Šta je novo?

Koji kućni plejeri čitaju .mkv?

ma neko je već kupovao odavde, pa ga je izašlo još toliko.
to je jedina varijanta, da neko iz inostranstva donese, bar za one koji ne žele da plate 400e nešto što košta 200e.

Poz svima......sad tek vidim koliko sam se zestoko zeznuo :( ..kupio sam nedavno Pioneer 410V....tek sad su pocele da se pojavljuju ove EXTRA stvarcice kod nas......sta bi mi preporucili da uzmem onda....kad ce ti testovi tih WD HD-a ? Da li je bolji taj popcorn ? Sad se premisljam da prodam ovog pionira i nabavim tako nesto

Mene isto zanima jel valja taj WD?
Mislim vidim na ITsvetu da je dosta jeftiniji od popcorn-a,pa me zanima koliko je losiji (ako je losiji) tj. sta gubim sam njim u odnosu na popcorn.

hvala

Poslednja izmena:
Narode imam 160 gb Seagate-a u kompu....moze li taj hdd u ovaj WD-HD...jer sam planirao da uzmem 1 TB a da ovaj od 160 gb ubacim tamo ? Ili jeli mi preporucujete nesto drugo od tih stvarcica a da nije 9 x skuplje :)
hvala

na wdhd ide samo USB, koliko znam, znaci mogao bi taj seagate da ubacis u neku usb fijoku, mada nije bas idealno resenje...

na wdhd ide samo USB, koliko znam, znaci mogao bi taj seagate da ubacis u neku usb fijoku, mada nije bas idealno resenje...

ali zar bi tako nesto moglo da stane ? kutija u kutiju ? Jer previse mi je da kupujem i 1 TB ( koji mi je neophodan ) i sad jos WD passport od 100e ...

da li mozda neko zna gde ovo ima da se kupi i koja je cena

http://www.itsvet.com/tekst/verbatimmediastation-pro/2235/

dolazi li ovo cudo sa hdd-om...da li bi mogao u ovo da ubacim seagate ...ali mislim da nije ni potrebno jel da ? Jer pustas sa kompa...preko wirelessa ?

u tom verbatimu ima 500gb a cena je oko 20000. što se mene tiče promašaj, samo zbog mkv-a.
i da, cena je u americi 20000, a kod nas još nigde nisam video.
ja ne znam odakle to oni nabavljaju za testiranje, ali 80% tog hardvera nema nigde da se kupi. a ako i ima nije po toj ceni koju oni navedu na sajtu.

I sta bi na kraju, jel cita x264 720p ili ne? Ako moze da odgovori neko ko poseduje ovaj WD bilo bi lepo.

u tom verbatimu ima 500gb a cena je oko 20000. što se mene tiče promašaj, samo zbog mkv-a.
i da, cena je u americi 20000, a kod nas još nigde nisam video.
ja ne znam odakle to oni nabavljaju za testiranje, ali 80% tog hardvera nema nigde da se kupi. a ako i ima nije po toj ceni koju oni navedu na sajtu.

ne razumem...kako zbog mkv ? koliko sam razumeo to je samo wireless ..znaci bezicno povezivanje kompa i tv-a...i onda samo pustis film na kompu i gledas a tv-u ? To znaci da mozes gledati sta hoces ako imas kodeke na kompu ?

koliko sam razumeo to je samo wireless ..znaci bezicno povezivanje kompa i tv-a...i onda samo pustis film na kompu i gledas a tv-u ? To znaci da mozes gledati sta hoces ako imas kodeke na kompu ?

Jel moze neko malo da pojasni ovo povezivanje TV-a i ovog cuda preko WiFi-a? Malo mi zvuci na svemirsku tehnologiju. Izmedju ostalog, jedan od razloga zbog kojeg sam se odlucio na prodaju mog Dell-a je taj sto nema HDMI/DVI izlaz pa sam morao spojiti preko D-SUB/VGA kabla LCD (iz potpisa) a slozicete se to nije posao :)
E, sada, ako moze da se prenosi slika wireless sa kompa na LCD, a da pri tom kvalitet ostane "pravi" (ne znam koji drugi epitet bi iskoristio, ali do pada kvaliteta dolazi ukoliko nije povezan HDMI 2 HDMI).

Ma ne, progrešno ste razumeli!
WiFi veza je između playera i PC-a preko AP nekog, recimo bežičnog adsl rutera.
Pa sa playera listaš direktorijume na PC-u...
Neam to veze sa TVom, sa njim je player i dalje HDMI vezan (poželjno ako tv ima mogućnost).

Neam to veze sa TVom, sa njim je player i dalje HDMI vezan (poželjno ako tv ima mogućnost).

Dobro, tako sam i mislio. back to a drawing board za mene.

Da..normalno da moraju biti povezani sa tv-om (nisam se dobro odrazio ;) ...i onda pustas fajlove sa svog kompa.....tako da mi nije jasno sta ce tu hdd od 500 gb kad pustas sa kompa i sto ne bi mogao mkv ? ( verbatim media center pro )

Da..normalno da moraju biti povezani sa tv-om (nisam se dobro odrazio ;) ...i onda pustas fajlove sa svog kompa.....tako da mi nije jasno sta ce tu hdd od 500 gb kad pustas sa kompa i sto ne bi mogao mkv ? ( verbatim media center pro )

Aha, pa kako bi onda napucali cenu ako ne stave i bespotreban HDD od 500GB?!?!?!?

Verbatim MediaStation Pro

* Interfejs: LAN (10/100Mbps), WiFi 802.11g
* Video konektori: Komponentni, S-video, HDMI,
* Audio konektori: Stereo audio, S/PDIF koaksijalni i optički
* Dodatno: 2x USB 2.0, daljinski upravljač
* Podržani video formati: MPEG 1,2,4/MP4/divx 3,4,5,6 (AVI)/HD-MPEG2/SD-MPEG2/XviD (osim GMC, Qpel opcija)/WMV9 (WMV)/TS/TP/TRP/ISO/IFO/VOB
* Podržani audio formati: MP3/WMA/WAV/OGG Vorbis/AAC
* Podržani ostali formati: JPG/JPEG/PNG/BMP
* Dimenzije: 48 x 150 x 210 mm
* Težina: 1.3Kg
* Kapacitet: 500GB

možeš ti natrpati mkv filmova na disk, ali džabe kad softver(plejer) ne prepoznaje mkv kontejner. možda jednom kroz nadogradnju firmvera ubace podršku za mkv, a opet možda se to nikad ne desi. a ja kontam da ako već do sada nisu...

@sikivela
wd je jedini plejer na našem tržištu koji je samo tome(između svega ostalog) i namenjen.
ovi ostali puštaju neki HD-MPEG2, a ja majke mi nikad još nisam video takav fajl, a ako i postoji onda je to nešto legalno(čitaj skupo, a opet skupo=sve što nije besplatno) sigurno.

ja sam nedavno naručio ps3 iz pixels-a(oni za male pare), ali pošto *****avaju već mesec i po i neće da pošalju, ja ću to lepo otkazati i uzimam WD plejer i neki passport od 320GB pa da lepo uživam.
moje mišljenje za verbatimov plejer je da je besmisleno uzimati jer radi samo malo više od običnog divx dvd plejera sa hdmi izlazom. jedino je dobro taj wireless i lan. WD je tek izbacio prvi update i od krš uređaja na početku, napravili su dobru spravicu. ko zna, možda sa novim firmverom dođe podrška za 802.11n usb stikove. na popcornu su tako uradili, i ko je probao kaže da glatko streamuje 1080p preko n-a.

Verbatim MediaStation Pro

* Interfejs: LAN (10/100Mbps), WiFi 802.11g
* Video konektori: Komponentni, S-video, HDMI,
* Audio konektori: Stereo audio, S/PDIF koaksijalni i optički
* Dodatno: 2x USB 2.0, daljinski upravljač
* Podržani video formati: MPEG 1,2,4/MP4/divx 3,4,5,6 (AVI)/HD-MPEG2/SD-MPEG2/XviD (osim GMC, Qpel opcija)/WMV9 (WMV)/TS/TP/TRP/ISO/IFO/VOB
* Podržani audio formati: MP3/WMA/WAV/OGG Vorbis/AAC
* Podržani ostali formati: JPG/JPEG/PNG/BMP
* Dimenzije: 48 x 150 x 210 mm
* Težina: 1.3Kg
* Kapacitet: 500GB

možeš ti natrpati mkv filmova na disk, ali džabe kad softver(plejer) ne prepoznaje mkv kontejner. možda jednom kroz nadogradnju firmvera ubace podršku za mkv, a opet možda se to nikad ne desi. a ja kontam da ako već do sada nisu...

@sikivela
wd je jedini plejer na našem tržištu koji je samo tome(između svega ostalog) i namenjen.
ovi ostali puštaju neki HD-MPEG2, a ja majke mi nikad još nisam video takav fajl, a ako i postoji onda je to nešto legalno(čitaj skupo, a opet skupo=sve što nije besplatno) sigurno.

ja sam nedavno naručio ps3 iz pixels-a(oni za male pare), ali pošto *****avaju već mesec i po i neće da pošalju, ja ću to lepo otkazati i uzimam WD plejer i neki passport od 320GB pa da lepo uživam.
moje mišljenje za verbatimov plejer je da je besmisleno uzimati jer radi samo malo više od običnog divx dvd plejera sa hdmi izlazom. jedino je dobro taj wireless i lan. WD je tek izbacio prvi update i od krš uređaja na početku, napravili su dobru spravicu. ko zna, možda sa novim firmverom dođe podrška za 802.11n usb stikove. na popcornu su tako uradili, i ko je probao kaže da glatko streamuje 1080p preko n-a.

i meni se mnogo vise svidja WD ali ako moze i nekako hdd 160 gb da ubacim u njega a ne da kupujem 2 hdd-a (jer cu uzeti 1 tb ) ...znaci treba mi brdo love za sve..140e WD + 1 tb 100 e + neki passport za WD 100e .....

@cholak care ti si kupio tog WD-a....ajde molim te probaj ili vidi jeli se ikako moze staviti desktop hdd ?

pa ne moze da se ubaci u WD. Jednostavno ti treba fijoka za hard koja se kaci na USB. VNa primer ova: LC POWER EH-35BE2 ako ti je hard SATA...

e i ja bih voleo da može, al ****ga nema na ploči nikakav dodatni konektor a da podržava SATA-u.
jedino da uzmeš onu *****riju od thermaltake-a, ubodeš disk odgore a nazad ima usb izlaz. izgleda kao kad stavljaš telefon(bežični siemens npr.) na punjenje.

31QvXy8MHiL._SL500_AA280_.jpg
41lY3MMBPHL._SS400_.jpg

a sad videh da je u hrvatskoj pala cena za popcorn a110
http://www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraProizvod=2463
bio je 350+e

Poslednja izmena:
Pre bih rekao "Do leta, dok se pojavi više modela" ;)

Mene zanima jer vidim da niko nespominje, dali disk mora biti fat32 ili moze i ntfs sto je jako bitno.

Radi toga i pitam jer ako je fat onda problem sa datotekama vecim od 4gb.
Hvala na odgovoru.

Od danas sam vlasnik WD TV, pa bih dodao još par reči u vezi istog...
Prvi utisak: još je manjih dimenzija nego što izgleda na slikama, crna sjajna plastika (otisci...), dobija se vec oblikovana guma da se zalepi na predviđena mesta da se uređaj ne kliza...To što pušta HDTV i mkv meni nije bilo (za sada, možda jednog dana..) od velike važnosti. bila mi je potrebna fleksibilnost izlaza, što sam i dobio: najpre povezao kompozitni izlaz sa Sony trinitron CRT TV iz 1991 mojih roditelja...radi. Zatim preko HDMI izlaza i HDMI to DVI-D kabla povezao na 4 godine star LG monitor...radi...i na kraju opet kompozitni izlaz sa LG M1717A (monitor/TV, ima kompozitni ulaz)...opet radi...audio u pojačalo pa preko zvučnika... Zatim updateovao firmware, sve OK. Ne bih se zadržavao na onome što je već opisano do sada u prethodnim postovima, ali moje iskustvo sa Canon AVI clipovima je sledeće: sa onim snimljenim na S3IS ide bez problema, sa Ixusa 30 video OK, audio izobličen (dosta ljudi se žali na ovaj problem za clipove snimljene raznim Canon digitalcima po forumima, WD preporučuje konvertovanje softverom koji se dobija uz uređaj, nisam ga još probao). Zainteresovani mogu da preuzmu user manual sa http://www.wdc.com/en/library/wdtv/ENG/UserManual.pdf , prilično informativno štivo...I još nešto, da li je ikome proradio sa univerzalnim daljinskim, a da nije iz Harmony familije, ako se šta desi pripadajućem daljinskom upravljaču, uređaj je neupotrebljiv...no u celini, do sada, utisak je jako povoljan

Poslednja izmena:
Uzeh i ja WD HD Media Player danas, imam dva pitanja:

1. Na IT Svetu (http://www.itsvet.com/tekst/wd-tv-hd-media-plejer/2218/) kao prednost navedeno je "Podrška za titlove (i naše karaktere)" medjutim ja ne mogu nikako da namestim da prikazuje č,ć,đ,ž... U cemu je fora?

2. Kod dosta filmova nece da pusti zvuk? Kod ovih kod kojih hoce pise Stereo kada pustim film ali kod dosta njih pise Digital i nema zvuka... Kako se ovo resava?

Poslednja izmena:
Uzeh i ja WD HD Media Player danas, imam dva pitanja:

1. Na IT Svetu (http://www.itsvet.com/tekst/wd-tv-hd-media-plejer/2218/) kao prednost navedeno je "Podrška za titlove (i naše karaktere)" medjutim ja ne mogu nikako da namestim da prikazuje č,ć,đ,ž... U cemu je fora?

2. Kod dosta filmova nece da pusti zvuk? Kod ovih kod kojih hoce pise Stereo kada pustim film ali kod dosta njih pise Digital i nema zvuka... Kako se ovo resava?

1.Pise i na tarabi p.... pa se neko zaleti i polomi k....
Kao sto si i sam utvrdio ne postoji "central european" ,dakle nista od č,ć,ž,š,đ,
2.Ako je u DTS-u,samo preko pojacala mozes dobiti zvuk.
Svi nestrpljivo cekamo naredni firmware koji,nadamo se otklanja sve doticne mane.:wave:

Nazad
Vrh Dno