Šta je novo?

Koji kuler do 20 evra

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Evo, odlucio sam da bacim u djubre onaj Spire WR IV koga sam juce kupio i da se otvorim do 20 evra za kuler koji moze da hladi ono moje djubre od procesora Barton 2500 koji radi na 2GHz ali da ga tako ohladi da se posle 10 sati igranja najzahtevnije igre temperatura ne popne iznad 59 stepeni!!!

Molim vas za predloge samo onih kulera za koje ste sigurni da ih ima i GDE ih ima (ovo drugo je jos bitnije).

Po mogucstvu da nije glasniji od BOX kulera.

Poslednja izmena:
E sad za glasnoscu ne pricam ,ali pogledaj malo ima ljudi koji prodaju TT Volcano za 20 e tako da je to svakako najbolja kupovina 😉
ps. ako si u CG odma ima da ti nabavim jedan komad...🙂
Poz...

Mislim da moze da se nadje cooler master ultra vortex dream za nekih 1500 din u imtelu.
Proveri samo da li pase za socket A, meni hladi venice 3000+ oc na 2.6Ghz idle 28 C.

Ispoliraj lepo WR, kupi neku normalnu pastu (ne mora ni ove sa dragocenim metalima), obezbedi protok ventilatorim u kucistu i stavi ga kako treba a 20€ stavi u dzep ili popij.
Meni polirani WR IV plus termalna pasta iz elektro radnje, 150din, hladi Barton-a koji radi na 2.15 GHz i temperatura nakoh Q4 ne prelazi 52 stepena (nisam lud pa da igram ko ti, nego posle oko 2 sata). Dok sam testirao dali valja novi hladnjak na grafickoj 3Dmark sam vrteo tri dana svaki dan oko 12 sati i CPU ni jednom nije presao 52 stepena ( u glavnom se vrti oko 48 pri znacajnijem opterecenju).

Poslednja izmena:
😀 Naravno da ne igram 10 sati igre, nego sam to rekao da bih opisao nivo ocaja u kome sam se nalazio. Hteo sam da objasnim slikovito kakav bi mi kuler trebao.

Ocigledno je kod vas kojima WR hladi super stvar do kucista i do dodatnih ventilatora koje ja nemam tako da meni WR nema apsolutno nikakvog efekta.

Sada, posle opisane radnje u onom drugom topic-u idle temperatura mi je 50-51 a sinoc, posle jedno sat, sat i po COD2 mi je dosla do 56 i nije isla vise. Odusevljen sam!!!

Nadji CM jet7+, ima potenciometar pa namesti sam na kojoj brzini da radi.Ja sam hladio mog Bartona 2200MHz na 38-48 stepeni.
Imas ih polovnih po oglasima za 10-15e.

Poslednja izmena:
Ako nemas provetravanje kucista ni jedan hladnjak ti nece raditi kako treba. Daleko najbolja investicija ce ti biti 200din koje ces potrositi na dva obicna ventilatora (nista svetlucavo i sareno, znaci dva crna), jedan stavis napred da uduvava, drugi nazad da izduuvava. Em ce ti pasti temperatura procesora em ce ti hladiti i ostale komponente. Ako ti mnogo smeta buka prebacis ih na ili 5V ili 7V i sve bude lepo.

PS: Ako oces tise ventilatore pazi da uzmes one sa povrsinski vecim krilcima kojih ima 5 cini mi se, oni multi fan (vise maljih krilaca) su, bar meni, bucniji.

bruyoni je napisao(la):
Ako nemas provetravanje kucista ni jedan hladnjak ti nece raditi kako treba.

To je ono...

jedan stavis napred da uduvava, drugi nazad da izduuvava. Em ce ti pasti temperatura procesora em ce ti hladiti i ostale komponente. Ako ti mnogo smeta buka prebacis ih na ili 5V ili 7V i sve bude lepo.

Nemam gde da ih stavim. Kuciste prastaro. Sada je super. Stoji otvoreno a i spustio sam temperaturu za 6 stepeni i prezadovoljan sam. BOX rulez!!!

Nazad
Vrh Dno