Šta je novo?

Koji kuler do 40EUR

core.graphics

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2006
Poena
390
Intel Quad Core Q6600
Asus Commando
OCZ Flex XLC 2X 1GB
ASUS EN8800 GTS 320MB
CoolerMaster iGreen 600W
Hitachi 320GB SATA
Chiftec Dragon MidiTower

interesuje me koji kuler za procesor (od 40eur) , i na kolko moze da mi radi klokovan ,a da temperatura nije velika......

Intel Quad Core Q6600
Asus Commando
OCZ Flex XLC 2X 1GB
ASUS EN8800 GTS 320MB
CoolerMaster iGreen 600W
Hitachi 320GB SATA
Chiftec Dragon MidiTower

interesuje me koji kuler za procesor (od 40eur) , i na kolko moze da mi radi klokovan ,a da temperatura nije velika......

Gemmini II po meni najbolja kupovina ja ga maerkam za sledecu konfiguraciju C2D.

Da nije bezbedno, ne bi bio u shirokoj upotrebi, verovatno.
Glas za Tt Big Typhoon

taj gemini je ogroman, koliko je uopshte bezvbedno montirati ga na plocu ?

Bezbedno jeste,ali sigurno nije za svakoga.Zahteva Full ATX ploce i kucista sa viskom prostora oko socketa.Kompatibilnost mu je velika mana.Licno preferiram sofisticiranija resenja koja hlade slicno i ne zauzimaju toliko prostora.Dodatna kupovina 2 kvalitetna ventilatora dosta poskupljuje njegovo koriscenje.

Jel ima negde poredjenja Tt Big Typhoon vs GeminII? Mislim da neko rece da ce testirati Tt Big Typhoon ali od toga nije bilo nicega 🙂

Jel ima negde poredjenja Tt Big Typhoon vs GeminII? Mislim da neko rece da ce testirati Tt Big Typhoon ali od toga nije bilo nicega 🙂

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-geminii.html

"The new product from Cooler Master is a mere 1-2°C worse than the Enzotech Ultra-X, which is just an excellent performance. You can take a look at our previous testing when the Ultra-X left no chance to such monsters as a Scythe Infinity with a couple of fans, Zalman CNPS9700-Cu LED and Thermaltake Big Typhoon. And here, the Cooler Master GeminII almost equals the performance of today’s most efficient cooler on CPUs that are overclocked even harder."

Poslednja izmena:
Zalman jeste dobar ali nije bolji od CM GeminII,zato moj glas ide za njega.

Poslednja izmena:
pazi, uzeo bih ja taj GeminII ali, ja imam OCZ FlexXLC i sledeci je problem: okrenuo big ga vertikalno ali tu mi soji neka kartica za zvuk!!! ma nema sanse dobro sam seve razmotrio ...... memorija smeta bezpotrebno je glomazna! tako da nista od Cooler Master GeminiII

voleo bih da uzmem Zalman9700-Cu ,ali nema ga 🙁 🙁

mrzim intel-box coolere

Hmm a sta ga znam mozda bi bilo bolje sa zalman-om ali sve je to priblizno nema tu nekih drasticnih ralika kao sa vodenim hladjenjem jer dok kupis kuler i pravu pastu pa ako na kuleru nije dobra finalna obrada onda dok nabavis alat i materijal za poliranje bolje odma kupiti neko vodeno hladjenje i miran si. Zar ne?

Pa, ja to rekoh 🙂, ali nikako da mi se vrati Typhoon, pa da se obavi i to poredjenje vise 😀

Shvatite da tt bt na intelu nemoze biti bolji od zalmana. Na amdu jeste ali iz odredjenih razloga! 😉
Jesi siguran?😉
Pa, ja to rekoh 🙂, ali nikako da mi se vrati Typhoon, pa da se obavi i to poredjenje vise 😀
Evo poredjenja.🙂
http://www.anandtech.com/casecoolingpsus/showdoc.aspx?i=3062&p=6
Uz GeminII su korishcena dva Scythe SFLEX SFF12F venta (1600RPM,28 dB, 63CFM).
Na ovom testu, Typhoon je za dlacicu bolji od Zalmana 9700.:d

Ih, Anand... ma, ja njemu ne verujem ni rec 🙂

Ovo ce biti testiranje u privatnoj reziji, cisto za sebe, jer mene jako interesuje koji je bolji... ali napisacu i zakljucak na forumu, ipak me je dosta ljudi pitalo to da uradim.

sta je ona oznaka VX ,ja sam uzeo BigTyphoon bez te oznake...... kapiram da je to drugi ventilator, onaj koji moze da radi od 1400 do 2000 ,2500 jer tako! jer bih mogao samo da kupim to da ga zamenim ......... ovaj mi vrti na 1400 ......bolje da ide na vishe!
Ventilator sa vise obrtaja... i drugaciji sistem kacenja (vise user-friendly 😉)

Nazad
Vrh Dno