Sasa je napisao(la):
ALo, divx i mp3 su legalni formati zapisa, nije legalno praviti kopije zasticenih filmova ili muzike u njima.
Medjutim, ko ti brani da napravis svoj video ili audio snimak i zapises ga na dvd/cd u divx/mp3 formatu i gledas/slusas na svom AV sistemu povremeno ?
To je savrseno legalno.
Pozdrav!
ocigledno sad jeste, dokaz je ovo sto ljudi kazu da postoje na zvanicnim sajtovima dvd plejeri sa divx oznakom, samo sam rekao da PRE nije bio legalan format.
niko to ne moze da nam zabrani naravno, ali na to se gledalo kao na pirateriju pre.
znam to, jer sam radio, ima jedno godinu i po dana sa plejerima bas iz kine, Xwave, i imali smo probleme neke sa carinom, oko uvoza, bas zbog njihovih karakteristika. Naime, carinici od kojih pola ni ne zna sta je divx su nam pokazali tadasnje propise, i isti je fazon zabrane bio kao sa uvozom cd-ova iz Bugarske, naime ZABRANJEN. ovo sa bugarskom je skinuto jos u januaru 2004, a u avgustu je promenjena evidentno odluka o divx-u kao Nepriznatom formatu i sad je sve ok, dato je zeleno svetlo za legalnu proizvodnju divx citaca i prodaju.
iskreno, ne znam kad su velike kompanije pocele to da rade,nisam se nesto ni raspitivao oko toga, pa mi je ostalo to da bezim od uredjaja na kome pise divx.
pogledacu pa cu vam javiti istorijat.