TLDR; preporucite usisivac, najbolje sa jednokratnim kesama. najbitnije da je sto "zdraviji" (dobro zadrzava prasinu), a minimalne performanse su dovoljne (nema tepiha, ljubimaca). odrzavanje (kese,filteri) da je sto povoljnije i jednostavnije i da moze snaga da se regulise.
gledao sta ima oko modela i pogubio se od ponude i sitnih finesa.
ako ima nekih potpitanja napisao sam ispod sve sto mi palo na pamet, a kome se ne cita neka samo predlozi model kojim je zadovoljan.
mislim da mnogima treba ovako nesto, a recenzije i info na srpskom netu su minimalni, pa se nadam da ce mnogima znaciti aktuelni predlozi.
---
hocu klasican usisivac. nista robot, stap, pa ni oni sa vodom, za vlazno usisavanje, glomazni kao Karcher i sl.
stan 50 kvadrata, vecinom parket, nema ljubimaca, jednom nedeljno temeljno usisavanje, tako da su potrebe sto se snage i tih performansi tice minimalne.
nebitan ni brend zbog kvaliteta izrade jer sam imao najosnovniji vox koji je skoro 10 godina trajao, tako da ce izdrzati svaki.
ono sto je najbitnije je da je sto "zdraviji" tj da se valjda sto manje usisane prasine vraca u prostor, da ne smrdi i sl.
i sad vidim da u ponudi ima bukvalno 1000 modela i pogubio sam se.
mislio sam da su sa posudom moderniji, kulturniji, cistiji i sve, ali kad malo potrazih vidim da svi i dalje preporucuju one sa jednokratnim kesama kao najzdravije resenje.
neki modeli imaju muke sa rukovanjem posudom, a svi opisuju praznjenje kao proces gde se svakako digne ona sitna prasina.
svi predlazu jednokratnu kesu i dalje kao najcistije resenje, ali neka se ubaci neko ako bolje zna.
3 najveca problema:
1. vidim i da ima problema oko odrzavanja. i finansijskih i logistickih.
za neke modele se ljudi zale da su preskupe kese ili filteri, za druge da ne mogu vise da nadju da zamene, tako da prvi veci problem mi je sto gledajuci ponudu nemam ideju da li cu se zaje*ati zbog ovako necega ako uzmem pogresan model.
2. skoro svi kostaju od 6-7 do 15 hiljada i preslicno mi deluju svi u tom rasponu.
ako neki od 12 ili 15k stvarno nesto nudi znacajno ili se vec isplati na duze staze to je ok, ali deluje mi za moje potrebe da bacam pare, imaju kvalitetnije materijale i dodatne funkcije koje mi ni ne znace, ali mozda i gresim, pa recite ako znate vise.
3. kad i vidim neki da je ok, uglavnom mu fali ili neka banalnost koja znaci, npr ne moze da se podesava jacina ili ima neke posebne filtere ili tehnologiju ili ima jos gomila modela gotovo identicnih, cak i od istog brenda i ne znam koji da uzmem.
evo i primera sta mi je delovalo ok i problemi
1. neki jeftin vox, koji na papiru deluje da ima sve osnovno sto mi je potrebno
ananas.rs
ali sto zbog slabijeg brenda sto zbog komentara kod drugih vox modela ne znam da li je u stanju da zadrzi prasinu ili vraca i smrducka dok radi.
ovde je probem i ono da samo vox ima jos gomilu modela za 7-8 hiljada i svi mi isto izgledaju.
ovo npr da deluje da je njegov naslednik, a jos jeftiniji je (?)
ananas.rs
i jos tona tako modela
uzeo bih bilo koji ali ne znam jel uopste vox dobar izbor ili ima za iste pare neki bolje zatvoren sistem. i koji model ima najmanje mucan deo sa odrzavanjem i zamenom filtera i kesa.
2.
ananas.rs
delovao ok, ali onda vidim da je platnena kesa. i valjda onda ne mogu jednokratnu da uglavim ili moze i da li je beko=vox ili bolje itd
3.
ananas.rs
ovde kao bolji brend ali povoljan, rekoh da uzmem odmah, a onda 2 stvari.
prvo nema regulator jacine i to smeta.
a drugo ima ovaj sistem gde se krupnije stvari odvajaju u ovu posudu, sitnije idu u kesu i pojma nemam na sta lici to odvajanje. moze super moze sr*nje da bude... da li se kod praznjenja te posude isto dize prasina ili ne i koliko je potrebno dok se napuni kesa. negde kazu 4 puta duze nego inace, negde da i godinu dana treba.
i onda vidim da samsung ima drugi bolji model
ananas.rs
ali mi deluje da bi trebalo da dam 5+ hiljada vise samo da bih dobio podesavanje jacine. za to mi se ne daje, a i dalje ne znam jel ok taj ciklon sistem i nista oko odrzavanja filtera
u utorak cu vec da uzmem sta god, nego ako neko moze da smanji sansu zaj*ba neka pomaze
hvala
gledao sta ima oko modela i pogubio se od ponude i sitnih finesa.
ako ima nekih potpitanja napisao sam ispod sve sto mi palo na pamet, a kome se ne cita neka samo predlozi model kojim je zadovoljan.
mislim da mnogima treba ovako nesto, a recenzije i info na srpskom netu su minimalni, pa se nadam da ce mnogima znaciti aktuelni predlozi.
---
hocu klasican usisivac. nista robot, stap, pa ni oni sa vodom, za vlazno usisavanje, glomazni kao Karcher i sl.
stan 50 kvadrata, vecinom parket, nema ljubimaca, jednom nedeljno temeljno usisavanje, tako da su potrebe sto se snage i tih performansi tice minimalne.
nebitan ni brend zbog kvaliteta izrade jer sam imao najosnovniji vox koji je skoro 10 godina trajao, tako da ce izdrzati svaki.
ono sto je najbitnije je da je sto "zdraviji" tj da se valjda sto manje usisane prasine vraca u prostor, da ne smrdi i sl.
i sad vidim da u ponudi ima bukvalno 1000 modela i pogubio sam se.
mislio sam da su sa posudom moderniji, kulturniji, cistiji i sve, ali kad malo potrazih vidim da svi i dalje preporucuju one sa jednokratnim kesama kao najzdravije resenje.
neki modeli imaju muke sa rukovanjem posudom, a svi opisuju praznjenje kao proces gde se svakako digne ona sitna prasina.
svi predlazu jednokratnu kesu i dalje kao najcistije resenje, ali neka se ubaci neko ako bolje zna.
3 najveca problema:
1. vidim i da ima problema oko odrzavanja. i finansijskih i logistickih.
za neke modele se ljudi zale da su preskupe kese ili filteri, za druge da ne mogu vise da nadju da zamene, tako da prvi veci problem mi je sto gledajuci ponudu nemam ideju da li cu se zaje*ati zbog ovako necega ako uzmem pogresan model.
2. skoro svi kostaju od 6-7 do 15 hiljada i preslicno mi deluju svi u tom rasponu.
ako neki od 12 ili 15k stvarno nesto nudi znacajno ili se vec isplati na duze staze to je ok, ali deluje mi za moje potrebe da bacam pare, imaju kvalitetnije materijale i dodatne funkcije koje mi ni ne znace, ali mozda i gresim, pa recite ako znate vise.
3. kad i vidim neki da je ok, uglavnom mu fali ili neka banalnost koja znaci, npr ne moze da se podesava jacina ili ima neke posebne filtere ili tehnologiju ili ima jos gomila modela gotovo identicnih, cak i od istog brenda i ne znam koji da uzmem.
evo i primera sta mi je delovalo ok i problemi
1. neki jeftin vox, koji na papiru deluje da ima sve osnovno sto mi je potrebno

VOX SL 309 Usisivač sa kesom, 1800 W | Online prodaja | Ananas
Kupi proizvod: VOX SL 309 Usisivač sa kesom, 1800 W online na Ananasu i uživaj u kupovini iz udobnosti tvog doma!

ovde je probem i ono da samo vox ima jos gomilu modela za 7-8 hiljada i svi mi isto izgledaju.
ovo npr da deluje da je njegov naslednik, a jos jeftiniji je (?)

VOX SL310 Usisivač sa kesom, 1600W, 3l | Online prodaja | Ananas
Kupi proizvod: VOX SL310 Usisivač sa kesom, 1600W, 3l online na Ananasu i uživaj u kupovini iz udobnosti tvog doma!

uzeo bih bilo koji ali ne znam jel uopste vox dobar izbor ili ima za iste pare neki bolje zatvoren sistem. i koji model ima najmanje mucan deo sa odrzavanjem i zamenom filtera i kesa.
2.

BEKO BKS 1320 O Usisivač sa kesom 2100W | Online prodaja | Ananas
Kupi proizvod: BEKO BKS 1320 O Usisivač sa kesom 2100W online na Ananasu i uživaj u kupovini iz udobnosti tvog doma!

3.

Samsung VCC4135S37/BOL Usisivač sa kesom, 1600 W, 320 W, Funkcija izduvavanja, Crveni | Online prodaja | Ananas
Kupi proizvod: Samsung VCC4135S37/BOL Usisivač sa kesom, 1600 W, 320 W, Funkcija izduvavanja, Crveni online na Ananasu i uživaj u kupovini iz udobnosti tvog doma!

prvo nema regulator jacine i to smeta.
a drugo ima ovaj sistem gde se krupnije stvari odvajaju u ovu posudu, sitnije idu u kesu i pojma nemam na sta lici to odvajanje. moze super moze sr*nje da bude... da li se kod praznjenja te posude isto dize prasina ili ne i koliko je potrebno dok se napuni kesa. negde kazu 4 puta duze nego inace, negde da i godinu dana treba.
i onda vidim da samsung ima drugi bolji model

Samsung VC20M257AWR AD Usisivač sa kesom, 2,5 l, 460 W, Crveni | Online prodaja | Ananas
Kupi proizvod: Samsung VC20M257AWR AD Usisivač sa kesom, 2,5 l, 460 W, Crveni online na Ananasu i uživaj u kupovini iz udobnosti tvog doma!

u utorak cu vec da uzmem sta god, nego ako neko moze da smanji sansu zaj*ba neka pomaze
hvala
Poslednja izmena: