Šta je novo?

Koji kucni bioskop?

Munja

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2003
Poena
620
Vec duze vreme planiram da pazarim neki kucni bioskop,ali nikako da se odlucim koji da izaberem.Za oko mi je zapao neki Samsungov HT-DS400 model,pusta divx(valjda i xvid nisam siguran),snage 5x60W i vufer 100W.Da li mi neko moze reci nesto o ovom kucnom bioskopu,kakvog je kvaliteta i snage?
Mozete li da mi preporucite mozda neki bolji kucni bioskop u tom cenovnom rangu(ovaj kosta oko 19000 dinara) ili neki do 300 eura koji predstavlja bolju kupovinu?

Prilozi

• Samsung home theater.jpg
    Samsung home theater.jpg
    5.1 KB · Pregleda: 166
Ima li neko pomenuti kucni bioskop?
Sta mi moze reci o njemu?

E ovo i mene interesuje. Dakle, da ima FM tuner i da po mogućstvu može (ali i ne mora) da pušta DivX. Ko ima neku preporuku neka postuje ovde.

Jedino mi se ovaj Samsung ne svidja sto izgleda nekako suvise plasticno,ne uliva mi kvalitet izdrade.Na papiru su mu performanse odlicne,ali mi zvucnici,posebno sateliti izgledaju mnogo slabasno i malih su dimenzija.
Kakav je ovaj Samsung po pitanju flash-ovanja firmware-a,da li je to uopste izvodljivo kao kod recimo ovih SkyVision dvd player-a?

Sta bi ste vi ljudi za tu sitnu lovu?

Iole malo ozbiljniji HT sistemi su >1000+ jevreja. ;)

Pa dobro ne trazim nesto extra,ali i u ovoj cenovnoj klasi ima dosta HT-a koji se dosta razlikuju kako po izgledu i snazi tako i po kvalitetu.

Ajde da se vratimo ovm Samsungu,da li neko ima pomenuti HT?

Zanima i mene. Ja sam gledao LG LH-T6340, on znatno manje kosta, ali mu nemam mnogo sta zameriti. Zvucnici su po meni sasvim ok snage, cak iznenadjujuce snazni, cita divx SUb i SRT, rade nasa slova, FM sa 50 stanica za memorisanje, RDS... sve je tu... Malo para, mnogo muzike.
Dva problema (za sada): ne podrzava id3 tagove za mp3, ne postoji shuffle i prikaz fajla je ogranicen na prvih par (14?) pocetnih slova imena.
2: kada se ubaci neki DVD iz casopisa, ne mogu se prekinuti reklame koje su na pocetku dvd-a. Nikako. Ne znam da li je ovo problem samo ovod dvd player-a ili je to nesto standardno, ali u svakom slucaju strasno iritira!

14000 din. sa zvucnicima. Toliko kaze da ga je platio moj ortak. U BG-u, naravno.

Da li gore pomenuti samsung ima FM tuner i RDS???

EDIT: da li rade nasa slova na divx? I gde da trazim njegovu kompletnu specifikaciju? Samsng.com?

Poslednja izmena:
ahahah, kakav crni samsung.com

Pa to veze blage nema sa samsungom. To su kineske kopije koje se prodaju pod "pecatima" velikih igraca. Inace, Samsungov video rekorder najobicniji LP kosta 12 000 dinara...mozes misliti onda koliko kosta kvalitetan DVD.
A cim vidis da cita i DIVX odma mozes da znas da nije original jer je to format koji nije dozvoljen u zvanicnom svetu.

PavleB je napisao(la):
A cim vidis da cita i DIVX odma mozes da znas da nije original jer je to format koji nije dozvoljen u zvanicnom svetu.

Kakva glupost pa sta je onda sa Pioneer ,Toshiba ,Philips,Yamaha zar i oni nisu original samo zato sto imaju Divx logo na njima?

Ama DIVx nigde nije zvanicno priznat kao format.
Uredjaj koji izadje iz Pioneer fabrike ne sme na sebi da ima DIVx oznaku. To ti je kao kad bi na video rekorderu bila nacrtana piratska zastava (znaci da cita PIRATSKE KASETE), a DIVx je upravo to, klasicna piraterija i nigde nije dozvoljena.

Pavle, ne glupiraj se ovde molim te. To što neki format ne služi za zvaničnu/legalnu distribuciju filmova ne znači da je zabranjen format. Evo upravo gledam katalog Philipsa u kome je lepo naznačeno koji playeri podržavaji divx. Po tvojoj logici isti slučaj bi trebao da prati i mp3. Sa druge strane na zapadu je dozvoljeno da napraviš backup kopiju legalnog diska pa prema tome valjda smeš i da snimiš to u formatu koji ti odgovara. Sve u svemu ne širi dezinformacije (blago rečeno).

EU konvencija o pirateriji je bila u avgustu ove godine. Ne znam sta je tada usvojeno kao resenje za divx zapise.
I mp3 je nekad bio sporan, to si morao znati....ali je reseno jos pre pet godina.
Na zapadu NIJE dozvoljeno praviti kopije legalnog diska, nego privatnih zapisa.
Ono sto provereno znam je da su DIVX oznake bile zabranjene zbog piraterije do leta.

Munja je napisao(la):
Vec duze vreme planiram da pazarim neki kucni bioskop,ali nikako da se odlucim koji da izaberem.Za oko mi je zapao neki Samsungov HT-DS400 model,pusta divx(valjda i xvid nisam siguran),snage 5x60W i vufer 100W.Da li mi neko moze reci nesto o ovom kucnom bioskopu,kakvog je kvaliteta i snage?
Mozete li da mi preporucite mozda neki bolji kucni bioskop u tom cenovnom rangu(ovaj kosta oko 19000 dinara) ili neki do 300 eura koji predstavlja bolju kupovinu?

taj od 19 000 je original.

ALo, divx i mp3 su legalni formati zapisa, nije legalno praviti kopije zasticenih filmova ili muzike u njima.
Medjutim, ko ti brani da napravis svoj video ili audio snimak i zapises ga na dvd/cd u divx/mp3 formatu i gledas/slusas na svom AV sistemu povremeno ?
To je savrseno legalno.

Pozdrav!

Ako neko krece kolima za NG negde na istok i prolazi koz Bugarsku, neka obrati paznju na DVD Toshiba 340. Izvanredne k-ke, cita sve zivo, besuman i bez zagrevanje, cena oko 85€ u Tehnomarketu pored Sofije, u blizini Metroa.

Sasa je napisao(la):
ALo, divx i mp3 su legalni formati zapisa, nije legalno praviti kopije zasticenih filmova ili muzike u njima.
Medjutim, ko ti brani da napravis svoj video ili audio snimak i zapises ga na dvd/cd u divx/mp3 formatu i gledas/slusas na svom AV sistemu povremeno ?
To je savrseno legalno.

Pozdrav!

ocigledno sad jeste, dokaz je ovo sto ljudi kazu da postoje na zvanicnim sajtovima dvd plejeri sa divx oznakom, samo sam rekao da PRE nije bio legalan format.
niko to ne moze da nam zabrani naravno, ali na to se gledalo kao na pirateriju pre.
znam to, jer sam radio, ima jedno godinu i po dana sa plejerima bas iz kine, Xwave, i imali smo probleme neke sa carinom, oko uvoza, bas zbog njihovih karakteristika. Naime, carinici od kojih pola ni ne zna sta je divx su nam pokazali tadasnje propise, i isti je fazon zabrane bio kao sa uvozom cd-ova iz Bugarske, naime ZABRANJEN. ovo sa bugarskom je skinuto jos u januaru 2004, a u avgustu je promenjena evidentno odluka o divx-u kao Nepriznatom formatu i sad je sve ok, dato je zeleno svetlo za legalnu proizvodnju divx citaca i prodaju.
iskreno, ne znam kad su velike kompanije pocele to da rade,nisam se nesto ni raspitivao oko toga, pa mi je ostalo to da bezim od uredjaja na kome pise divx.
pogledacu pa cu vam javiti istorijat.

Samo jedno pitanjce, ako je neko imao iskustva s tim. Treba da palim preko na neko vreme, i pade mi na pamet da ponesem svoju kolekciju oko stotinak Divx filmova. Znaci u pitanju je licna privatna kolekcija, u prevodu nista specijalono , nesto sto sam odgledao narezao i ubacio u fasciklu. Moze li to biti problem na granici?

Moze da se desi.
Medjutim, pitanje je kakvog ce oblika biti taj problem.
Kazu ljudi kao sto vidis je da je divx kao format dozvoljen, ali mozes imati problema zbog kolicine...a opet mozda de i puste....zavisi na koga naletis, a ne znam kakva ce biti reakcija inostranih carinika.

Ako NADJU diskove mogao bi da imas problema! Jer kako ce carinik da zna da li ces ti te diskove da iskopiras u 1000 kopija i da distribuiras ili ce biti tvoja kucna kolekcija! ;)

Napisi na njima nesto kao "porodicne slike" " files project x" ... ubaci besno dosadne omote i ne sekiraj se !

I sad na kraju koji onda HT valja,ako ovaj Samsung ne valja,a da ne kosta preko 300 eura?

Nazalost, za te pare ne moze nijedan da valja.

Bez odvojenog AV receivera, tesko moze da se dobije bilo sta sto valja. Znaci 500 evra i dalje nije dovoljno (racunam 300 evra za neki entry model receivera + zvucnici). Kazem opet, nazalost. :(

Integrisani sistemi koji valjaju su jaaaako skupi. Npr. Bose pravi takve sisteme.

Nazad
Vrh Dno