Šta je novo?

Koji jednostavan smartfon :D

• Začetnik teme Začetnik teme daxyco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
595
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi preporuka za jednu devojčicu, gimnazijalku, za novi telefon do 250e. Veze nema o tehnici pa sam zbog toga mislio da izbacim android iz igre. Najradije bih išao na ove nove symbian telefone pošto je ranije imala nokia telefone pa joj je to prilično poznato. Možda čak i wp7 ako nije previše komplikovan.

Meni je za oko zapao nokia 603, pristojna cena, belle os, 3.5", 512mb ram... Kontam da bi bio ok ako joj se svidi dizajn. Znači treba mi neki telefon tog ranga, može i malo skuplji.

Pa raspalite :d

Teško je ženskoj osobi potrefiti tehničku robu. One imaju svoje kriterijume, potpuno drugačije od muških.

Nisam držao N603 u ruci, ali se nadam da ne zaostaje mnogo za N700. Ako je tako, onda je sjajan dil. Vodi računa da 603 prima Micro SIM. Obavezno joj uradi apdejt na Belle.

Ako je Android van igre, pored Nokia modela, možeš da pogledaš WinPhone 7 model LG E900 Optimus 7. Jeste stariji model po datumu izlaska, ali su specifikacije i dalje jake, a apdejti izlaze redovno (uradiš apdejt na 7.5). Pri tome je jevtin za ono što nudi. Lično sam probao Omnia 7 i utisak je stvarno odličan (a WP7, zbog zahtevanog minimuma specifikacija radi jednako dobro kod svih modela i proizvodjača) i mislim da će joj se korišćenje jako dopasti.

Naravno, dok ne vidiš uživo svaki telefon, ne odlučuj.

Mojoj sestri i devojci (nesto starije doduse - 20 i 21 godina, u momentima dobijanja telefona) Android bese intuitivan, i uz svega 2, 3 saveta usle su u sustinu bez problema (naravno, bez rutovanja i ostalog) - koriste Market ucestalo, surfuju, Face, G+, Gmail, Gtalk, sestra cak pogleda i koju serijicu na njemu, Skype, B92, zeru Office-a, i slicno. Znam da sve to ima i na Symbianu, ali smatram da je na Androidu intuitivnije. Telefoni su Galaxy Mini i Optimus One.

S obzirom na cenovni rang, preporucio bih Xperia Ray, Desire S, LG Optimus Black (postoje i beli i pink, cak) ili neki od jeftinijih modela - Galaxy Mini, X10 (pojeftinili su sad, a beli bio isto bio super za devojku), Wildfire S, ili mozda Cha Cha, ako je sms manijak... 🙂

Ako bas neces Android, ta Nokia koju si naveo deluje kao dobar izbor, ili mozda Nokia 500 (jedino ne znam koliko kosta), ili recimo qwerty varijante - E72 ili E5, naravno bele. 🙂

WP7 modele ne znam bas mnogo, pa taj deo necu preterano komentarisati, video sam i cackao belog (tj. pre ce biti sivog, ili sta vec) Mozzart-a, i super je - brz, lep surf, dobar LCD displej. Mogao bi za devojku.

O2X via TT

Ja koristim android, i prilično sam napredan korisnik i ne bih mogao telefon da koristim onako kako je predviđeno (bez rutovanja, custom rom-ova, editovanja aplikacija...). Za devojku svakako ne bih to preporučio, a ne bih ni to uradio pa da posle nešto ne valja. A i tu je onaj stari "zakon": nokia je nokia, samo je to telefon... Zato mi je to bilo najlogičnije rešenje. Sad nađoh i 700 i 701, nisu cene previsoke, mada bi bilo bolje da prođe sa što manje para, ima li neke bitne razlike osim dizajna? Nisam nešto preterano zagledao u specifikacije ali mi se čini da nema.

I to za poruke, mislim da je luda za tim, a nije ts baš idealan za poruke za svakoga. Ne znam da li na belle postoji nešto kao swype na androidu? Tu je i e6, mada mi se on najmanje sviđa. Pogledao sam optimus 7, sve ću to morati lično da pogledam.

Ја бих да се умешам😉 чисто да дам глас андроиду. Моја девојка је још мало старија,ал је тотални дудук за напредне технологије. Прошлог лета је не мој наговор узела ace 5830, и није се покајала. Пре тога је користила нокију 6300.
Нисам користио нови симбијан, али ако већ има тебе у близини, нек узме андроид (ако ти желиш да јој будеш на располагању). Избор је заиста велики,а ту опет можеш да јој се нађеш.
Андроид ми је некако више user friendly...

Poslednja izmena:
Swype na Symbianu postoji od prvih TS telefona. E6 ne vredi te pare pored novih modela (256 RAM, 680 Mhz CPU, mali ekran) . N500 nema 3D GPU, samo 2D, i time je ograničen koje igre može da potera (mada u Belle apdejtu stiže puna verzija Angry Birds).

Uz dužno poštovanje, Ace je djubre. Ima ga moj brat, izdrndao sam ga nekoliko sati i ne vredi para koje je plaćen. Lično bih pre kupio Motorla DEFY+ ili Galaxy S.

Poslednja izmena:
Ja bih najradije da budem samo savetnik za kupovinu i eventualno početno podešavanje. Znači apdejt softvera, instalacija osnovnih aplikacija, na 'artiju da napišem sajt odakle da skida igre i to je to. Gde da me neko cima svaki dan za telefon, ionako nemam vremena nizašta.

Odoh sad da pogledam ove tri nokie i lg 7 ako budu imali. Ako se neko seti još nekog fona neka se javne. Android bih uzeo, ali opet neki jači, možda sgs+ ali mi to toliko ružno i jadno izgleda u poređenju sa mojim sgs, da nemam reči.

Slobodno ti njoj kupi neki android telefon. Recimo explorer.
Nije androidu uvek potreban root. Da je tako ne bi bio toliko uspešan.
Može neki wp7 ili wave 1/2, takođe.

E vidis, Wave je dobar predlog. Ako voli da fotka (a devojcica je, u FB godinama) super ce joj doci. Posebno sto i Bada vrv ima SVE sto joj treba. Mislim, od aplikacija.

O2X via TT

Takođe preporuka da pogledaš Wave(imao sam ga, i sjajan je telefon u skoro svakom segmentu), a od Androida: SGS, SGS+ i SE Xperia X10.

Ne bi bilo loše da i devojka bude prisutna pre kupovine odnosno da i ona da glas(verovatno po dizajnu) koji joj se telefon najviše sviđa?

Poslednja izmena:
Biraće samo ona, naravno, verovatno isključivo prema dizajnu. Na kraju se izbor sveo na nokia 701, wave, i se xperia pro (zbog hardverske tastature). Sutra ide da bira pa javljam šta je uzela.

Za sta ce devojcica koristiti telefon?

Ako se njeno koriscenje svodi na to da se dopisuje sa drugaricom, da tebi javi gde je i skim je i da proveri ko joj je lajkovao profilnu onda joj daj 250 jura i kupice telefon, cipele a mozda i tasnicu(ako se ne odluci za roze verziju telefona koji je skuplji od crnog i sivog) 😀

Ma nemam ja ništa s njom 🙂 ćaletovog prijatelja ćerka. A ima i cipelice i tašnice, nije joj to problem. Najverovatnije uzima wave btw, samo ne znam koji.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 Beta-2

Nazad
Vrh Dno