Šta je novo?

Koji kuler da kupim?

• Začetnik teme Začetnik teme NaZGuL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NaZGuL

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2007
Poena
309
Imam AMD Atlon xp 2600+ procesor sa standardnim kulerom koji se dobio uz njega, e sad posto imam komp vec nekih 2 ipo godine vise ne moze da se overklokuje koliko je mogao, ja sam se nesto raspitivao i dobio samo jednu informaciju da je mozda doslo da zamora kulera i da ne moze vise da hladi kao pre. Inace sad mu je tepmeratura oko 50c, na defalt-u radi na 1917mhz, a i poceo da se cuje malo vise u poslednje vreme.

Mene interesuje jer mogu njega nekako da poravim (baj d vej cistio sam ga i podmazivao) ili da kupim novi, sto se tice kupovine predlozite mi neko resenje, ako ima neki necujan a da nije preskup!

I jos jedna stvar da ne otvaram novu temu ima NF7 plocu jer ima ona mogucnost pasivnog hladjenja??

Hvala...

Poslednja izmena:
Vidi u Pin-u ako jos uvek imaju Limba 2000Pro! Malo je glasniji, ali je odlican!

Naravno da jeste, ima dva kulera, ali lako mozes da skines jedan...

Uzmi JET7+ na 4200rpm da ne das komsijama da spavaju:d salim se imam ga ja i jeste bucan ali mnogo dobro obavlja poso.
Temp mi je u windowsu kad ne radim nista [samo slusam muziku] 40-42,a sa muzikom i npr. NFS Carbon do 48.Da napomenem proc barton na 2.2Ghz voltaza 1,6

Pa za taj cpu neces naci tih a efikasan cooler. Uzmi lepo Jet7+ on ima regulaciju drzine pa na nasteluj da ti ne zuji u glavi a da temp. ostane u granicama zeljenog. Tesko ga je naci novog ali mozes da pojuris neki po oglasima. Ja sam ga imao i pokazao se kao veoma dobar. Urla pri maksimalnom rpm ali ne nekih pola snage je fino vrsio svrsi na bartonu 2.3-4mhz.

Taj vec postojeci, predpostavljam box, mozes malo da ocistis od prasine i da stavis neku dobru pastu i da teras na default-u.

Moja preporuka Zalman 7000B-Cu sa njim u paru mozes da kupis i pasivni zalman za NorthBridge, istu kombinaciju imam na NF7-S i radi perfektno. Cooler neuporedivo tisi sa neuporedivo boljim preformansama od Jet7+ koji sam takodje imao (17dB u silent modu - 26dB max) s'tim sto iz silenta ne moras ni da ga pomeras jer ce do kraja raditi posao.
Inace ovoga je bilo u HG-Spotu zadnji put kad sam gledao pre mesec dana.

Nazad
Vrh Dno