Šta je novo?

Koji klima uredjaj

Turbe

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
619
Treba da kupim klima uredjaj koji bi trebao da pokriva prostoriju od 36 kvadrata+ kuhinjicu i hodnik od 10ak kvadrata.Cena je veoma bitna.Koji modeli dolaze u obzir i kakva su iskustva?Pozdrav

LG je po meni najbolji odnos cena/kvalitet. Ako ti je cena bas bitna raspitaj se za polovne klime marke Mitsubushi ili tako neke jace firme, moj komsija je ispazario jedan polovnjak i odlicno ga sluzi, mada je to od slucaja do slucaja i ne mozes nikad biti siguran, ali ako ti je vec kinta bitna razmisli o tome.

Mitsubishi pa svi ostali :)
sto se cena tice, raspitaj se malo, firma se zove Kolos ili slicno i nalazi negde u Molerovoj ... pre 2god su bili znatno jeftiniji od ostalih "uvoznika" mitsubishija.FX

Mitsubishi obavezno...
Cuo sam da njihove 9-ke odgovaraju po sposobnostima 12-icama ostalih proizvodjaca ! :cool:

Vecina ljudi me ubedjuje da uzmem LG jer mu je najbolji odnos cena/kvalitet.Ako ga neko ima nek mi kaze utiske,koliko su pouzdani,itd.Koliko je njegova cena?
P.S Polovnjaci ne dolaze u obzir

Gde ima se nadju polovne prozorske klime ?
Treba mi jedna, a prozor varijanta mi vise odgovara od splita.

Pozdrav!

Lg je sasvim ok klima nije bucna , imam je dve godine i sasvim sam zadovoljan. Sto se tice Mitsubishi-ja dobre su ali i preskupe za Mits. 12 mozes da uzmes Lg 12 inverter.
Jedino sto mogu da ti kazem da zaobidjes klime tipa Union Air jer su veoma bucne i sklone kvarovima . Ako hoces visu klasu tu je i Carrier.

Nikako Mitsubishi...Izuzetno su nekvalitetne i imaju veoma kratak rok trajanja...Uzmi jedino ako ti neko ide u Kinu (tamo kostaju oko 200 € pa se ovde prodaju za duplo vise)...
Panasonic je otisao najdalje na trzistu srednje klase...Najbolje rade,gotovo su necujni i sto je vazno izuzetno malo trose struje...
Sve preporuke...

Jos jedan predlog- Tadiran (Carrier) !
Razmisli i o ovkoj opciji. Kod mene Tadiran sljaka kao lud, mozda jeste malo jaca cifra od ostalih LG prevashodno ali je i kvalitetniji podosta.

alexx je napisao(la):
Nikako Mitsubishi...Izuzetno su nekvalitetne i imaju veoma kratak rok trajanja...Uzmi jedino ako ti neko ide u Kinu (tamo kostaju oko 200 € pa se ovde prodaju za duplo vise)...
Panasonic je otisao najdalje na trzistu srednje klase...Najbolje rade,gotovo su necujni i sto je vazno izuzetno malo trose struje...
Sve preporuke...

pa ako je 2 godine bez ikakvih kvarova cesto....
:D :D :D
kod mojih rodjaka radi vec 8 samo sa dodavanjem freona na svake 2 u proseku ... :D
a i nisu bucni ...

alexx je napisao(la):
Sve preporuke...

To je tacno ali za kineske koje si i sam naveo, one su u klasi najgorih koje postoje na nasem trzistu. Kod nas mogu naci i japanske koji se ne mogu porediti sa kineskim i prodaje ih Sebra.

Covek je lepo rekao da ne zeli da daje veliku kintu za klimu a vi mu nudite najbolji Mitsubishi [mislim na pravi Mitsubishi], kazem jos jednom razmisli izmedju LG-a ili nekog polovnog Fujitsu klima uredjaja, i naravno overi sve oglase na tu temu i dobro se raspitaj.

Imam Gorenjevu klimu vec skoro dvije godine koja odradjuje cijelu ljetnju sezonu , kao i nekih mjesec-dva dana zimske sezone /kada je hladnije koristi se TA pec , obzirom da nije preporucljivo da se klima koristi kada je veca hladnoca/. Za sada nije bilo nikakvih problema , mogu reci da je sasvim ok , malo je bucnija spoljna jedinica , ali u granicama normale , rekao bih . Znam da je kompresor od neke jace firme , valjda od Panasonica , nisam siguran , garancija je dvije godine . Medju najboljima je kako sam cuo Fujitsu , ima i fantastican garantni rok od 3 do 5 godina i gotovo je necujan .

Sto se tice LGa , ima ga komsija do mene , kaze covjek da je zadovoljan ,mada je star tek nesto vise od pola godine , tako da to i nije neko vrijeme da bi se uredjaj mogao realno ocijeniti .

pozdrav

Nasao sam LG 1200BTU nov za 1200DM sa garancijom od 1 godine = opciona garancija od 5 godina sa godisnjim servisom koji kosta 50 dm.Da li je to povoljno ili ima negde jeftinije?

NAravno u cenu je uracunata montaza

Turbe je napisao(la):
Nasao sam LG 1200BTU nov za 1200DM sa garancijom od 1 godine = opciona garancija od 5 godina sa godisnjim servisom koji kosta 50 dm.Da li je to povoljno ili ima negde jeftinije?

Imas i Samsung-ovu 12'-ticu za 1200 isto uracunata ugradnja i takodje bez invertora,a imas i polovne sa garancijom od god. za 850 sa ugradnjom (biras firmu sve japanske)

Samo vas slusam

Mitsubishi-solidan aparat ali zvanicni distributer (Sebra) se ugradjuje i do 40%
Carrier-vrhunski aparati
Ono sto ti ja preporucujem je Fujitsu.Nije sto ga imam :D ,vec zato sto je vrhunski uredjaj na koji sleduje garancija 5 god.Imam ga 6 godina i radi besprekorno i zimi i leti.Za sve ovo vreme jednom je dopunjen(prosle godine) a maximalno ga maltretiram.Ako uzimas nov aparat,bolje dodaj jos 100€ pa uzmi Inverter a na Split
Pozdrav :wave;

Turbe je napisao(la):

Moze li na mail (da ne bi bila reklama) gde ima to po toj ceni i jel to cena za kes ili daju mozda na krediti i sl...

Re: Samo vas slusam

simpson H je napisao(la):
uzmi Inverter a na Split

Sta je inverter i u cemu je razlika?

Re: Re: Re: Samo vas slusam

dejandj je napisao(la):
Inverter ti omogucava da umesto hladjenja dobijes grejanje!
Idealno za leto!

Nije bas tako,gore pomenute LG&Samsung klime imaju i grejanje(bez invertora) ali da sada neelaboriramo previs, klima sa invertorom moze da greje i na -15 dok ovi drugi modeli rade do otprilikr 0 (misli se na stepene).

pozdrav

Klima uredjaj

Ma dodaj jos 2000 DM za Sony 1200XP pa si miran. I hladi i greje, a garancija ti i ne treba. Testiran na Aljasci i Sibiru, a plus toga i u Etiopiji gde je i zimi +60.boom

SVE JE ISTO

Turbe je napisao(la):
Vecina ljudi me ubedjuje da uzmem LG jer mu je najbolji odnos cena/kvalitet.Ako ga neko ima nek mi kaze utiske,koliko su pouzdani,itd.Koliko je njegova cena?
P.S Polovnjaci ne dolaze u obzir
;) ;)
;) IMAM LG.12, RADI 1,5 god.bez greske,cena je manja 60% od izvikanih firmi!!OTPRILIKE JE OVAKO:MITSUBISHI=intel;
LG=AMD!?
;) AKO IMAS EURA VISKA, A MANJKA RAZUMA ONDA UZMES BRATE "daikin" kosta 1500 eura 12-ica!to ti je rolce-roys za klime.

Nazad
Vrh Dno