Šta je novo?

Koji kucni DVD rekorder?

Dajem glas za ShockWave jer sam ga ja vec kupio a mislio sam se dugo dal njega ili Samsung.Vidim da je i ovde dosta nedoumica ali sam se ja odlucio cisto zbog trgovca koji mi u radnji Samsunga nije znao reci nista .Pitam ima li uputstvo na srpskom on ne zna,nije siguran ni sta moze da radi ni sta je u kompletu ni kolika je garancija ni...nista!Ovaj sto mi je predstavio SW bar je bio ljubazan i trudio se,pa se dobije i neki sitni poklon u vidu neke torbice za DVD i 25 praznih DVD .Ja sam zadovoljan ali ni upola ga jos nisam sazvakao.Za sada samo reprodukujem i snimam sa TV-a i svidja mi se sto mozes da snimis 30 min.filma pa posle nastavis da snimas 2.poluvreme kosarke pa posle nastavis da snimas 3.trecinu hokeja.
E,sad ne znam da presnimim VHS na DVD ,nisam siguran gde se sta prikljucuje.Imam i dosta materijala snimljenog na mikrokasetama na kamkoderu i to nisam siguran gde sta ide.Ne znajuci da vec ima otvorena tema u vezi kucnog DVD rekordera ja sam otvorio posebnu temu sa problemom koji me muci te molim onog koji zna vise o tome da mi pomogne u malo detaljnijem opisu povezivanja.

Super prodavac, tj bolje reci da si ti super kupac, onaj koji niti zna sta mu treba niti zna konkurentne uredjaje, a drzis pare u ruci.
Nikada se ne bih opredelio za shockwave posle onoliko zaljenja korisnika na rad uredjaja.

OK!Ako sam bacio lovu bacio sam,nisam jedini!Nego ,mene zanima znas li ti da mi pomognes u mojoj problematici ili ne?Meni za sada uredjaj radi super i ono zbog cega sam ga uzeo odradjuje mi kako treba.Ono sto me muci to je presnimavanje sa VHS i sa kamere.Znas li sta o tome?

Ima Scart IN, to ti je za sve sto koristi compozitni ili analogni tv ulaz.

Pa pobogu, dobio si uputsvo (na srpskom) pa procitaj, to su osnovne stvari.
Scart IN - ULAZI za SNIMANJE, Scart OUT - IZLAZI za TV i ostalo.
Princip je isti kao i za stare dobre VHS kojekakve plejere i rekordere i kamere.

Dobro je uzeo si srpski Brand.
Pustis vhs i na daljinskom od dvd rec namestis video in opciju. Pritisnes snimanje i pitace te dali zelis da ti sam ubacuje chaptere (Yes). Na kraju zatvoris particiju ( Finalize), da bi mogao na Pc da ga editujes.

Inace, vezano za Samsung R121 DVDRecorder, ko hoce da ga kupi povoljno neka ode do Metroa. Trenutno je cena za njega 17334,20 din sa PDV-om. :)

borab je napisao(la):
Pravilno prikazuje nasa slova, osim đ. Prikazuje titl u dva ili vise redova.
Nisam ptimetio zakonitost, ali nekad hoce, a nekad ne, da pusti sub i srt.
Interesantno je to da takav file nece ni na Pc-u da se startuje .
Subtitle mora da ima isri naziv kao film, ali ne mora da bude u istom folderu.

A sta se desava sa đ? :d
Moguce je da ti titlovi nemaju regularno zatovrene sve tagove, pa on nece da ih otvori.

sikili je napisao(la):
Inace, vezano za Samsung R121 DVDRecorder, ko hoce da ga kupi povoljno neka ode do Metroa. Trenutno je cena za njega 17334,20 din sa PDV-om. :)

Da, ti sve uvek znas, posle bitke.
Hvala ti ko bratu na informaciji i na Metro kartici.

Pa uvek se prvo raspitas pre bitke, a
Metro karticu je jako tesko pozajmiti. :D

Rodjen si za politicara. Za sve imas odgovor. Video si da se ovaj thread provlaci vise od mesec dana, a ako si vec znao da ga ima tamo i koja mu je cena mogao si da napises. Za to i sluzi, izmedju ostalog, forum. Skuplje sam ga platio 1.700 din, al sta da se radi.

Izvini molimte ali Metro je ponudio tek od 1.03. da ga prodaje po toj ceni, a ti si ga do tada vec bio kupio.
Neke stvari se ne kupuju odmah :eyebrows: nego polako se raspitas gde sve moze da se kupi i za koliko. Zato sluze ljudi na forumu kao i prijatelji ;)

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh ...

A vidim i da te mrzi da dodjes. Ma nista naruci cu ti taxi, o mom trosku. :eyebrows: :eyebrows:

Pa trebalo bi da bude i u jednom i u drugom, na brosuri su date adrese oba.

A u praksi cesto nije tako. Desavalo mi se da nesto vidim u jednom a kad odem posle par dana u drugom nema.

Sta se dobija u kutiji pri kupovini DVD recordera ShockWave S1, posto nameravam da ga kupim.

marinko98 je napisao(la):
Sta se dobija u kutiji pri kupovini DVD recordera ShockWave S1, posto nameravam da ga kupim.

Od kablova samo chinch-chinch (3x3, audio L, audio R, video).
Od ostalih stvari: daljinski sa 2 baterije i uputstvo (na srpskom) :)

Pozdrav

Hvala, ran reci mi jos samo ovo, ako imas vremena, da li si zadovoljan sa rekorderom, da li imas nekih problema u radu sa njim, mene prvenstveno interesuje prbacivanje VHS-a na DVD,da li to korektno odradjuje. Meni sutra stize, nadam se da ce biti ispravan, posto sam na nekim forumima pročitao da je nekim vlasnicima istog pravio probleme prilikom prbacivanja VHS2DVD.

Pozdrav

marinko98 je napisao(la):
Hvala, ran reci mi jos samo ovo, ako imas vremena, da li si zadovoljan sa rekorderom, da li imas nekih problema u radu sa njim, mene prvenstveno interesuje prbacivanje VHS-a na DVD,da li to korektno odradjuje. Meni sutra stize, nadam se da ce biti ispravan, posto sam na nekim forumima pročitao da je nekim vlasnicima istog pravio probleme prilikom prbacivanja VHS2DVD.

Pozdrav
Kada radi, radi odlicno. Imam probleme posle flash-ovanja firmware pa s vremena na vreme kao snima ali kada zavrsi ne moze dvd da se cita na PC-u (prazan disk?), na samom S1 (postoje neka dva foldera koji su prazni), dok recimo pioneer D-470 sve regularno procita (???).
Presnimavao sam neke ispracaje, svadbe i krstenja sa VHS na DVD i uvek je sve ispalo bas kako treba (snimak je onakav kakav je i original). Kod presnimavanja sa VHS trake na DVD, na mestima gde je traka ostecena (slika se krivi ili ima smetnji), DVD rec. automatski pravi pauzu dok se slika ne smiri i nakon toga nastavlja normalno da snima.
Sve u svemu, do izlaska novog FW ne mogu nista vise da ti kazem vec da se ponovim sa pocetka posta, kada radi, radi odlicno.

Pozdrav

moze li neko screenshot da oaci da vidimo kvalitet slike.

jos bolje bi bilo VHS-DVD neki screenshot.

pozdrav

Dobio sam rekorder (ShockWave S1) juce, ali upustvo mi je na engleskom, nije mi engleski los, ali bi mi bolje posluzilo srpsko upustvo prvenstvano zbog raznih tehnickih izraza, da se tako izrazim, da li neko moze da mi pomogne da nabavim to upustvo.

Pratio sam sta ste pisali o DVD rezačima, vidim koji su vam zahtevi, ja idem za par dana u Poljsku da uzmem MANTA DVD RECORDER EMPEROR sa hdd 80Gb. Ako budem zadovoljan donosim veću količinu i odmah ću vam napisati kako radi, a za sada evo karakteristike:

DVD+R and DVD+RW Recorder
Region free
Signal System: PAL/AUTO/NTSC
5.1 Ch Audio output
Disc compatibility: DVD, DVD-R,DVD+R, DVD-RW, DVD+RW, MPEG4, XviD, SVCD, VCD&VCD2.0, CD, CD-R CD-RW, CD-DA, MP3, Picture-CD
80 GB HDD Disk build-in
Zoom function
Fast or slow motion
Full function remote control
TV Tuner and directly Antenna input build-in
Added new USB and DV inputs
Inputs for connecting new devices on front and rear panels
Power consumption 45W
4 Speed Records and Quality (HQ-1h, SP-2h, EP- 4h i SLP-6h)
Possibility of recording maximum 49 titles on one DVD+R
Possibility of HDD to DVD+R/RW copy

A biće i dobra cena, ja sam im zastupnik

Jos ako bude citao/prikazivao i nase titlove u pristojnoj velicini, imaces moju punu podrsku za ovo reklamiranje ;)

Nazad
Vrh Dno