka momaka iz bencshopa je bila Scythe Zipang, meni se takodje svideo po svojoj specifikaciji, ali ne da mi se da ga uzmem kad vidim onu kinesku kutiju ko iz bloka 70, u razmatranje sam uzeo i CM Z600, Thermalright IFX-14, koji mi jos preporucujete, mislim da CM V8 ne moze da se nadje za 5.000 mada sam za njega cuo da je dosta bucan

Poslednja izmena:
Za te pare

najbolji izbor po meni je Noctua NHU-12P.
Thermalright je extra ali posle ces trebati da dokupljujes fan a bolji fan tipa Noctue je 13-14e. Ovako dobijas sve u paketu i cena je bas koliko si naveo da hoces da das...
:wave:

najbolji izbor po meni je Noctua NHU-12P.
Thermalright je extra ali posle ces trebati da dokupljujes fan a bolji fan tipa Noctue je 13-14e. Ovako dobijas sve u paketu i cena je bas koliko si naveo da hoces da das...

Ali on ima samo tri bakarne cevi koje prolaze kroz podnozje, a ja imam ovo cudo od procesora koje kad se klokuje i doda voltaza veoma greje, barem je tako sa box kulerom

Poslednja izmena:
Ako povoljno mozes naci tu noctua-u idi na to. U suprotnom slucaju ... Thermalright+Noctua 12cm (NF-P12) ti je svakako dobitna kombinacija ... Al gle neces pogresit ni sa Z600 al imaj u obziru cinjenicu da taj CM fan nije nimalo tih kad je na 12v...

Ako povoljno mozes naci tu noctua-u idi na to. U suprotnom slucaju ... Thermalright+Noctua 12cm (NF-P12) ti je svakako dobitna kombinacija ... Al gle neces pogresit ni sa Z600 al imaj u obziru cinjenicu da taj CM fan nije nimalo tih kad je na 12v...

Pa imam osecaj da nekako nije dovoljna ova noctua, a mislis IFX-14 i noktua vent.

Poslednja izmena:
Pogledaj neki review te Noctue, sigurno ima neki sa cetvorojezgarnim Intelom, da vidis koje temp ostvaruje sa kojim setup-om hladjenja pa uporedi.

Pa imam osecaj da nekako nije dovoljna ova noctua, a mislis IFX-14 i noktua vent.

Gle ja imam Noctua NH-C12P sto je "slabiji" model od tebi predlozenog , i moj q6600 g0 @3.6 po ovim vrucinama (u sobi mi je ~24-28c) bez problema ga hladi (ne prelazi 60-65 u "realnom" radu). Pre njega sam imao CM hyper 212 kao i gemini ... I svi su radili korektno posao. To sto je Noctua tisha to je druga stvar. CPU kuler koji god od gorenavedenih da uzmes ce ti raditi posao vise nego dobro (hmm uz malo ravnanja/poliranja :D) , ako imas dobro provetreno kuciste... Ako nemas ... Nece ti pomoci ni True Black ni v10 ni ... Kontas vec:p

BTW.
Evo ti review :

Noctua NH-U12P
CM Z600
TR IFX-14
Scythe Zipang

Pa se sam odluci bez nas da ti solimo pamet :D

Poslednja izmena:
pazi

On ima 4 heatpipe-a.
ti si rekao 5000, ovo ti je najbolji izbor, ako hoces da das 6500 onda
Thermalright ultra extreme + Noctua NF P12 i to ti je to.
Pre par dana sam se susreo sa ovom dilemom koju imas ti i izbor je pao na noctua, za te pare nema greske...

Kovle: uzmi IFX-14 i stavi bilo koji 12cm fan na 7V i ima da se preporodis. Veruj mi kad dignes procesor na 3.4-3.6 (mozda i vise) videces da se isplatilo!!!

Imajte na umu da je (iz nekog chudnog i neobjashnjivog razloga) kod nas Thermalright HR-01+ za 1k jeftiniji od TRUE-a... (a beshe za stotinak dinara skuplji kad se prvi put pojavio, chudni su putevi maloprodajni)

HR-01+ je jedan od najboljih kulera ikad proizvedenih za uslove sa malim protokom (chitaj: sa tihom Noctuom).

I sad ide onaj standardni forumski, kad ti neko kazhe "do toliko para" pa mu odgovorish sa "e, a za samo toliko vishe..."

Dakljem, za oko 5,5k uzmesh HR-01+ i Noctuu po zhelji, mislim da se necesh pokajati.

Poslednja izmena:
Ako mozes da nadjes negde ovaj kuler sto ja imam tuniq tower, uzimaj ga i ne razmisljaj, hladi quadove ko lood! Ja sam ga kupio polovnog za 35e, ne znam jel ima negde nov da se kupi! Evo koje su meni bile temperature!
I da kuler je gotovo necujan!

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    439.4 KB · Pregleda: 55
  • 1 copy.jpg
    1 copy.jpg
    421.1 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
E pazi

Ako mozes da nadjes negde ovaj kuler sto ja imam tuniq tower, uzimaj ga i ne razmisljaj, hladi quadove ko lood! Ja sam ga kupio polovnog za 35e, ne znam jel ima negde nov da se kupi! Evo koje su meni bile temperature!
I da kuler je gotovo necujan!

ako kojom magijom uspes da nadjes ovaj cooler do 5000din u Srbiji to ti je isto extra kupovina, barem po testovima koje sam citao...
Ja sam ga trazio ali bez uspeha...:S:

Nazad
Vrh Dno