Šta je novo?

koji je trenutno najbolji rezac

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Crko mi rezac i to Teac-ov onaj iz takozvane najbolje generacije 40x24x48. Sva sreca da je bio pod garancijom pa bi trebalo da dobijem novi, ali kako se to oteglo, ja cu da kupim jos jedan za u medjuvremenu pa mi trebaju vasi predlozi koji rezac da uzmem. Dvoumim se izmedju Teac, LG, Sony, LiteOn 52x24x52.

I zanimama me kakvi su Plextor CD-RW.

A rezac planiram da kupim sutra.

Pozdrav.

Da li takozvane treba staviti pod navodnike?
Da li si na to mislio?

Nisam imao problema ni sa Sony/Lite-on, ni sa LG 52x rezacima.

Koliko znam trenutno je LiteON "najbolja kupovina" :mrgreen: !
Imam ga i bash sam zadovoljan.

Teac 552e?

A sta kazete za ovaj model ja sam ipak vezan nekako za teac-a
TEAC 552E??
Posto planiram da ga kupim, a da prodam svoj teac 4x rezac32x citac.

Ima dosta modela LiteOn pisaca. Koji mu dodje BESTBUY ?

Mislim da je Teac sve samo ne ono shto je ranije bio. Uostalom bre imate search pa malo potrazite. A shto se tiche LiteON-a mislio sam na 52/24/52 model (LTR-52246S).

Ako kupujete Lite-on onda obavezno onaj kome je poslednji broj 6. To bi trebalo da bude oznaka generacije. Ima ih u verziji 48/16/48, 48/24/48 i 52/24/52. (ako negde nisam omasio brzinu).
Trenutno, kao sto je rekao Genghis, je u opticaju 52/24/52 - LTR-52246S

Kako treba bojkovati ova pitanja... ili ih brisati, kada ljude mrzi da malo prelistaju 19652364763 threadova koji su vec napisani na tu temu.

Forum je odavno krenuo u losem pravcu, smara.

i ja dajem glas za liteon imam 48x24x48x jeste da mu malo bucan mehanizam za izbacivanje al ne smeta

i zaboravih da kazem kako su pale cene vise se isplati uzeti combo drive jer kako znam cena im je oko 60e

Ma najbolji rezac je BENQ DVD+-RW :) Za 130e, IDE rezac koji reze 4x DVDR, 4x DVD-RW, 12x cita... 48x CDR itd itd... :)

raindog je napisao(la):
i zaboravih da kazem kako su pale cene vise se isplati uzeti combo drive jer kako znam cena im je oko 60e

Ne radi se o tome. Ja sam hteo combo, ali mi je covek savetovao da nije za profesionalno rezanje diskova (kako se on to izrazio) i reko da nije za preko 15 diska dnevno. A i reko je da je bolje da uzmem zasebno ako vec ocu DVD citac nego sve u jednom. Kad pogledas jos jedan DVD citac nije skup. Ovako ti dodje 66 € combo, a ovako 45€ + 30€ svaki posebno.

byMaX je napisao(la):
Ma najbolji rezac je BENQ DVD+-RW :) Za 130e, IDE rezac koji reze 4x DVDR, 4x DVD-RW, 12x cita... 48x CDR itd itd... :)

Ovo je primamljivo. Na kolio brzina inace rezu obicno DD rezaci, znaci ovi koji ne recu obicne diskove. Ja mislim da su isto na 4x.

Sve u svemu do leta 2004. cena DVD rezaca ce najverovatnije pozamasno da padne tako da bih radije sacekao. Drug je skoro kupio DVD rezac za 240€, neko rece da ima i za 200€, a evo ti sad vec sa ponudom od 130€. Cena varira i u medjuvremenu pada pa ce valjda kao i cena rezaca na kraj da propadne :)

nixylive je napisao(la):
...

Ne radi se o tome. Ja sam hteo combo, ali mi je covek savetovao da nije za profesionalno rezanje diskova (kako se on to izrazio) i reko da nije za preko 15 diska dnevno. A i reko je da je bolje da uzmem zasebno ako vec ocu DVD citac nego sve u jednom. Kad pogledas jos jedan DVD citac nije skup. Ovako ti dodje 66 € combo, a ovako 45€ + 30€ svaki posebno.
Nisi ni ti nama rekao da ti treba za profesionalno rezanje.
Imas muzicku produkciju? :mrgreen:

teac 40x i meni crce jutros kad sam probao da narezem 20 Mb falj na 4x (tu brzinu rezanja prvi put probam) sad nece da uradi spin up samo prijavi da disk nije ubacen :((

star 8 meseca znaci nema garancije vise

Sta sad BenQ DVD jel valja ili da kupujem LG ili Sony CD rezac?

Panos je napisao(la):
...

Nisi ni ti nama rekao da ti treba za profesionalno rezanje.
Imas muzicku produkciju? :mrgreen:

Ma ne treba meni za profesionalno reznaje, nego prenosim njegove reci, nego hocu da uzmem nesto kvalitetno.

Izgleda da je Teac 40x bio neka losa serija cim je poceo da crkava. I nisam ja jedini i zeljko. Jednom mom drugu takodje crko Teac 40. Znaci bagatela.

Najverovatnije da je LiteOn 52x24x52 sada najbolji pa cu njega da uzmem.

Pozdrav.

A muzicku produkciju. Hm, pa mozda cu i to vremenom da otvorim :)

zeljko je napisao(la):
...
teac 40x i meni crce jutros kad sam probao da narezem 20 Mb falj na 4x (tu brzinu rezanja prvi put probam) sad nece da uradi spin up samo prijavi da disk nije ubacen (

star 8 meseca znaci nema garancije vise

Meni je crko tako sto je nesto rezao, tacnije kesirao, pa onda rezao i Nero mi samo izbacio "burn proces failed" i tolko mu bi, nista vise nije hteo da ocita. Ubacim cd, a on zatreperi 2 puta i nista.

Zaljko kako nemas vise garanciju na rezac. Ja na moj imam 12 meseci, a crko je posle otprilike 10 meseci.

nemam tamo gde ga kupih dali mi samo 6 meseci na CD na ostale komponente 12 meseci

Jel moze info gde uzeti tog Benq-a za 130€ ? :?:

znam da je nevezano ali ... kako da kopiram sony play station 1 disk jel mi treba neki poseban program ili sa nero

raindog je napisao(la):
znam da je nevezano ali ... kako da kopiram sony play station 1 disk jel mi treba neki poseban program ili sa nero
Moze i nero ali su mnogo bolji rezultati sa Disc juggler-om, Alcohol-om i Clone cd-om. ( tj nisam imao nikakvih problema sa DJ, A i CC)

Amon_Ra je napisao(la):
Kako treba bojkovati ova pitanja... ili ih brisati, kada ljude mrzi da malo prelistaju 19652364763 threadova koji su vec napisani na tu temu.

Jel tebe neko tera da chitash ili da uopshte dolazish na forum ?

LiteOn

LiteOn LTR-52327S (52/32/52) BOX.
Bez premca

Amon_Ra je napisao(la):

Nisi u pravu. Mozda je na ovu temu bilo reci pre godinu dana. Od tada su izasle nove marke rezaca, ploca, procesora i slicno. Razmisli malo pre nego sto kazes ovo i pokusas da ispadnes pametan. Bolje pomogni kad se pomoc trazi. A ako vec postoje stari topici koje niko ne gleda, pa mogu onda i da se obrisu.

Panos je napisao(la):
...

Moze i nero ali su mnogo bolji rezultati sa Disc juggler-om, Alcohol-om i Clone cd-om. ( tj nisam imao nikakvih problema sa DJ, A i CC)

jel mogu samo obicno da bacim na "on fly" copy (posto imam i pisac i citac) ili treba neka posebna procedura

Sa Nerom?

Pogledaj, tj pretrazi bila je bas tema kako snimiti cd za ps1. Dosta zavisi od modela ps1 (7902, 9902 ako se jos secam) i kvaliteta medija. Najbolje su se pokazali Verbatim (plavi) koji se sada tesko nalazi. Takodje obrati paznju i na brzinu snimanja jer je laser kod ps1 veoma osetljiv. (Sto manja brzina rezanja!!)

Nazad
Vrh Dno